שתף קטע נבחר

איך תרצו את הקפה שלכם?

קפה נמס זה נחמד אבל אספרסו מכינים במכונה. כיוון שמדובר בהוצאה לא קטנה, כדאי ללמוד מה מציע השוק כדי לרכוש מכונת קפה בתבונה ולהתאים אותה לצרכים שלכם. צפו בכתבה

רוצים ללגום אספרסו טרי  כל בוקר? אם אתם מחובבי שיטת ההכנה האיטלקית, ולא רוצים תמיד להיעזר בשירותיו הנדיבים של בית הקפה הקרוב, אפשר שתרכשו לעצמכם מכונת קפה. עשו זאת רק אם ביכולתכם להוציא סכום כסף נכבד, שכן המחירים של מכונה טובה באמת, נעים בטווח שבין 1,400 ל-13 אלף שקל. מוכנים לרכישה? צפו בכתבה.

  

  • בגדול, ישנם שלושה סוגי מכונות קפה: מכונה אוטומטית, מכונה חצי אוטומטית ומכונה ידנית.

 

  • מכונה אוטומטית: כל הפעולות: טחינה, הרתחה והקצפה נעשות באופן אוטומטי. בחלקן יש הקצפה הישר לספל. מכונה כזדו, היא מאוד פשוטה ונוחה להפעלה, אולם לעיתים הדבר בא על חשבון איכות הקפה.

 

  • מכונה חצי אוטומטית: לא כל הפעולות נעשות בלחיצת כפתור אחת. לרוב, מה שאוטומטי פה, זו פונקצית יצירת לחץ המים. טחינת הקפה ומדידת כמות המים הנמדדת הנמזגת לכוס - נעשית על-ידי המשתמש.

 

  • מכונה ידנית: מכונה כזשאת מאפשרת שליטה מלאה על התהליך. שמים קפה טחון, מושכים את הידית כלפי מטה וזה מספק את לחץ המים הדרוש. הקפה בה יוצא איכותי ביותר, אך השימוש מצריך ידע וטכניקה.

 

  • במכונות הללו משתמשים בשלוש תצורות קפה: פולים, פודים וקפסולות.

 

  • התאמת מכונה לפולים: במכונה אוטומטית - משתמשים בפולים בלבד. במכונה חצי אוטומטית - אפשר להשתמש בשלושת הסוגים, שאלו את המוכר. במכונה ידנית - משתמשים בפולים טחונים. אפשר גם לקנות פולים שלמים אבל אז תתבקשו גם לקנות מטחנה, כדי לטחון אותם בעצמכם. יש יתרונות וחסרונות לכל תצורה.

 

  • פולים: זו התצורה הטובה ביותר. הם זולים וטריים ויש להם ארומה נהדרת.

 

  • פודים: זו כמות מדודה וארוזה של פולים שמכניסים למכונה. הם אמנם מזרזים את ההכנה, אבל, אך יקרים יותר ומאבדים את טריותם במהירה.

קפסולות: גם כאן מדובר במנה מדודה של פולים, ששומרת על טריות לזמן רב יותר (כחצי שנה), אבל מחירן גבוה במיוחד ודורש התאמה ספציפית למכונה.

 

התאמה לצרכים

עכשיו כשאתם יודעים דבר או שניים על מכונות אפסרסו, כדאי לבדוק את מידת ההתאמה ביניכם למכונת חלומותיכם.

 

  • משקל: אל תיבהלו ממכונות כבדות. ככל שמכונת אספרסו כבדה יותר, כך היא טובה יותר.

 

  • הספק: בדקו כמה זמן לוקח למכונה להרתיח את המים לטמפ' האופטימלית של כוס קפה: 93 מעלות צלזיוס. ככל שההספק גבוה יותר, הזמן לרתיחה קצר יותר. ההספק המומלץ: 1,200 ואט. שאלו את המוכר ובדקו את חוברת ההדרכה.

 

  • לחץ המים: מידת הלחץ שבו עוברים המים דרך פולי הקפה היא 18-8 בר, ודאו זאת עם המוכר. לחץ נמוך מדי לא יסחט את אבקת הקפה כראוי והקפה יצא דליל מדי. לחץ גבוה מדי עלול לשרוף את הקפה.

 

  • גודל מיכל המים: אם אתם שותים הרבה קפה - כדאי שמכל המים של המכונה יהיה גדול, כדי שלא תקרוס. מכלים סטנדרטיים מגיעים בנפחים של קצת פחות מליטר לעד 3.5 ליטר. מיכל בקיבולת של 1.5 ליטר למשל, יספק כ-8 ספלי קפה רגילים או 35 ספלי אספרסו קצר.

 

  • בדקו את ההקצפה. האם אפשר להקציף בו זמנית עם הכנת הקפה?

 

  • התאמה לתנאי המטבח: כשמניחים מכונה במטבח, יש לדאוג למרווח בינה לבין הקיר או הארונות, שמאפשר פליטת חום.. היום גם אפשר לרכוש מכונות בילט אין שמשתלבות במטבח כמו תנור .

 

  • האם היא קלה לפירוק? לא תוכלו להתחמק מניקוי המכונה, ורובן אינן מגיעות עם מנגנון לניקוי פנימי. ודאו שהמכונה קלה לפירוק, ניקוי והרכבה - אחרת תמעטו להשתמש בה.

 

  • יבואן אמין ואחריות: מכונת אספרסו צריכה תחזוקה שוטפת ותיקונים מדי פעם. ודאו שיש לה אחריות לשנה, ושהיבואן נמצא בקשר עם מעבדה מקצועית שמחזיקה חלקי חילוף.

 

ייעוץ: לה קוצ'ינה הקישון 16 בני ברק


פורסם לראשונה 31/07/2010 16:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
האם קל לנקות אותה?
צילום: אבי חי
מומלצים