שתף קטע נבחר

בראנץ' עם בשר: ראגו בשר על חציל ברוטב טחינה, וגם: צלע לבן במרינדה

מחפשים מנות בשריות לבראנץ'? הנה שני מתכונים שבטוח לא ישאירו אתכם רעבים

צלע לבן במרינדת ירקות שורש

המרכיבים (4 מנות):

4 נתחי צלע לבן עם העצם והשומן

למרינדה:

600 מ"ל שמן צמחי (תירס או קנולה)

2 גזרים קלופים

1 ראש סלרי קלוף

1 שורש פטרוזיליה רחוץ היטב

1 פלפל ירוק חריף

2 בצלים קטנים

20 גרם ג'ינג'ר טרי

1 תפוח עץ

 

אופן ההכנה:

1. המרינדה: חותכים את ירקות השורש לקוביות גסות.

2. מניחים את ירקות השורש יחד עם השמן בקערת מעבד מזון ומעבדים עד קבלת מסה אחידה.

3. מעבירים את המרינדה לכלי מתאים, מוסיפים את נתחי הבשר ומערבבים. סוגרים את הכלי ומעבירים למקרר להשרייה של כ-24 שעות.

4. הכנת הצלעות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מלהיטים מחבת סטייקים. מוציאים את הצלעות מהמרינדה וצורבים אותן במחבת משני הצדדים. מעבירים את המחבת לתנור וממשיכים לבשל כ-12 דקות עד שהן מבושלות.

 

ראגו בשר על חציל שרוף, ברוטב טחינה

המרכיבים:

1 חציל גדול

שמן זית

מלח גס

לראגו:

150 גרם בשר בקר טחון

50 גרם בשר טלה מעט שמן, טחון

1 בצל קצוץ

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט כוסברה יבשה טחונה

מעט מאוד הל

מעט ג'ינג'ר יבש טחון

מעט פטרוזיליה קצוצה

לטחינה:

טחינה גולמית

מיץ סחוט מלימון

מלח


ראגו בשר על חציל שרוף, ברוטב טחינה (צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

1. החציל: קולים את החציל בגריל או בתנור עד שקליפתו משחירה והוא הופך רך. מקלפים ומשאירים את כיפת החציל ("העוקץ") מחובר.

2. הראגו: מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים בה את הבצל עד הזהבה.

3. מוסיפים למחבת את שני סוגי הבשר ומטגנים תוך שמפוררים אותם בעזרת כף עץ.

4. מוסיפים מלח, פלפל ואת התבלינים היבשים ומטגנים תוך ערבוב כ-3-4 דקות.

5. מפזרים מעט פטרוזיליה ומסירים מהלהבה.

6. הטחינה: טורפים את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון ומעט מלח. מוסיפים מים וממשיכים לערבב עד לקבלת המרקם הרצוי.

7. הרכבת המנה: מניחים את החציל בתבנית, יוצקים עליו מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס. מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

8. מסדרים את החציל על הצלחת בצורת מניפה. יוצקים על החציל יוצקים שכבה נדיבה של טחינה ועליה מניחים מהראגו. מגישים מיד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים