שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: index open
    הבית מסורתי - העיצוב מודרני
    משפחה מסורתית שנוטה לארח הרבה בביתה, ביקשה לעצב אותו באופן שיותאם לאופייה ולצרכיה. כך, המבנה שמתאפיין בקווים קלאסיים ונקיים קיבל סגנון עיצובי הנוטה למינימליזם

    משפחה מסורתית, שנוטה לארח הרבה ביקשה לעצב לעצמה בית שיותאם לאופי ולצורכי בני המשפחה. הם פנו לאדריכלית יעל אלמור ולמעצב הפנים דרור רימוק, שהצליחו ליצור את האווירה המועדפת על הדיירים, תוך שמירה על פתיחות המעניקה שפע של אור וחום.

     

    קרדיט צילום: עוזי פורת

     

    הבית, השוכן באזור גוש דן בנוי על שטח של 400 מ"ר. למרות שהושקעו בו סכומי כסף לא מבוטלים ועל אף גודלו, הדיירים ביקשו ליצור בית שאינו אינו מנקר עיניים ומשדר צניעות, זאת מבלי להתפשר על איכות החומרים והרהיטים.

     

    העיצוב משלב סגנונות שונים: מעטפת המבנה, שמתאפיינת בקווים קלאסיים ונקיים, לקוחה מהסגנון הכפרי-פרובנסי, בעוד שחומרי הגמר מסמלים סגנון עירוני ומודרני יותר. השילוב בין שפות העיצוב השונות אפשר ליצור מבנה נעים, שמעגל את הפינות החדות ומגשר בין סגנונות עיצוב מוגדרים.

     

    רימוק מעיד כי הצרכים הברורים של הדיירים אפשרו לו להעניק להם את המקום הנוח ביותר לחיות בו. הוא מספר כי בשל העובדה שמדובר במשפחה מסורתית, היו מספר סוגיות שדרשו פתרון בעיצוב, למשל הפרדה בין בשר לחלב, שמירה על צניעות וכיוצא בזה. 

     

    תאורה סמויה

    הבית מחולק לשני אזורים, המופרדים באמצעות חלל כניסה כפול וגרם מדרגות בקומת הביניים, שמהווה מעין חוצץ עיצובי בין אגפי השירות והאירוח, ומוביל אל הקומות העליונות ואל קומת המרתף.

     

    כבר בקומת הכניסה אפשר להבחין בשפה עיצובית ראשונה - דלת עץ רחבת מידות ובוהקת בצבעה הלבן, מקדמת את פני הבאים וחושפת את מלוא הדרו של גרם המדרגות הלבן.

     

    כל חללי הבית מתאפיינים בתקרות גבס כפולות ומנותקות מהקירות, ששולבו בהן גופי תאורה גלויים לצד תאורה סמויה באמצעות גופי תאורה שקועים. 

     

    המטבח, שמעוצב בסגנון מודרני, חולק את מקומו עם הסלון ופינת האוכל - כולם ניצבים על גבי ריצוף של אבן טבעית מסוג חלילה. מהסלון נשקפת בריכת השחייה, התחומה בדק עץ איפאה ומשלימה בעיצובה את קווי הרוחב של המבנה.

     

    שולחן הסלון עשוי מגלילי מתכת מצופים בניקל מבריק. עם רדת הלילה, תאורה עמומה צובעת את לובן הקירות בגוונים חמים ומנורות התקרה השקועות מאירות את השולחן.

     

    פינת האוכל גדולה ונועדה לשמש בארוחת שבת וחג שנערכות בבית תדיר. עבור האורחים, שמרבים לבקר בבית, יצרו חללי אירוח עם מקלחות במרתף ובעליית הגג.

     

    גשר מתכת מרחף

    כאשר עולים בגרם המדרגות העשויות עץ אל קומת המגורים, נחשף גב המדרגות, שבתוכן שקועות מנורות. המדרגות ממשיכות ומובילות אל המתחם הפרטי של בני הבית, בו מתגלה חלל רחב ידיים, שכולל את יחידת המגורים של ההורים.

     

    חלל זה מכיל גם אזור רחצה עם אמבט Free Standing, ולצידו חדר ארונות וחדר עבודה. רימוק מספר שהותיר את גג הרעפים בחדר ההורים חשוף, על מנת ליצור חלל גבוה ומרשים.

     

    מעל אזור הכניסה הכפול מרחף גשר מתכת, שמקשר בין יחידת ההורים לחדרי הילדים. הילדים חולקים חלל אמבט משותף המצויד בשלל פינוקים. בעליית הגג נמצאים שני חדרי לינה לאורחים וחדר רחצה משותף. 



    השפה העיצובית של הבית, בשילוב חומרי הגמר, המנורות הרכות והריהוט העשיר, מבליטים את סגנון הפיוז'ן - מונח שלקוח מעולם הגסטרונומיה ושחדר לתחום העיצוב והאדריכלות להגדרת עירוב סגנונות. במקור, מונח זה נועד לתאר מנה עשירה בטעמה ובעיצובה, תוך שימוש במרכיבים פשוטים וקלילים.

     

    הבית כולו מאופיין בצבעים בהירים ובמפתחים גדולים, שנותנים מראה ותחושה קלילים, פתוחים ונעימים. הפינות השונות קיבלו פרשנות עשירה, בסגנון הנוטה למינימליזם. קירות הגבס הכפולים וגופי התאורה, בתוספת פריטי הריהוט שנבחרו בקפידה, משלימים את השפה העיצובית והמודרנית של המבנה.

     

    הכתבה באדיבות אתר www.bvd.co.il , מבית המגזין בניין ודיור


    פורסם לראשונה 14/08/2010 17:01

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    חלל הקומה הראשונה
    קרדיט צילום: עוזי פורת
    מומלצים