שתף קטע נבחר

נמאס מריחות הטיגון? כך תבחרו קולט אדים

מי שמטגן ומבשל יודע שהריחות והעשן אינם טובים לבריאות ולאף. מטבח מאוורר באמת משיגים עם קולט אדים, מכשיר שעולה הרבה, אבל אמור להחזיק שנים כל עוד הוא עשוי מפלדת אל חלד. צפו בכתבה וגלו אם הוא מתאים למטבח שלכם

מרבה לבשל - מרבה ריחות, והניחוחות האלה לא תמיד נעימים לאף, והם גם מגיעים עם מנה מכובדת של עשן וחלקיקים שאינם נאים לבריאות. כשאנו מטגנים ומבשלים, לא תמיד בא לנו להיראות כמו בקליפ מהאייטיז. הפיתרון הפשוט לכך הוא לפתוח חלון, אבל זה לא תמיד יעיל, בטח לא כשהמזגן עובד ובחום חום גיהנום.

 

פתרון יעיל יותר וגם יקר יותר, הוא רכישה של קולט אדים. זה מוצר ששומר על הבית מאוורר - גם כשהחלונות מוגפים. טווח המחירים שלו מתחיל בכ-1,900 שקל ומטפס מעלה עד עשרות אלפי שקלים, אבל מדובר ברכישה ארוכת טווח, של הפריט העיצובי הדומיננטי ביותר במטבח. זה מכשיר שכמעט לא מחליפים, אלא אם מחליפים את המטבח כולו, לכן יש לרכוש אותו עם מחשבה תחילה. צפו בכתבה כדי להבדיל מה בדיוק עושה המכשיר הזה וכדי להבדיל בין הסוגים השונים.

 

 

  • ישנם שני סוגים עיקריים של קולטי אדים: קולט משולב ארובה, שמתאים לבתים פרטיים כי הוא נזקק לקיר חיצוני, וקולט ללא ארובה.

 

  • קולט ללא ארובה מסנן את האוויר דרך פילטרים עם מערכת סינון פחמית שיש להחליפה פעם בשנה. המנוע והמפוח שלו נמצאים בתוך ארון המטבח, כשרק החלק התחתון (המסנן) גלוי לעין.

 

  • קולט משולב ארובה יונק את האוויר והריחות ומחלץ אותם מהבית בעזרת צינור פליטה. הוא מגיע בשתי תצורות: קולט צמוד קיר וקולט אי.

 

  • קולט צמוד קיר: זה קולט משולב ארובה שמותקן על הקיר מעל הכיריים ומורכב ממסנן וארובה שמסתירה את המנוע והמפוח. הוא מתאים למטבחים בהם אין ארונות מעל הכיריים.

 

  • קולט אי: קולט משולב ארובה שממוקם במרכז המטבח. הוא מתאים למטבחים בהם הכיריים ממוקמים במרכז המטבח והוא יורד מהתקרה.

 

  • רוחב: מה צריך לחפש בקולט טוב? שהתפוקה שלו תתאים לצרכים שלכם. שימו לב שהקולט לפחות ברוחב הכיריים.

 

  • ניקיון: בדקו שקל לכם לנקות אותו, שהסרת הפילטרים לניקוי פשוטה. בדקו אם הם מתאימים בגודלם למדיח הכלים שלכם.

 

  • עוצמת היניקה: ככל שהיא גבוהה יותר, כך חלל המטבח יהיה מחניק פחות. עוצמת היניקה נמדדת ביחידות מטר מעוקב לשעה (מק"ש או ממק"ש). לקולטי האדים הסטנדרטיים יש עוצמת יניקה של בין 600 ל-800 מק"ש. לקולטים תעשייתיים שנחשבים טובים יותר, יש עוצמת יניקה של 1,200-800 מק"ש. אז אם אתם מרבים לבשל: חפשו עוצמת יניקה של 700 מק"ש ומעלה.

 

  • מידת הרעש: הסטנדרט עומד על 60-56 דציבלים. ישנם קולטים שקטים יותר אבל הם גם עולים יותר. מומלץ לשמוע את הקולט בפעולה בחנות, כדי לא להיתקל בהפתעות בבית.

 

  • החומר ממנו עשוי הקולט: הגיעו לחנות עם מגנט. קולט שעשוי נירוסטה, עדיף מקולט שעשוי מסגסוגת שונה של מתכות, או כזה שיש בו אחוז גבוה של ברזל. הוא יאריך חיים יותר, ולרוב, לא יחליד ויצהיב. כדי לבדוק שאכן מדובר בנירוסטה: הצמידו מגנט. לא נדבק? מדובר בפלדת אל-חלד.

 

  • התקנה: את קולט האדים יש להתקין בגובה 75-60 ס"מ מהכיריים. התקנה בגובה נמוך מזה עלולה להיות מסוכנת. התקנה בגובה גבוה מזה, תפגע ביעילות המכשיר. עבור ההתקנה הזמינו איש מקצוע, אם כי גם נגר יכול לעשות את העבודה. 

 

ייעצו בהכנת הכתבה: קלינטון סחר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים