שתף קטע נבחר

הפועלים: הבונוס המקסימלי למנכ"ל - 4 מיליון ש'

בין העקרונות שאימץ הבנק: יצירת שווי כערך בלעדי לתגמול, תקרה להיקף התגמול הכספי, בונוס אך ורק על השגת רווח עודף מעל מחיר ההון של הבנק ופריסת הבונוסים על פני מספר שנים

דירקטוריון בנק הפועלים אישר הערב (ג') תוכנית תגמול ארוכת טווח למנהליו הבכירים.  

 

התוכנית מיועדת למנהלים המועסקים בחוזים אישיים ועקרונותיה צפויים להיות מיושמים גם בחברות-הבנות, בשינויים המתחייבים מאופי פעילותן ומהרגולציה החלה על חברות אלו. תוכנית התגמול מתייחסת לשנת 2010 ואילך, וכוללת שני רכיבי תגמול מעבר לשכר הקבוע, שנותר ללא שינוי: תוכנית מניות חסומות למספר שנים ומענק שנתי מותנה ביצועים.  

 

תוכנית האופציות שהיתה קיימת עד כה בבנק הפועלים תוחלף בתוכנית מניות חסומות למספר שנים. שחרור המניות החסומות מותנה בעמידה באמות-מידה של רווח חיובי והלימות הון כפי שקבע דירקטוריון הבנק. ההענקה היא לתקופה של שלוש שנים, כאשר הזכות לשליש הראשון מבשילה כעבור שנה, הזכאות לשליש השני כעבור שנתיים והזכאות לשליש השלישי מבשילה כעבור שלוש שנים. המניות נשארות חסומות לשנה נוספת מעבר למועד הבשלתן, כך שישוחררו כעבור שנתיים, שלוש שנים וארבע שנים מיום הענקתן, בהתאמה.

 

שחרור המניות מחסימתן מותנה בכך שהבנק הציג רווח שנתי מפעולות רגילות, ושהבנק לא חורג באופן מהותי מיעדי הלימות ההון שנקבעו ע"י הדירקטוריון. במידה שתנאים אלו אינם מתקיימים יידחה מועד שחרור החסימה של המניות, וניתן יהיה לשחררן רק לאחר שהבנק יעמוד באמות-מידה אלה.

 

"מענק מותנה ביצועים"

בכירי הבנק יקבלו גם מענק שנתי מותנה ביצועים, שייפרס למספר שנים. מענק כספי יינתן בגין רווח מפעולות רגילות המייצג רווח מעל מחיר ההון של הבנק. מחיר ההון נקבע ל-8% לשנת 2010 ול-8.75% לשנת 2011. מחיר ההון ייקבע החל משנת 2012 ע"י הדירקטוריון על בסיס מודל אובייקטיבי להערכת מחיר הון של פירמות ויותאם לרמת הלימות ההון של הבנק. מחיר ההון לא יפחת מ-8.5%. במידה שהבנק יציג הפסדים או תשואה נמוכה ממחיר ההון הנדרש יוטלו על המנהלים קנסות כספיים.  

 

תנאי הסף למתן בונוס הוא השגת תשואה הגבוהה ממחיר ההון של הבנק, ותנאי הסף להטלת קנסות הוא תשואה הנמוכה ב-0.5% ויותר ממחיר ההון של הבנק. הבונוס השנתי החיובי ליו"ר ולמנכ"ל ינוע בטווח של חצי מיליון ש"ח עד ארבעה מיליון ש"ח. הבונוס השלילי המקסימלי (הקנס) למנהלים אלה יעמוד על 3.3 מיליון שקל.  

 

תקציב הבונוס השנתי החיובי המקסימלי לחברי ההנהלה ייקבע בתשואה של 6% מעל מחיר ההון של הבנק, ואילו תקציב הבונוס השלילי המקסימלי לחברי ההנהלה ייקבע על תשואה של 6.5% מתחת למחיר ההון של הבנק.  

 

התשלום בפועל של הבונוס לכל המנהלים ייפרס על פני מספר שנים. עבור כל אחד מהמנהלים, סכום הבונוס בגין כל שנה יופקד ב"חשבון מענקים" אישי אשר ינוהל עבורו. היו"ר והמנכ"ל יוכלו למשוך מדי שנה רק 45% מיתרת חשבון המענקים שלהם, וכל חבר הנהלה יוכל למשוך רק 50% מיתרת חשבון המענקים שלו בכל שנה. במקרה של אי-עמידה ביעדי הבנק אשר תגרור הטלת קנס על המנהלים, היתרה שלא נמשכה תשמש לכיסוי הקנסות הכספיים.  

 

במידה שהבנק הציג הפסד נקי מפעולות רגילות, או אם חרג הבנק מהותית מיעדי הלימות ההון שנקבעו, המנהלים לא יורשו למשוך בונוס מחשבון המענקים גם אם יתרת בנק המענקים תהיה חיובית. 

 

"מדיניות ניהול סיכונים"

התוכנית גובשה על ידי ועדת התגמול של הדירקטוריון בראשות פרופ' רונן ישראל והדירקטורים אפרת פלד, משה קורן ואמרי טוב. התוכנית אושרה לאחר דיונים בוועדת הביקורת ובמליאת הדירקטוריון. העבודה על התוכנית, שנמשכה כשנה, לוותה על ידי משרד עורכי הדין גולדפרב, לוי, ערן, מאירי, צפריר ושות' וחברת הייעוץ הכלכלית של פרופ' יצחק סוארי. 

 

מבנק הפועלים נמסר כי "התוכנית מבוססת על עקרונות best practice לתגמול מנהלים בכלל ובמוסדות פיננסיים בפרט, שגובשו לאור לקחי המשבר הפיננסי, ותואמת את הנחיות המפקח על הבנקים בנושא תגמול בתאגידים בנקאיים. התוכנית מבוססת על התפיסה האסטרטגית, שאימץ דירקטוריון הבנק, שעיקרה: תגמול על יצירת שווי כלכלי ארוך טווח, בצד בונוסים שליליים על אי עמידה ביעדים אלה, וכל זאת בהתאם למדיניות ניהול הסיכונים השמרנית של הבנק". 

פורסם לראשונה 31/08/2010 23:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יאיר סרוסי, יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים
צילום: סיון פרג'
מומלצים