שתף קטע נבחר

ישראל בראש תוכנית המו"פ המובילה באירופה

"אירופה תזכה לראות ישראל אחרת, של טכנולוגיה פורצת דרך, חדשנית ובעלת אופי יזמי, שהיא חלק בלתי נפרד מהכלכלה העולמית והאירופית", אמר היום שר התמ"ת על ההכרזה בדבר מינויה של ישראל לנשיאת יוריקה. בנוסף הודיע, כי אחד היעדים שישראל תקדם יהיה צירופה של מצרים לתוכנית

"אירופה תזכה לראות השנה ישראל אחרת, לא ישראל של עיני-הכוונות ושל המאבק והסכסוכים, אלא ישראל של טכנולוגיה פורצת דרך, חדשנית ובעלת אופי יזמי, שהיא חלק בלתי נפרד מהכלכלה העולמית והאירופית". כך אמר היום (ב') שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, לרגל מינוי ישראל לנשיאת תוכנית יוריקה, תוכנית המו"פ (מחקר ופיתוח) התעשייתי המובילה באירופה והגדולה מסוגה בעולם.

 

 

האירוע יצוין בסוף השבוע הקרוב בטקס שיתקיים בברלין, בהשתתפות שרים, אישי ציבור וראשי חברות מהיבשת. ישראל חברה בארגון משנת 2000, והיא תכהן כנשיאה תורנית החל מיולי 2010 עד ליוני 2011. בכך ישראל תהיה המדינה הלא אירופית הראשונה שמכהנת בתפקיד. 

 

"מדובר במדינה אסיאתית שמקבלת את הנשיאות. בימים טרופים אלה לא מקבלים מתנות חינם, ויש בכך הוקרה אירופית ליכולות הבלתי שגרתיות של מדינת ישראל", אמר השר.

 

"נראה את ישראל באור שונה"

בן אליעזר ציין, כי במהלך השנה הקרובה, "מאות מדענים ראשי חברות גדולות ואנשי ממשל יגיעו לכאן ברכבת אווירית לחמישה אירועים שנערוך ברחבי הארץ, בתל אביב, בירושלים, בחיפה-נצרת, באילת ובכנסת ישראל". השר פירט, כי בכל אירוע יושם דגש על נושא מו"פ אחר, וכי לציון 25 שנה להיווסדה של תוכנית יוריקה, שחל השנה, ייערך בירושלים אירוע מרכזי בהשתתפות נשיא המדינה וגם ככל הנראה גם מנהיגים אירופיים.

 

"דווקא בתקופה גועשת מבחינה פוליטית, ננסה למנף את הנשיאות כדי להראות לעולם את ישראל באור שונה", אמר השר. עוד הוא ציין, שקבלת הנשיאות של תוכנית יוריקה "לא נופלת מהחשיבות של קבלתנו ל-OECD, ויש האומרים שבשורה התחתונה, ישראל תרוויח אף יותר מהנשיאות".

 

לדברי בן אליעזר, "מו"פ הוא הדבר החשוב ביותר לשמירה על יכולת התחרות של ישראל מול העולם. אני רואה בעולם את הכמיהה לטכנולוגיה שלנו. הפרוייקטים שאנו מממנים במסגרת זו לא רק מייצרים מקומות עבודה, אלא גם מאפשרים לחברות שלנו גישה נוחה לשווקים בינלאומיים וגישה למקורות מימון זרים.

 

"נכון להיום, חברות ישראליות נוטלות חלק בלמעלה מ-10% מכלל הפרויקטים המבוצעים בתוכנית. ישראל תפעל בשנת כהונתה כנשיאת יוריקה להעביר תקציבים גדולים יותר לתחומים המהווים אתגרים גלובליים, שבהם יש לה יתרון יחסי, דוגמת מדעי החיים, ביטחון אזרחי, איכות הסביבה ומים".

 

לצרף את מצרים - לחיזוק השלום האזורי

השר הוסיף, כי אחד מהיעדים של ישראל יהיה לקדם את צירוף מצרים ליוריקה, כדי לחזק את השלום האזורי. לדבריו, ישראל גם תתמוך ביוזמת ספרד לשלב את מדינות אמריקה הלטינית ביוריקה, באמצעות מסגרת מו"פ דומה המאגדת את מדינות היבשת.

 

השר התייחס גם לפרשת המשט לעזה והשלכותיה על קשרי המסחר של ישראל. לדבריו: "העולם יודע לעשות הפרדה ברורה בין מסחר לפוליטיקה. המקום היחידי בו יש כרגע קצת שינוי הוא בטורקיה, שבו מצד אחד מורידים סובסידיות, אבל משאירים אפיק הידברות. מעבר לזה אני לא רואה השפעות משמעותיות של ביטול הסכמים".

 

המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, שצפוי להתמנות לנשיא יוריקה, אמר כי קבלת הנשיאות התורנית היא זכות אולם גם כוללת אחריות ועבודה רבה של ניהולו בפועל של ארגון המקיף יבשת שלמה. "הדבר דורש עבודה רבה, ובתוכו הזדמנות להזיז דברים שיביאו תועלת למדינה, בייחוד בתחום החדשנות והיזמות – תום שכל אירופה כבר מחכה שנפעל בו, ואני מקווה שיהיו לכך פירות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנימין בן אליעזר
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים