שתף קטע נבחר

האדמו"ר מסלונים לנשים: מי שקשה לה - שתוותר

המנהיג הרוחני של הורי המגמה החסידית בעמנואל הינחה את אנשיו שלא להסכים לחזור לבית הספר במגמה מאוחדת - "אפילו לשעה אחת, כי זוהי מלחמה על עליונות התורה על בג"ץ". עם זאת לנשים מסר: "מי שקשה לה רשאית לקיים את הפסיקה", אולם האמהות הצהירו כי הן נותרו מחויבות למאבק

בציבור החרדי קיבלו ברגשות מעורבים את פסיקת בג"ץ בעניין מאסר הנשים בעמנואל: האדמו"ר מסלונים, המנהיג את מאבק הורי המגמה החסידית בפרשה, אמר אחר הצהריים (ג') למקורביו כי הוא רואה בחומרה את החלטת בית המשפט, אותה הוא תופס כהמשך הקו הנוקשה שבו נוקט השופט אדמונד לוי כלפיהם. לעומתו, ברחוב החרדי ובהנהגה הרבנית ישנם רבים הסבורים כי בג"ץ "מתחיל לרדת מהעץ", כלשונם, ובכוונתו לבטל בסופו של דבר את עונש המאסר שהוטל על האמהות.

 

התגובות הסותרות הן תוצאה של מחלוקת בפרשנות ההחלטה, שבה לאחר ההודעה כי הנשים תיאסרנה עם שחרור בעליהן מהכלא נוספו המילים "כפי שייקבע בהמשך". האופטימים בקרב החרדים רואים בהן רמז לדיון נוסף שיתקיים בעניינן ובו צפוי השופט לוי לבטל את המאסר, ואילו האחרים אינם מייחסים להן חשיבות. גם פרקליטם של ההורים, עו"ד מרדכי גרין, אמר ל-ynet כי לא ברור לו מהי פרשנות המדויקת והאם הנשים ייכנסו לכלא מייד עם שיחרור הגברים או שיתקיים דיון נוסף קודם לכן. עם זאת הדגיש, כי הוא מאוכזב מהפסיקה הפותחת פתח למעצרן, דבר שיגרום לטלטלה גדולה למשפחות.


התפילה בבית המשפט (צילום: נועם מושקוביץ)  

 

בתוך כך, בקהילת סלונים הופתעו היום מכך שבית המשפט קבע ליום ראשון דיון נוסף בעניין הגברים, אף שאיש לא ביקש זאת, וההערכה בחסידות היא כי בכוונתו להציע להם להחזיר את תלמידות "בית יעקב" למגמה מאוחדת לשלושת הימים האחרונים של שנת הלימודים ובכך לפתור עצמם ממאסר. החרדים מייחסים לשופט "מלחמה על כבוד וכוח", ולדעתם הוא מעריך שגם הצעה נדיבה זו תתקל בסירוב מצידם וכך יווכח הציבור שאנשי עמנואל מעוניינים רק להתריס נגד בג"ץ גם במחיר של ישיבה בכלא.

 

בעקבות כך הנחה היום האדמו"ר מסלונים את חסידיו שלא להסכים לאחד את המגמות בבית הספר "אפילו לשעה אחת",

כלשונו, והסביר כי מדובר במאבק עקרוני שמטרתו להצהיר על עליונותה של התורה על חוקי המדינה ופסיקות בג"ץ.

  

הבוקר, לאחר הדיון בעניינן בבית המשפט, הגיעו גם הנשים אל לשכת האדמו"ר בירושלים. אחד הגבאים יצא אליהן עם מסר לפיו מצווה למסור את הנפש בעניין זה של "החינוך הטהור" ובכניסה למאסר יש "קידוש השם".

  

עם זאת הבהיר שליח הרב כי מי מהן שאין לה את כוחות הנפש לכך רשאית לחתום שתקיים את פסיקת בית המשפט בעניין איחוד המגמות וכי אין כל פסול במעשה זה. למרות ההיתר הודיעו כל הנשים כרגע כי בכוונתם להתמיד במאבק ולא להיכנע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האמהות היום בבג"ץ
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים