שתף קטע נבחר
צילום: jupiter

מהו הפיצוי על נזקים כתוצאה מנזילה אצל השכן?

אישה כבת 80 המתגוררת בבית משותף, גילתה יום אחד סימני רטיבות בתקרת דירתה. בתביעה אותה הגישה לבית המשפט לתביעות קטנות היא טענה כי נגרמו נזקים לחפציה. לבסוף נפסק לה פיצוי של 1,000 שקל

כשההזנחה בדירת השכנים הופכת לבעיה שלך: אישה כבת 80 המתגוררת בבית משותף, גילתה יום אחד סימני רטיבות בתקרת דירתה. בירור קצר העלה כי מדובר בנזילה בצנרת הדירה של השכן. בתביעה אותה הגישה לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב היא טענה, כי הנזילה גרמה נזקים לחפציה.

 

 

התובעת, שמתגוררת מתחת לדירתו של הנתבע, טענה כי היא פנתה לבעל הדירה בבקשה שיתקן את הדרוש מיד לאחר שהופיעו סימני רטיבות בתקרת דירתה, אך התיקון בוצע רק כעבור כחצי שנה.

 

לטענתה, בתקופה זו התמלאה הדירה בטחב ועובש, המקרר ניזוק כתוצאה מנפילת טיח מהתקרה ונגרמו נזקים רבים לבגדים ולנעליים.

 

פיצוי בגין עגמת נפש

התובעת דרשה פיצוי של 5,000 שקל בגין עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לה לטענתה. לחיזוק טענותיה, היא הגישה תלונה במשטרה, וכן הגישה לבית המשפט קבלה על תיקון המקרר.

 

השכן טען מצידו, כי לאחר שהתובעת הודיעה לו על הנזילה, הוא פנה לחברת הביטוח, שתיקנה מייד את הצנרת ואף צבעה את דירת התובעת.

 

לטענתו, התובעת לא פנתה אליו בתלונות כלשהן, ורק בחלוף כמעט שנה ממועד הנזילה, היא פנתה אליו לפתע בתלונות שנועדו, כך טען, לסחוט ממנו כספים. השכן הגיש את דו"ח חברת הביטוח על מנת להוכיח את טענותיו.

 

השופטת יסכה רוטנברג קיבלה את התביעה באופן חלקי בלבד, לאחר שקבעה כי התובעת לא הוכיחה את טענותיה בדבר הנזקים שנגרמו לכאורה לרכושה.

 

בפסק הדין נקבע כי התובעת לא ידעה לומר באילו חפצים מדובר ואף לא הביאה לעדות כל עד מטעמה.

 

עוד נפסק, כי התלונה שהגישה התובעת במשטרה הינה למעשה טופס ריק ממלל, והקבלה על תיקון המקרר אינה מעידה על סיבת התקלה.

 

עם זאת נקבע, כי מחומר הראיות שהוצג עולה כי הנזילה נמשכה ארבעה חודשים לכל הפחות עד להשלמת התיקון, ולכן התובעת זכאית לפיצוי בשל עגמת הנפש שנגרמה לה. בשורה התחתונה נפסק, כי בנסיבות העניין, ישלם השכן לתובעת פיצוי של 1,000 שקלים.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים