שתף קטע נבחר

בארדו ביקשה, פואד לא יתנגד לחוק הפרוות

מכתב אישי שכתבה השחקנית הצרפתיה, בריז'יט בארדו הוגש אתמול לשר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר, במהלך פגישה שקיים עם ח"כ רונית תירוש ונציגת ארגונים למען בע"ח. בסיומה, הסיר את התנגדותו להצעת החוק שאמורה לאסור ייבוא, סחר וייצור של פרוות בישראל, שתידון בכנסת בתחילת החודש הבא

שבועיים לפני הדיון המכריע לקריאה שנייה ושלישית בהצעת החוק של ח"כ רונית תירוש על איסור ייבוא, סחר וייצור של מוצרי פרווה העשויים מפרוות חיות, ניאות אתמול (א') שר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר להסיר את התנגדותו לחוק. בחודשים האחרונים, הביע השר התנגדות ליוזמה של תירוש וארגונים למען בעלי-חיים, מחשש כי הצעת החוק המהפכנית תגרום לפגיעה בהסכמי הסחר של ישראל עם דנמרק, קנדה, ארה"ב, יוון ומדינות נוספות.

 

מי שנרתמה שוב לסייע במאבק למען החיות, היא בריז'יט בארדו, כוכבת הקולנוע הצרפתיה המקדישה בשנים האחרונות את חייה לפעילות למען זכויות בעלי חיים ברחבי העולם. בתחילת השנה, בארדו שלחה מכתב שהופנה לחברי הכנסת בישראל, באמצעות העמותות "תנו לחיות לחיות" וה"קואליציה הבינלאומית נגד תעשיית הפרוות", כדי לנסות ולשכנעם לתמוך בהצעת החוק שעוררה מחלוקות רבות מאז שיצאה לדרך לפני כשנתיים.

 

"הענק לישראל את הסיכוי להיות אור למדינות אחרות. כשהדבר מגיע לידי בחירה בין חמלה ומסחר, בין רוע ואתיקה", כתבה בארדו במכתבה לשר וקראה לו לסיים את הסבל של החיות בתעשיית הפרוות ולפעול למען עתיד מוסרי טוב יותר. ממשרדו של השר אישרו ל-ynet כי הוא אכן הסיר את התנגדותו להצעת החוק. 

 

 

"ישראל יכולה להיות הקטר שיוביל פרלמנטים נוספים בעולם"

אתמול (א') נערכה פגישה בין שר התמ"ת, בן אליעזר ונציגי המשרד, לח"כ תירוש וג'יין הלוי, נציגת הארגונים, על מנת לשמוע את עמדת הצדדים ובמהלכה נמסר מכתבה של בארדו לשר.
 
"אם בעבר המשרד התנגד להצעה עקב לחצים רבים מקרב מדינות ידידותיות בהן ישנם שווקים המגלגלים סכומי עתק על חשבון החיות. לשמחתי, לאחר שהצגנו בפניו תמונה מקיפה על הסבל הרב שעוברות מיליוני חיות בשביל ייצור הפרווה וההשלכות המוסריות הקשות הנלוות אליו, הוא אמר כי הוא לא ימנע את החקיקה ויאפשר לקדם אותה", אומרת תירוש בשיחה עם ynet.

 

לדברי תירוש, "דווקא בישראל בה המסחר בפרוות הוא זעום בהשוואה למדינות אחרות בעולם, יכולה לצאת בשורה היסטורית. ישראל יכולה להיות הקטר שיוביל פרלמנטים נוספים בעולם שילכו בכיוון דומה. אני רק מקווה שהפעם הצעת החוק תעבור בלי הפתעות נוספות בדרך".

 

ג'יין הלוי, מה"קואליציה הבינלאומית נגד תעשיית הפרוות" סיפרה כי למכתב של בארדו היתה השפעה חיובית על החלטתו של בן-אליעזר. "העובדה שמתעללים בחיות בחו"ל למטרות אופנה ורווחים כלכליים, לא אומרת שאפשר להעניק לדבר חותמת מוסרית בארץ", היא מסבירה.

 

כבר ב-2009 הוגשה לראשונה הצעת חוק לאיסור וסחר בפרוות על ידי ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) שלא צלחה את ועדת השרים. הצעת חוק דומה של ח"כ רונית תירוש (קדימה) שהוגשה אף היא לפני כשנתיים, התמקדה באיסור הייבוא של מוצרי פרווה העשויים משיער כלבים, חתולים וארנבות, או מוצרי טקסטיל המכילים את הרכיבים.

ההצעה אושרה בגירסתה הראשונית אך זכתה להרחבה ותיקון מצד שר החקלאות, ובאישור ועדת השרים לענייני חקיקה בכנסת הוחלט לאסור פרוות באופן כללי, מכל סוגי בעלי החיים.

 

על פי ההסכמים האחרונים, הצעת החוק לא תכלול את המגזר החרדי ולא ייאסר עליו להשתמש בפרווה בכובעי לבד ושטריימלאך. באירופה נחקקו בתחילת 2009 חוקים האוסרים על מדינות האיחוד האירופי לייבא, לייצא או לסחור בפרוות של חתולים וכלבים, וכן המגבילים את הייבוא והסחר בפרוות ובמוצרים שמקורם מכלבי ים.

 

בשבוע שעבר השעה באופן חלקי בית המשפט העליון באירופה את החוק, לאחר שקהילות אינואיטיות באזורים מרוחקים בצפון קנדה, הצדות כלבי ים למטרות תזונה, הגישו בקשה להשעות את החרם כי הדבר פוגע בפרנסתם. ארגונים למען בעלי חיים בעולם עוקבים אחרי הצעת החוק בישראל, בתקווה כי אם תעבור, יוכלו להסתמך עליה בהפעלת לחץ על המחוקקים במדינותיהם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בארדו. פנתה גם בתחילת השנה לחברי הכנסת בנושא הפרוות
צילום: AP
פואד הסיר התנגדותו להצעת החוק.
צילום: עטא עוויסאת
פרוות מינק בדנמרק.
צילום: רויטרס
מומלצים