שתף קטע נבחר

אייפון 4: הסקירה המלאה

הדור הרביעי של האייפון מציג ביצועים מרשימים, מסך מעולה וממשק משופר - לצד תקלות קליטה, חיישן מרחק בעייתי ועוד. האם אכן מדובר במכשיר מהפכני? האם ביכולתו להביס כל מתחרה, ולשאת בכבוד את תואר "הסמארטפון הטוב ביותר"? בדקנו

"Revolution, all over again" - זה הסלוגן שליווה את השקת הדור הרביעי של מכשיר ה- iPhone. על פניו, נראה שמדובר בעוד קלישאה מבית היוצר של סטיב ג'ובס, או לכל הפחות - התלהבות יתר. בפועל, המספרים מדברים בעד עצמם: ה- iPhone 4 הוא הדגם הנמכר ביותר מבין ארבעת דורות המכשיר מיום ההשקה הרשמי, ואת התורים, קריסת מערכות ההזמנות, ההתלהבות, הבאז ברשת ותשומת הלב התקשורתית לא רואים בהשקה של שום מכשיר מתחרה.

 

עיצוב: ככה וככה

אמביוולנטיות. זו המילה הטובה ביותר שאפשר להשתמש בה כאשר מנסים לחוות דעה על העיצוב של ה- iPhone 4. עובי של 9.3 מילימטרים, גובה של 11.5 סנטימטרים, רוחב של 5.9 סנטימטרים ועיצוב מלבני בקווים מאוד חדים וברורים נותנים תחושה שחסר כאן משהו בסיסי - שמאפיין עיצובי אפל בכלל, ואת ה- iPhone בפרט.

 

 

המכשיר עודנו נאה ואלגנטי - אבל עכשיו עיצובו משדר משהו בוגר יותר. עם המכשיר החדש אפל הולכת יותר לכיוון הסמארטפונים המוכרים בשוק (בעוד שחלקם מנסים לחקות את העיצוב שלה).

 

עוד ב - dtown : טלוויזיה פנסוניק V20 - פלזמה לכל התכנים

 

לכשעצמו, ה- iPhone הרביעי נראה הרבה יותר סטנדרטי. מאפיין בעייתי נוסף הוא שכבת הזכוכית המשולבת בגב ובחזית המכשיר. מצד אחד היא מקנה לו מראה מאוד יוקרתי ומהוקצע. מצד שני, היא רגישה כל כך לטביעות אצבע, עד שמכשירכם יתמלא בהן ויאבד את האפקט היוקרתי של הזכוכית.

 

מצלמות משופרות

בגב המכשיר נמצאת מצלמת חמישה מגה-פיקסל, לעומת 3.2 בדגם הקודם, עם זום דיגיטלי של עד פי חמש ותוספת שמשתמשי האייפון חיכו לה זמן רב - פלאש LED.

 

נורת הפלאש זמינה להפעלה גם במצב הווידיאו שמצלם ברזולוציית HD של 720P וב- 30 פריימים לשנייה. איכות תמונות הסטילס של המצלמה טובה מאוד, בטח ביחס למצלמה של הדור הקודם, אם כי לא משהו שיכול להתעלות על איכות הצילום של מכשירי נוקיה מובילים כמו N97 ודומיו.

 

על מסך ה- iPhone התמונות נראות טוב מאוד, אך בצפייה על גבי המחשב ניתן לראות שיש עוד לאן לשאוף. לעומת זאת, מצלמת הווידיאו של המכשיר עושה עבודה נהדרת ומציגה איכות וידיאו מהטובות שנתקלנו בהן על מכשיר סלולרי, וסאונד חד ועשיר.  

 

בחזית תמצאו את המצלמה הקדמית - שהוצגה על ידי ג'ובס בהתלהבות אדירה עת הוכרז המכשיר. לא ברור עד כמה ושימושית היא הפונקציה של שיחות וידיאו בטלפון הסלולרי בכלל ובאייפון הרביעי בפרט, בטח לאור העובדה שנכון להיום שיחות וידאו ב- iPhone 4 (או בשם הרשמי: Face Time) מתאפשרות רק בחיבור לרשת אלחוטית ורק בין שני מכשירי iPhone 4.

 

יחד עם זאת, ראוי לציין ששיחות הווידאו שקיימנו עם משתמשים אחרים, עובדות בצורה טובה וחלקה מאוד.

 

הדיבור והתמונה היו מסונכרנים כמעט לגמרי וגם איכות התמונה הייתה בהחלט משביעת רצון, אם כי התמונה שהתקבלה מהמצלמה הקדמית הייתה טובה בהרבה מזו של המצלמה האחורית. כנראה שהמצלמה האחורית עוברת איזשהו ריסון גס מבחינת היכולות שלה - על מנת שלא להכביד על תעבורת הנתונים.

 

סמארטפון עם סלוטייפ

בדופן השמאלית נמצאים, כרגיל, כפתורי עוצמת השמע שהוחלפו לכפתורים נפרדים ועגולים ולצידם בורר מצב הרטט. בדופן הימנית נמצאת מגירת המיקרו-סים החדש, בחלקו העליון נמצא כפתור כיבוי/הדלקה, כניסת 3.5 מילימטרים לאוזניות ומיקרופון נוסף לביטול רעשים. תחתית המכשיר נשארה ללא שינוי: רמקול, מיקרופון ושקע טעינה/סנכרון.

 

עוד ב - dtown : תדי פרדו - מפגש עם האדם והממיר

 

השינוי המשמעותי ביותר בדפנות האייפון 4 הוא המסגרת המתכתית עצמה. זו שהרגיזה את מאות אלפי הרוכשים וגרמה לאפל כאב ראש לא קטן. מקור הבעיה היא בתפקוד המסגרת המתכתית של כאנטנת ה- WiFi וה- Bluetooth של המכשיר - וחשוב מכך, גם כאנטנה הסלולרית שלו.

 

שעות ספורות מהרגע שראשוני הרוכשים החלו להשתמש במכשיר החדש, הוצפה הרשת בטענות ותלונות (המגובות בעשרות סרטוני וידיאו) על כך שברגע שאוחזים ב- iPhone ביד שמאל, ונוצר מגע שעוטף את המסגרת המתכתית שלו בעיקר בצדו השמאלי התחתון - תדעך עוצמת הקליטה עד לניתוק מוחלט בתוך שניות.

 

בואו נאשים את המשתמשים

התגובה הראשונה לבעיה מצד אפל היתה האשמת המשתמשים. סטיב ג'ובס פשוט כתב למשתמש ממורמר שהוא לא מחזיק את המכשיר נכון, כשזה כתב לו על התקלה. החברה הציעה גם פיתרון נוסף: שימוש ב- Bumper Case, כיסוי המגן הרשמי שלה למכשיר (לרכישה בנפרד, כמובן).

 

לאחר כמה ימים הודיעה אפל כי מקור התקלה במערכת ההפעלה ולא בחומרה, וכי תשחרר בקרוב עדכון תוכנה שיפתור זאת. בינתיים, כבר הופיעו סרטונים ודיווחים על משתמשים יצירתיים שהשתמשו בסלוטייפ, לק ואילתורים אחרים כדי ליצור בידוד בין ידם ובין גוף המכשיר.

 

בבדיקתנו, אכן התגלתה התופעה המוזרה הזו - אם כי לסירוגין ובצורה לא כל-כך אחידה. לא חווינו ניתוקים או שיבושים באיכות השיחה גם כאשר החיווי על עוצמת הקליטה היה נמוך מאוד כתוצאה מהבעיה האמורה.

 

 בעיה נוספת שהתגלתה עם המכשיר שבידינו, ולאחר כמה ימים גם קיבלה סימוכין בתלונות שהתפרסמו ברשת, קשורה לחיישן המרחק הממוקם מעל האוזנייה. תפקידו של החיישן הזה הוא לזהות מתי המכשיר צמוד לאוזן בזמן שיחה ואז לכבות את המסך - גם בשביל לחסוך בסוללה וגם כדי למנוע לחיצה לא מכוונת על המסך.

 

מסתבר שבחלק ניכר מהמכשירים, חיישן המרחק לפעמים עובד ולפעמים לא, מודד את המרחק בצורה לא אחידה ועוד. אותם משתמשים שחוו את הבעיות הללו דיווחו שהתקלה נפתרת על ידי איפוס ההגדרות בתוך התפריט הכללי.

 

ריבוי משימות, ריבוי יישומים

המכשיר החדש מגיע עם מערכת ההפעלה בגרסתה החדשה ביותר, iOS 4, הטומנת בחובה מספר חידושים - כשהבולט הם הוא ריבוי משימות (Multitasking). לחיצה כפולה על כפתור הבית תקפיץ את התצוגה מעלה, ומתחתיה יצוצו האפליקציות שפועלות ברקע. בגלילה לרוחב ניתן לראות את כולן ולחיצה על אחת מהן תעביר אותנו, בתוספת אנימציה של החלפת מסכים האחת על גבי השנייה, לאותה אפליקציה ובמצב האחרון שהיינו בו בתוכה.

 

זהו חידוש חיובי מרענן, שדורש מעט הסתגלות. חשוב לציין שמכיוון שהן מערכת ההפעלה והן ה- iPhone 4 נמצאים בשלב יחסית מוקדם, נכון להיום לא קיימות יותר מדי אפליקציות שניתן באמת לחוות איתן את היכולת הזו של ריבוי משימות.

 

הסיבה לכך היא שהמפתחים צריכים להתאים את היישומים לכך. אפליקציות שאינן מותאמות, פשוט נפתחות כל פעם מחדש ולא שומרות את הפעולה האחרונה שביצעתם.

 

ריבוי המשימות שאפל הכניסה למערכת ההפעלה לא בדיוק משאיר את האפליקציות רצות ברקע - הן פשוט קופאות. יתכן שזה עניין של שדרוג האפליקציות עצמן.

 

חידוש מעניין נוסף ב- iOS 4 הוא האפשרות ליצור תיקיות. פשוט לגרור אפליקציה אחת על אפליקציה אחרת, ושתיהן תיכנסנה לתוך תיקייה. שם התיקייה יתקבל באופן אוטומטי על פי קטגוריית האפליקציות (לדוגמא "משחקים" או "פיננסים"), אך ניתן גם לשנות את השם כרצונכם.

 

היתרון של הפונקציה הזו הוא הסדר שנעשה במסכים רוויים באפליקציות, ובנוסף מאפשר למכשיר שלכם להכיל הרבה יותר יישומים: בכל תיקייה נכנסות עד 12 אפליקציות, כאשר מספר מסכי הבית האפשריים נשאר זהה.

 

iOS 4 מביאה עוד מספר חידושים מעניינים כמו ריכוז תיבות דוא"ל נכנס ממספר חשבונות שונים באותו המסך. בנוסף, הגדרת מספר חשבונות Exchange (בניגוד לחשבון אחד בלבד עד כה). הגדרה של רקעים שונים במקביל למסך הבית ולמסך הנעילה, זיהוי חכם של תמונות על פי פרצופים ומיקום הצילום שלהם על גבי המפה של Google ועוד.

 

עוד ב-dtown : בקרוב - וידאו סקס באמצעות ה- iPhone 4

 

ביצועים מרשימים

מתחת למכסה המנוע של ה- iPhone 4 נמצא מעבד A4 במהירות של גיגהרץ, שתוכנן על-ידי אפל ומיוצר על-ידי סמסונג, וזיכרון פנימי של 512MB. הנתונים הללו הופכים את ה- iPhone 4 למכשיר בעל ביצועים מעולים. 

 

קשה להסביר במילים את המהירות שבה הוא עובד, והדבר מתבטא בצורה יוצאת מן הכלל בממשק המגע המעולה שלו. האפליקציות נפתחות ונסגרות בזמני שיא, הגרפיקה וההנפשה של פעולות התפריטים השונות עובדות בצורה חלקה, טעינת דפי אינטרנט, גלישה באפליקציות, צילום וצפייה בתמונות ובווידיאו - כל אלו עובדים ללא דופי.

 

אם מבחינתנו ה- 3Gs היה מהמובילים בכל הקשור לחוויית משתמש וממשק - הרי שה- iPhone 4 המצויד במפרט טכני מהשורה הראשונה בשוק, הוא ללא ספק המכשיר עם הביצועים הטובים ביותר שנתקלנו בו עד היום. גם המסך של ה- iPhone 4 שודרג באופן משמעותי לעומת הדור הקודם, למעט הגודל (3.5 אינץ'). רזולוציה של 960X640 וצפיפות של כ- 326 פיקסלים לאינץ' אחד (פי ארבעה מכל מסך LCD סטנדרטי) הופכים את המסך של ה- iPhone 4 למרשים מאוד.

 

חדות ברמה גבוהה במיוחד שניתנת להבחנה במיוחד כאשר צוללים פנימה בזום לתמונות ודפי אינטרנט וכן גם בקריאת טקסט מוקטן. גם במקרה הזה קצת קשה באמת ליהנות ממה שיש למסך הזה להציע מכיוון שגם כאן מפתחי האפליקציות יצטרכו להתאים עצמם לסטנדרטים החדשים שמציב ה- iPhone 4. גם איכות השיחה ב- iPhone 4 השתפרה, הן במצב רגיל והן בשיחה באמצעות הרמקול.

 

התחממות גלובלית

הרכיב האחרון שעבר שדרוג משמעותי הוא הסוללה. אחרי שהעבדנו אותו יום שלם בפרך עם סרטונים, גלישה, משחקים, דיבור, צילום ועוד - הגענו למינימום של 20 אחוזים נותרים לפני שנזקקנו לטעון שוב.

 

על פי בלוגים טכנולוגיים שכבר הספיקו לפרק את המכשיר החדש לגורמים, הסוללה הפנימית ניתנת להחלפה בתהליך פשוט הרבה יותר מה- 3Gs.

 

אך יחד עם כל המחמאות על החומרה הנהדרת של ה- iPhone 4, ישנו דבר אחד מטריד לא פחות - התחממות "גלובאלית". המכשיר הזה מגיע לטמפ' גבוהות מאוד ומהר מאוד, עד שלהחזיק אותו ברציפות כשהוא חשוף הופך להיות משהו לא נעים. גם התחושה של מגע ישיר עם מסגרת המתכת שלו כאשר הוא מתחמם, מציקה מאוד בזמן שיחה. נראה שנרתיק או כיסוי מגן מסוג כלשהו הוא מצרך חובה עבור סמארטפון הזה.

 

האם מדובר במהפיכת סלולר?

בשלב זה, לא. המהפכה לא התרחשה היום ולא לפני חודש, אלא לפני שלוש שנים, כשמערכת ההפעלה של ה- iPhone הגיעה לעולם. מאז, הפך השילוב של מערכת הפעלה פשוטה, מסך מגע וממשק אינטואיטיבי לבסיס עליו מושתת תכנונו של כמעט כל סמארטפון מודרני.

 

חווית המשתמש והממשק של מערכת ההפעלה מבדלות את ה-4 iPhone ממכשירים מתחרים, ומהווים יתרון משמעותי. מאידך, עדיין חסרות ב- iPhone לא מעט תכונות בסיסיות כמו העברת קבצים ב- Bluetooth, ויש בו נקודות מעצבנות, כמו החובה להשתמש ב- iTunes.

 

השיפורים שהוכנסו בו לעומת קודמיו מאפשרים ל- iPhone 4 להוות תחרות קשה לסמארטפונים מובילים מבוססי אנדרואיד, כמו דגמי HTC האחרונים והנקסוס 1. 

 

האם כדאי לכם למהר ולרכוש אותו בחו"ל או ממישהו שייבא אותו? לא בטוח. חבל על הטרחה ועל תוספת התשלום. נכון, מבין ארבע הדורות של המכשיר זהו ה- iPhone הטוב ביותר. אבל מהפכה הוא כבר לא יביא איתו.

 

המכשיר צפוי לעשות עלייה, כנראה, בסבב המדינות האחרון של ההשקה העולמית שלו -  לקראת סוף השנה. ובכל זאת היינו ממליצים לחכות להשקתו הרשמית בארץ, שכן סביר שהמחירים יהיו אטרקטיביים יותר לעומת חו"ל ושוק הייבוא האישי.- שכרגע גובה מחירים גבוהים מאוד על אייפון 4, לעתים כפול ממחירו בחו"ל.

 

Apple iPhone 4

 

ציון:


 

יתרונות: ביצועים, ממשק, תצוגה

חסרונות: התחממות, ציפוי זכוכית, תקלות קליטה וחיישן מרחק

שורה תחתונה: מכשיר טוב, אך לא מהפכני

 

לעמוד המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות הסלולר

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלגנטי ורב עוצמה. אייפון 4
באדיבות Apple
dtown.co.il
מומלצים