שתף קטע נבחר

יבואן העובדים שקיבל צו סגירה: "נמשיך לפעול"

איגור קנופוב, בעל חברת אינטרמן ליבוא עובדים לחקלאות טוען שהרשויות רודפות אותו: "מקנאים בי בגלל שאני מצליח ושלא גדלתי בארץ , מחפשים אותי בגלל אינטרסים אישיים. צו הסגירה אינו חוקי ולא ייכנס לתוקף". משרד הפנים: "הפקחים בדרך"

"צו הסגירה שהוצא נגד חברת אינטרמן אינו חוקי, והוא לא ייכנס לתוקף. בית הדין יבטל אותו". כך אומר ל-ynet איגור קנופוב, בעל חברת אינטרמן ל"ייבוא" עובדים זרים לחקלאות, בעקבות החלטת משרד הפנים לסגור את החברה. 

 

רשות ההגירה והאוכלוסין שללה את רישיונה של החברה, בטענה שגבתה מהעובדים דמי תיווך גבוהים בהרבה מהמותר בחוק ו"חרגה מהחוק בתחומים נוספים". קנופוב טוען כי טענות הרשויות נגדו הן שקריות ומבוססות על רדיפה אישית.

 

מסתבר שקנופוב גם מסרב, בפועל, להפסיק את פעילותו: ברשות ההגירה טוענים כי שלילת הרשיון נכנסה לתוקף ב-28 ביולי, וכי החברה הייתה אמורה להפסיק לפעול. קנופוב, לעומת זאת, טוען שהצו מתיר לו לפעול עד ה-31 באוגוסט, ומשוכנע שבית הדין לעבודה, שאמור לדין ב-7 בספטמבר, יבטל את ביטול הרשיון, כך שבפועל, אין לו שום כוונה להפסיק לפעול.

 

"אנחנו ממשיכים לעבוד כרגיל", אומר קנופוב, "גם ההחלטה שנפסיק לפעול עד סוף החודש היא בניגוד למקובל בענף. אם סוגרים מישהו מקובל לתת לו חודש להתארגן, אבל אני מבין שמשרד הפנים נחוש לפגוע בנו ובעובדים, אז מה לעשות. בכל מקרה, ביקשנו צו מניעה נגד ההחלטה על סגירת החברה, שהתקבלה שלא כדין ובחוסר סמכות בידי פקיד שכבר עזב את תפקידו, כך שהחברה לא תיסגר".

 

מה יקרה אם בית הדין לא יקבל את צו המניעה?

 

"אנחנו אנשים שומרי חוק ונפעל לפי החלטת בית הדין. מה שיקרה זה ש-24 העובדים שלנו בעפולה ובאשקלון ילכו הביתה, ו-24 משפחות בפריפריה ייפגעו, כי אנחנו המעסיק הכי גדול בענף והעובדים יתקשו למצוא חלופה. בקשר לעובדים בתאילנד: גם כיום, חברות שמתחרות בנו מתחמקות מאחריות ולא לוקחות על עצמן את הטיפול בהמון עובדים שמופנים אלינו מהקונסוליה התאילנדית, כך שאני לא מאמין שהם יוכלו לטפל באלפי עובדים שמחכים שנביא אותם לארץ".

 

בארגון 'קו לעובד' טוענים שכל עובד כזה שילם לכם 10,000 דולר כדי להגיע לארץ. הם יקבלו את הכסף בחזרה?

 

"בארגון 'קו לעובד' משקרים וכל מה שהם עשו לא יועיל לעובדים אלא יפגע בהם. אני מקבל מכל עובד 3,000 שקלים בלבד ולא שקל אחד יותר, וזה בהחלט מספיק לי. שאר הכסף משולם בתאילנד למאכערים תאילנדים. אני יודע שזה מכוער אבל אני לא יכול לשנות את העולם. אין לי שליטה על הגבייה הזאת והעובדה שהחברה שלי תיסגר לא תמנע אותה - להיפך, עלול להיות מצב שאנשים שילמו מראש אבל בכלל לא יגיעו לארץ".

 

"ביקשתי מכל עובד שיחתום על תצהיר, לפיו הם משלמים רק 3,000 שקלים, והבטחתי להחזיר כסף לכל מי שטוען שהוא שילם יותר. אף אחד לא שילם".

 

מה שאתה אומר סותר לא רק את הטענות של קו לעובד אלא גם את מה שאומרים ברשות ההגירה. כיצד אתה מסביר זאת?

 

"רשות ההגירה רודפת אותי בגלל תלונות של מישהו שניסה לסחוט ממני כסף. הוא אדם מושחת שהגשנו נגדו תלונה למשטרה".

 

גם אם הוגשה נגד מישהו תלונה ממניעים פסולים, לכאורה, היא יכולה להיות נכונה.

 

"הרשות ביססה את כל הטענות שלה נגדנו על עדויות של 3 מתוך 4,000 עובדים שטיפלנו בהם. זה נראה לך רציני? בטענות שלהם, שציטטת בכתבה שפרסמת אתמול, הייתה עדות של עובד אחד, מלפני חמש שנים. על זה מבססים סגירה של חברה?"

 

ברשות ההגירה וב'קו לעובד' אומרים שזאת הייתה רק דוגמה אחת מני רבות. אותו עובד טען שהבטחת לו להישאר בארץ שנתיים והפכת אותו לעבריין. זה לא נכון?

 

"עובדים בענף קיבלו באותה תקופה אשרות ל-5 שנים, אבל אם הם הסתכסכו עם המעסיק שלהם, הם גורשו. מבחינתי, אחרי שהבאתי אותו לארץ, עשיתי את שלי, אבל רציתי לעזור לו ולכן סידרתי לו, בהתנדבות, אפשרות לעבור למעסיק אחר. בגלל שעזרתי לו מגיע לי שיאשימו אותי?" 

 

"החברה הכי הגונה"

אנחנו החברה הכי הגונה והכי רצינית בענף. זה לא מקרי שהפכנו לחברה הגדולה ביותר. עבדתי קשה כדי לעשות לעצמי שם טוב ולהגיע לאן שהגעתי, 14 שעות ביום, וכנראה שיש מי שלא מרוצה מזה שאדם שלא גדל בארץ הצליח כך".

 

למה שלא תסדר עבודה לישראלים, במקום לעובדים מתאילנד?

 

"ניסינו. הייתה תקופה שהיינו מביאים מדי יום אוטובוס של ישראלים למשקים חקלאיים, אבל עד סוף היום 90% מהם נעלמו ולמחרת אף אחד לא הגיע. אני בחור לא מפונק, עליתי לארץ בלי הוריי בגיל 17, עבדתי במלצרות, בשמירה ובעבודות רבות, ובחקלאות לא הייתי מסוגל. זאת עבודה קשה. החקלאים משלמים לתאילנדים 6,000-7,000 שקלים לחודש על 10 שעות עבודה ביום. זאת לא משכורת גרועה. כנראה שאין סיכוי שישראלים יחליפו אותם".

 

"הוא היה צריך להפסיק לעבוד"

ברשות ההגירה והאוכלוסין הגיבו בזעם לטענותיו של קנופוב. ברשות סירבו להגיב לטענותיו בעניין רדיפה ובדבר מניעים פסולים, כביכול, בחקירתו - כיוון שהטיפול בעניינו נמצא כעת בדיון משפטי.

 

בעניין החלטתו שלא לסגור את החברה נמסר מרשות ההגירה: "שלילת הרשיון נכנסה לתוקף לפני חודש והחברה הייתה אמורה להיסגר. אם הוא מצהיר שהוא ממשיך לעבוד, הפקחים בדרך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד קוולרציק
"אני הכי הוגן בענף"( צילום אילוסטרציה)
צילום: גלעד קוולרציק
"אלפי תאילנדים מחכים על המזוודות"
צילום: רויטרס
מומלצים