שתף קטע נבחר

העובדים בהיי טק אוכלים טוב יותר מהשאר

עלות מנה שנרכשת לעובדי היי טק גבוהה ב-15%-20% ממנה של עובדי ייצור ותעשייה; בחדרי האוכל בהיי טק גם לא מוותרים על קינוחי גורמה עשירים. חברת ההסעדה שפע: איכות חומרי הגלם, סוג הארוחה והמיגוון לעובדים ה"רגילים" טובים פחות

העובדים בהיי טק נהנים יותר - לפחות מהאוכל. עלות מנה שנרכשת לעובדי היי טק גבוהה ב-15%-20% ממנה של עובדי ייצור ותעשייה. המשמעות: איכות חומרי הגלם, סוג הארוחה ומיגוון המוצרים לעובדים ה"רגילים" טובים פחות. כך נמסר ל-ynet מחברת ההסעדה לעובדים "שפע"; זאת, לפי נתונים שהתקבלו מכאלף סועדים בחברות היי טק וכ-5,000 סועדים מתחום התעשייה והייצור, אשר דירגו את המנות המועדפות עליהן לארוחת הצהריים.

 

 

 "בקרב עובדי היי טק ניכרת העדפה למזון בריא מגוון וקל יותר, אך בקינוחים הם עדיין לא יוותרו על קינוחי גורמה העשירים בשמנת ובשוקולד. בקרב עובדי התעשייה, אשר עובדים עבודה פיזית, ניכרת העדפה לאוכל מסורתי וצריכה רבה של פחמימות משביעות, ולקינוח רובם דווקא מעדיפים קינוח פירות קליל ובריא", אמרה סמנכ"ל שיווק ב"שפע", יעל גל.

 

"עובדי ההיי טק רגילים לאיכות גבוהה, בהיי טק משלמים יותר, המעסיקים מוכנים להשקיע בהם יותר, וכך חומרי הגלם איכותיים יותר" מסרה ל-ynet השפית הראשית בחברה, עמית זיו.

 

מהיכן מגיעות יותר דרישות לשינויים או טענות לגבי האוכל?

 

זה די ברור, התלונות, אם יש, באות מההיי טק, הם מפונקים יותר ודורשים יותר.

 

איך מחליטים על התפריט?

 

"בהתאם לדרישות המעסיק, תקציב המעסיק, חתך האוכלוסיה, אם זה קהל בעל טעם עשיר, נשים יותר דגש על תחכום המנות והנראות שלהן, אם זה קהל יותר עממי הדגש הוא יותר על המזון כמקור אנרגיה. צריך להבין גם שעובדי תעשייה וייצור זקוקים לאותה אנרגיה ולשובע, בעוד עובדי ההיי טק נהנים יותר מהארוחה כמשהו חברתי או כאתנחתה מפעילות מנטלית שאינה דורשת יותר מדי אנרגיה. אבל אני אסייג, גם בהיי טק יש פרטים המעדיפים אוכל עם ניחוח ביתי, עממי יותר".

 

אז הבנו שבהיי טק אוכלים יותר יקר - מי אוכל יותר בריא?

 

"גם בהיי טק. הם אוכלים יותר ירקות, פירות, משתמשים ברטבים דלי קלוריות ובשרים דלי שומן, הלחמים הם מקמח מלא, כך גם הפסטות והקינואה שהיא בריאותית יותר".

 

אפשר לומר שעובדים שאינם שייכים להיי טק סובלים מכך בתחום האוכל?

 

לא, גם האוכל בתעשייה ובייצור הוא טעים ואיכותי, אבל פחות טרנדי ויותר עממי.

 

בהיי טק מעדיפים טאפס בר

30% מעובדי ההיטק מעדיפים ששף יכין את המנות שלהם אל מול עיניהם בסגנון, נודלס בר, סושי, פינת טורטיות מקסיקנית, טאפסים וכד'. 21% מעדיפים את הערך הריאותי של חזה עוף צלוי. כרעיים של עוף וצלי הבקר  זוכים ל-14% כל אחד ובמקום האחרון, השניצל המסורתי עם 10% אוהדים בלבד.

 

ומה לגבי תוספת? עובדי ההיי טק מעדיפים צ'יפס; במקום השני - תפוחי אדמה אפויים; במקום השלישי אורז מלא; במקום הרביעי - פסטה מחיטה מלאה וקוסקוס ובמקום האחרון קינואה וירקות כתומים. בגזרת הקינוחים הם מעדיפים, לפי הסדר: פנקייקס, עוגת שוקולד חמה, פירות העונה, עוגות מוס, פנקוטה איטלקית או קרם הברולה הצרפתי. 

  

בתעשייה מעדיפים כרעיים

ומה, מבין המנות המוצעות לרמת המחיר שלהם, מעדיפים לאכול עובדיי הייצור והתעשייה? במקום הראשון כרעיים של עוף - 32%; במקום השני מנות גריל- 25%; במקום השלישי סטייק בקר - 20%; במקום הרביעי שניצל או קציצות ברוטב עם 16% כל אחד, ובמקום האחרון דגים - 13%.

 

גם עובדי הייצור מעדיפים צ'יפס בתור תוספת, אחר כך פירה ותפוחי אדמה אפויים, אורז, קוסקוס, ובסוף - פסטה. ומה על קצת טעם מתוק בפה? במקום הראשון - פירות העונה, אחרי זה עוגות מאפינס ומוס, ומסתבר ש-30% קליינטים של...ג'לי.

 

הסקר נעשה בקרב 6,000 עובדים; אלו באים מתחום ההיי טק, כגון חברת באורבוטק, נובו, אלאדין, טייקו ואגף התכנות בבזק שבעזריאלי ומתחום הייצור המסחר והתעשייה - חברת חשמל, אגד, שופרסל, ומפעל עשות אשקלון.

 

חברת "שפע קייטרינג" החברה מעסיקה כ- 1,200 עובדים ומספקת כ-80,000 ארוחות ביום למוסדות וארגונים בכ-120 אתרים ברחבי הארץ. שפע נמצאת בבעלות Sodexo ,החברה הגדולה בעולם בתחום שירותי ההסעדה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אוהבים שמבשלים להם מול העיניים (אילוסטרציה).
צילום: איי פי
לא מוותרים על קינוחי גורמה
מומלצים