שתף קטע נבחר

שובו של הג'לי

הטייטס חזרו לאופנה, הטאפטים שוב על הקירות - אז למה לא להביא את הרטרו גם למטבח? במדור החדש "זכרונות מתוקים" יוצא הקונדיטור רני בן אברהם למסע בזמן אל הקינוחים של פעם. אתם יותר ממוזמנים להצטרף

בתקופה הפחות עשירה של החברה הישראלית, כשפרוסת לחם עם מרגרינה נראתה לנו מאכל שפוי לגמרי, קצת לפני כל השמות המתוחכמים של הקינוחים שלמדנו מהצרפתים, היה הג'לי, אותו קינוח רוטט שבנוי על מים וצבע מאכל, להיט.

 

טעם הילדות של ג'לי אינסטנט זכור לכולנו וכיכב בכל אירוע שכיבד את עצמו. הוא הוגש בצלוחיות זכוכית והופיע, בדרך כלל, בשלושה צבעים בוהקים: אדום, ירוק וצהוב. יתרונו הוא בהכנה המהירה, פשוט מערבבים אבקה ומים רותחים ו-קסם! יש קינוח מרענן שכולם אוהבים.

 

עכשיו הקינוח הלא יומרני הזה חוזר ובגדול, הפעם בגרסאות יותר מעודנות ובריאות. לג'לי מספר יתרונות גדולים: הוא צבעוני, לא שמן, שקוף ומאפשר לשלב בו פירות והפתעות נוספות, אפשר ליצור אותו בצורות משתנות וססגוניות והכי חשוב, הוא קינוח קליל ומרענן שמתאים ביותר לקיץ החם שלנו. בשבילי לג'לי יש טעם של נחמה.

 

אם הנוסטלגיה עשתה לכם חשק להכין את הקינוח הכי רוטט שיש, הכנתי עבורכם שני מתכונים שונים. הראשון הוא ג'לי תות הישן והטוב (עם קצת שיפור) והשני הוא אינטרפטציה אישית שלי למתכון הקלאסי - ג'לי בטעמי After Eight.

 

ג'לי תות

2 כוסות תותים מרוסקים

3 כוסות מים

1 שקית ג'לטין

1 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. שופכים את אבקת הג'לטין לתוך כוס מים קרים ממתינים מספר דקות אד שהג'לטין כולו סופג את המים.
  2. מעבירים את הכוס למיקרוגל על חום גבוהה כ-30 שניות עד קבלת נוזל שקוף.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים את התותים והסוכר מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מוזגים לכוסות הגשה מזכוכית ומצננים במקרר כ-4 שעות לפחות
  5. ניתן להוסיף הפתעות כגון קוביות של תותים או פירות יער שלמים לתוך הנוזל התוצאה מרעננת ויפה!


ג'לי תות (צילום: ירון ברנר)

 

ג'לי After Eight (מנטה-שוקלד)

המרכיבים:

לג'לי שוקולד:

3 כוסות מים

300 גרם שוקולד מריר איכותי 70 אחוז מוצקים

30 גרם קקאו כהה, רצוי ולרונה

1 כוס סוכר

1 שקית ג'לטין

קורט מלח

לג'לי מנטה:

100 גרם סוכריות ג'לי מנטה חריפות (להשיג בחנוית טבע או בבית מרקחת)

4 כוסות מים

1כוס סוכר

1 שקית ג'לטין

 

אופן ההכנה:
  1. ג'לי שוקלד: ממיסים את הג'לטין בתוך כוס מים קרים. מרתיחים 2 כוסות מים ושופכים על השוקולד.
  2. מוסיפים את הקקאו והסוכר, מערבבים היטב מעל אש קטנה עד קבלת תערובת חלקה.
  3. מכניסים את הג'לטין המומס לתוך הנוזל החם מוספים קורט מלח, מערבבים היטב ושומרים בצד.
  4. ג'לי מנטה: ממיסים את הג'לטין בתוך כוס מים קרים, מרתיחים 3 כוסות מים עם הסוכר ומחצית מכמות הסוכריות עד המסה מלאה של הסוכריות והסוכר.
  5. מצרפים את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נבלע ללא שאריות.
  6. מעבירים את ג'לי השוקולד לכלי הגשה מזכוכית, מכסים בניילון נצמד למניעת ספיגת ריח וטעם ומכניסים למקרר עד קרישה מלאה.
  7. להגשה: מוצאים מהמקרר ושופכים מעל את תערובת המנטה. מוספים את יתרת הסוכריות ומצננים. מקשטים מעל בעלה מנטה טרי.


(צילום: ירון ברנר)

 

 

  • רני בן אברהם הוא הבעלים של זיסעלא - בית המלאכה לגלידות וקינוחים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'לי תות וג'לי מנטה-שוקולד
צילום: ירון ברנר
מומלצים