שתף קטע נבחר

בלי עין הרע: מזכרת מהחתונה עם תרומה לחברה

"אנשים מוציאים סכומים מאוד גדולים על חתונה, סידור פרחים, מפות, להקה, שמלה", אומרת תמר, שהתחתנה ביוני השנה. "במחיר של ארבעה סידורי פרחים אפשר לתת מתנה שתתרום לאנשים עם צרכים מיוחדים וגם תרגש את האורח"

אופי החתונות עובר הרבה תהפוכות אופנתיות, אבל מסורת חביבה שחלק מהזוגות עדיין שומרים עליה היא הענקת מתנה קטנה לאורחים, מזכרת ואות תודה על השתתפותם באירוע. בדרך כלל מדובר במשהו שיעלה אבק במגירה כלשהי, או בסוכריות דרז'ה מחריבות שיניים. אבל השי הצנוע יכול גם לאצור בתוכו ערך, משמעות ותרומה לחברה.

 

ארגונים שונים שפועלים למען אוכלוסיות מיוחדות מציעים למכירה מוצרים וחפצי נוי מגוונים, חלקם מתאימים מאוד כמזכרת לאורחים בחתונה. אלו"ט, אגודה לאומית לילדים אוטיסטים, מפעילה ברחבי הארץ עשרה מרכזי יום לתעסוקה לאוטיסטים (מית"לים), שבהם החברים מייצרים חפצי אמנות, מוצרי עץ ומוצרי קרמיקה, שכוללים חמסות, מגנטים, כלי בית, עציצים עם צמח (כולל כל שלבי גידול הצמח במקום) ועוד. חלק מהמוצרים האלה יכולים להפוך למזכרות קטנות ומרגשות.

 

 

קרן אלנקווה, מנהלת המית"לים באלו"ט, אומרת שהמרכזים מספקים מענה טיפולי-שיקומי-תעסוקתי לאוטיסטים בוגרים בני 21 ומעלה. במרכזים עובדים מבוגרים אוטיסטים שחיים בהוסטלים של האגודה או כאלה שחיים בבית. ההכנסות מקניית המוצרים מגיעות למרכזים, הפרושים מכרמיאל בצפון ועד באר שבע בדרום, ותורמות לרווחתם של האוטיסטים. המשמעות של המכירה, אומרת קרן, היא טיפולית והיא גם חשובה לתהליך העבודה והעשייה. "בכל פעם שאדם קונה או מקבל מוצר, הוא תורם להמשכיות העשייה. האוריינטציה היא טיפולית". המוצרים שמוצעים למכירה מעוצבים על ידי אנשי הצוות והחברים, ומי שיכול מקבל יד חופשית בעשייה. 


חמסה-חמסה, מזכרת יפה נגד עין רעה (צילום: אלו"ט)

 

תמר ושוקי מתל אביב, שהתחתנו ביוני השנה ב"בית הרצל" ליד רחובות, העניקו לאורחיהם קופסה עם ארבעה מגנטים מחרס בצורת פרחים, מתוצרת אלו"ט. "חיפשתי באופן מכוון מתנות לאורחים שיוצרו על ידי אנשים עם צרכים מיוחדים", אומרת תמר. תמר, שעובדת בארגון חברתי ועבדה בארגונים כאלה תמיד, מוסיפה שהיה לה טבעי לתת לאורחים משהו "שיתרום בחזרה. האורחים, לדברי תמר, שמחו מאוד – גם בגלל המהות וגם בגלל שהמגנטים פשוט נראים טוב. כמה מהם היא כבר הספיקה לראות על מקררים של חברים. בין האורחים היה אפילו זוג שהילד שלהם חניך ב"כפר עופרים", הוסטל של אלו"ט במרכז הארץ. מובן שהם התרגשו במיוחד.

 

"אנשים מוציאים סכומים מאוד גדולים על חתונה, סידור פרחים, מפות בצבע כזה או אחר, להקה, שמלה", אומרת תמר. "במחיר של ארבעה סידורי פרחים אפשר לתת מתנה שתתרום לאנשים עם צרכים מיוחדים וגם תרגש את מי שבא לחתונה". לאור התגובות החיוביות תמר ושוקי קנו מגנטים נוספים, שאותם נתנו לכאלה שלא התאפשר להם להיות בחתונה.

 

גם מאיה המלי, מהנדסת בניין, ובן זוגה יאיר יונגר, שנישאו באוקטובר 2009 בחמאם ביפו, העניקו לאורחיהם מתנה מבית היוצר של אלו"ט – מגנטים בצורת חמסה. "רצינו מצד אחד לתת מתנה קטנה לאורחים שטרחו והגיעו להשתתף איתנו, וגם רצינו משהו שעושה טוב למישהו, לא רק לסוחר ששמח שקנית 300 חתיכות", אומרת מאיה. מאיה ויאיר רצו לרכוש את המתנות מגוף שמייצר בעצמו את המוצרים שהוא מוכר ולא רק מתאגד עם חברות אחרות. הם עשו חיפוש והגיעו לאלו"ט. משכה אותם גם העובדה שהמוצרים נראו מכובדים ולא מתועשים, "הרגישו שיש בן אדם מאחורי המוצר", מוסיפה מאיה.  

 

"לזכור שיש אנשים פחות מבורכים מאיתנו"

קרן, תמר ומאיה מעידות על תגובות נרגשות. "המטרה שלי היתה לזכור שיש אנשים פחות מבורכים מאיתנו ביום הזה, ולתת גם להם ליהנות מהשמחה. אם אצליח לגרום לאחד האורחים לקנות מהם או לתרום להם – אני את שלי עשיתי", מסבירה מאיה.


 

גן האירועים ג'ויה מיה, ליד קיבוץ נחשונים, התגייס גם הוא לטובת העניין החברתי: זוגות שמתחתנים בגן יכולים לרכוש במקום מזכרות מתוצרת אלו"ט, כשהגן מממן מחצית מהעלות והזוג משלם על המחצית השנייה. מדובר בשיתוף פעולה  שמניב גם דור שני ושלישי של מתחתנים בג'ויה מיה שקיבלו את המזכרות של אלו"ט כאורחים ועכשיו, כשהם מתחתנים, מעניקים מתנה כזאת לאורחיהם.

 

אם אתם רוצים למנף את התרומה לקהילה גם לכיוון הירוק, תוכלו להחליף את קישוט השולחן החד פעמי או את זר הפרחים בעציץ צומח מבית היוצר של המית"לים, ובסוף האירוע לקחת אותו הביתה או לתת כמתנה לאורחים נבחרים. ככה כולם ייצאו מורווחים ונרגשים.

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרגישים שיש בנאדם מאחורי המוצר
צילום: באדיבות אלו"ט
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים