שתף קטע נבחר

לטוס לפגישת עבודה בחו"ל ולחזור בחתיכה אחת

כמו כל דבר אחר בחיים, גם לקפיצה לחו"ל לפגישה עסקית יש פעם ראשונה, וגם אותה יש לתכנן נכון. עם קצת מחשבה קדימה וטיפים טובים, כל אחד יכול להתחפש לנוסע המתמיד

כיום, כאשר חברות רבות הן בינלאומיות והעולם נדמה לכפר גלובאלי קטן וזמין, אנשי עסקים מוצאים את עצמם נוסעים לחו"ל לעתים תכופות מתוקף תפקידם. נסיעות העסקים הללו מצטיירות לא אחת כמושא לקנאת הסובבים, אך לפעמים הן דווקא הכרח, ויש למצוא את המינון הנכון בין ביזנס לפלז'ר.


אל חשש - נשרוד את הנסיעה הראשונה ביחד (צילום: index/open)

 

מסקר שנערך בקרב 2,400 אנשי עסקים מצרפת, גרמניה, בריטניה, ארצות הברית וקנדה, עלה כי שניים מכל שלושה אנשי עסקים נהנים מנסיעות עסקיות לחו"ל, ועבור 85% מהם קפיצות אלה לחו"ל הן הסיבה העיקרית שבגללה הם נמצאים בעבודתם הנוכחית.

 

הדבר החשוב הוא לזכור שאינכם מייצגים רק את עצמכם, אלא בעיקר את מקום העבודה שלכם, ויש הבדל מהותי בין טיסה למטרות נופש ובילוי לבין טיסה למטרות ביזנס. עם זאת, המשימה אינה מפחידה או מסובכת, וניתן לעמוד בה בכבוד - גם בפעם הראשונה.

 

אז ספרו לי מה עושים!

מה שבהחלט לא שווה הוא הדאגה מפחד שהכסף יאבד, או את הסירבול בלבישת גרב כפולה בתוך הנעל כדי להחביא אותו... כדאי גם לנסוע עם שני כרטיסי אשראי, למקרה של אובדן או חסימת הקרדיט באחד מהם.
 

ואיך הורגים כמה שעות? מרבית הזמן הפנוי מוקדש לפעילויות הקשורות לפגישות העסקים, כגון כתיבת מסמכים, מענה למיילים, תיאום פגישות וכיוצא באלה, אך למרות זאת, קורה שהנוסע העסקי נתקל לא אחת בשעות מתות: בין טיסה לפגישה, בין ארוחת ערב לטיסה חזרה או בהמתנה ללקוח. כדאי לתכנן מראש מה לעשות, ולהביא ספר, לקבוע זמן שיוקדש לביקור במוזיאון, טיול בפארק או סתם להליכה לחילוץ העצמות.


לא לעלות למטוס עם מזומנים בשווי התל"ג של ישראל (צילום: index/open)

 

מהלאונג' היוקרתי לרכבת התחתית

נצלו את טרקליני העסקים (לאונג') כלל האפשר. בטיסות קונקשן, אבל לא רק, הדבר עשוי להיות חיוני, כי שם תוכל להניח את הטרולי, לשתות, לנוח ולהתרענן.

 

ישנם סוגים רבים של טרקלינים כאלה ברחבי העולם ברמות פינוק שונות. במידה והטיסה אינה במחלקת עסקים, המקנה כניסה אוטומטית ללאונג'ים, בררו מראש בשדות התעופה שתעברו דרכם אם הכניסה אליהם מותרת גם לטסי המחלקות הרגילות.


טרקלין העסקים של בריטיש איירוויז בנמה"ת הית'רו (צילום: ג'ון אובריין)

 

קחו בחשבון שיש לאונג'ים בתשלום, כאלה בתשלום שנתי קבוע (ונמוך), וגם אחרים - בהסדר דרך כרטיסי אשראי. עוד כדאי לדעת כי הטרמינלים בארצות הקרות - והדבר נכון אף לארצות באירופה, בעונות מסוימות - מחוממים לטמפרטורות גבוהות יחסית, ולכן כדאי תמיד לקחת גם לבוש קל להחלפה, כדי לא להזיע בחליפה לפני פגישה חשובה.

 

נחתנו בשלום - ומה עכשיו?

עם ההגעה לעיר חדשה, רבים יוצאים להסתובב ברחובות מיד אחרי הפקדת המזוודות במלון. כדאי לעצור לרגע - לחזור, ולקחת מהפקידים כרטיס ביקור של בית המלון שבו אתם מתארחים. לא פעם אנשים שנוסעים הרבה בעולם נוטים לזכור בעיקר את שעת הטיסה שמצפה להם בבוקר, אך שוכחים דווקא את שם המלון שאליו הם אמורים לחזור אחרי הדרינק או את כתובתו.

 

על אף המיתוס, לפעמים מונית היא אינה הפתרון הכי נוח. תור גדול למוניות ביציאה מהטרמינל או עומסי תנועה כבדים לאחר טיסה ארוכה אינם אופטימליים. במקרים כאלה דווקא הרכבת התחתית מהווה פתרון נוח. בררו מראש האם ישנה כזו ביעד שאליו אתה נוסע, והאם היא מגיעה סמוך למקום שאליו אתה צריך להגיע.

 

לגלוש ברוח טובה

עם כל הרצון הטוב, רבים מפתרונות החיבור לאינטרנט שבתי המלון מציעים לא יעבדו עם הלפטופ שתביאו, וגם תעריפי הגלישה לא בהכרח נוחים. Wi-Fi זה בסדר, אבל לא רק: אמנם יותר ויותר מקומות מכוסים כיום על ידי יותר ויותר רשתות, אבל עדיף לא לסמוך על כך בנסיעה עסקית.


מחשב כבוי: גורלו של מי ששכח להביא מודם מהבית (צילום: index/open)

 

כיסוי הרשתות האלחוטי תלוי מאוד ביעד הנסיעה: עיר גדולה ומערבית תציע ככל הנראה רשתות זמינות, ועיר קטנה או מערבית פחות - זה כבר סיפור אחר. עדיף להצטייד בכרטיס SIM שמאפשר גלישה בתעריפים זולים בהרבה, אבל אז צריך גם כבל מתאים לחיבור המכשיר לטלפון סלולרי.

 

בכל מקרה לעולם אל תגלשו באמצעות חיבור הטלפון הנייד למחשב מבלי להסדיר זאת מראש עם חברת הסלולר. במקרה כזה תוכל להגיע לחיובים של אלפי שקלים גם על מספר קטן של ימים בחו"ל.

 

מה, אני היחיד כאן עם קרוקס?

לפני הנסיעה העסקית כדאי להשקיע קצת וללמוד את קוד הלבוש של המארחים שלך. שאלו קולגות למשרד או פשוט בררו עם המארחים במייל איך הם מצפים שתגיעו - כן, זה לגיטימי מאד, מנומס, ועלול לחסוך חוסר נעימות. סטייה גסה מקוד הלבוש עלולה לעלות לכם בחוסר הצלחת הפגישה, או בהעלבת המארחים ביעדים מסוימים.

 

רצוי מאוד גם להשקיע לא רק במה שתגידו בעת הפגישה, אלא גם באופן שבו תדברו. ישנם קורסים ללימוד אנגלית עסקית, שמשקלם נמדד בזהב ביחס ליעילות הפגישות שלך בחו"ל: האם אתם יודעים להגיד באנגלית "קפיץ"?

"מס שבח"?

"יזמות", "מינוף", "התעצמות"?

 

גם אם לא בחרתם לקחת קורס שלם בשפה, כדאי לפחות לדעת באנגלית את מילות המפתח הרלוונטיות ביותר לתחום שלכם. לעתים, רק בעת השיחה עם הקולגות, תלמדו על בשרכם כי קיימות כמה מלים מאד חשובות בתחום שלך, שתרגומן מעברית לאנגלית אינו כה פשוט.

 

  • גלעד ברובינסקי, מנהל השיווק בחברת התיירות דיזנהאוז

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מושב מחלקת עסקים. לא תמיד צריך לקנא במי שטס לחו"ל הרבה
צילום: רויטרס
עדיף לקחת שני כרטיסי אשראי מאשר עשרות שטרות
צילום: index open
מומלצים