שתף קטע נבחר

איש העסקים הקנדי ווילי ליברמן ישקיע בתפרון

חברת ההלבשה נובל סימלס שבבעלות ליברמן תזרים 4 מיליון דולר ליצרנית הטקסטיל מכרמיאל ותחזיק עם מאיר שמיר בכ-60% ממנה. החברה הקנדית עשויה לפתוח בפני תפרון שווקים בצפון אמריקה, ובכוונת ליברמן להעביר את הייצור לישראל

עננה כבדה הוסרה מעל ראשיהם של 1,000 עובדי תפרון בישראל. יצרנית הטקסטיל מכרמיאל, שבשליטת קרן פימי של ישי דוידי ומבטח שמיר של מאיר שמיר, דיווחה אתמול (א') על מזכר הבנות שנחתם עם משקיע זר, שאמור להזרים לחברה יותר מ־4 מיליון דולר תמורת מניות ואופציות.

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי המו"מ לקראת הסכם מחייב מתנהל עם ווילי ליברמן, יהודי־קנדי בעלי חברת נובל סימלס (Nouvelle Seamless), המחזיקה במפעל בשטח של 17 אלף מ"ר בעיר מונטריאול. נובל סימלס מייצרת בטכנולוגיית אל־תפר הלבשה תחתונה לנשים לשימוש יומיומי ולפעילות ספורטיבית, כולל במידות גדולות.

 

ל"כלכליסט" נודע כי ההקצאה לחברה הקנדית תתבצע במחיר של 2.5-2.3 דולרים למניה - פחות ממחיר השוק, שעומד על 13 שקל למניה (2.9 דולר בוול סטריט), ומשקף לתפרון שווי של 42 מיליון שקל. החברה נאלצה לדווח אתמול על העסקה המתרקמת, בעקבות עלייה של כ־30% שנרשם במנייתה בשבוע שעבר. בחודש האחרון זינקה מניית תפרון ב־93%. 

 

המשקיע יעביר לקוחות

מחזור המכירות של נובל סימלס דומה לזה של תפרון, אולם הטכנולוגיה שלה פשוטה יותר. עם זאת, החברה הקנדית עשויה לפתוח בפני תפרון שווקים חדשים בצפון אמריקה. לליברמן אין כעת עסקים בארץ, ובכוונתו לצקת את הפעילות בקנדה לתוך תפרון, ולהעביר את הייצור לישראל. 

 

ל"כלכליסט" נודע עוד כי קרן פימי צפויה לצאת מתפרון לאחר שהחזירה את ההשקעה, ועל פי הכללים המחייבים אותה למכור את האחזקה תוך זמן קצוב. לאחר השלמת העסקה עם החברה הקנדית, צפויים ליברמן ומאיר שמיר להחזיק ביחד בכ-60% מתפרון.  

 

בתחילת 2010 החלה תפרון ליישם תוכנית הבראה חדשה שסייעה לצמצם את ההפסד ברבעון השני ל־2 מיליון דולר בהשוואה להפסד של 4.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. 

 

למרות השיפור בתוצאות, וגיוס של 4 מיליון דולר בהנפקת זכויות ובהנפקה פרטית שביצעה במרס השנה, במצבה הפיננסי של החברה לא נרשם שיפור משמעותי. בסוף יוני היו בקופתה מזומנים וניירות ערך בשווי 1.1 מיליון דולר, כאשר ההתחייבויות השוטפות לבנקים הסתכמו בכ־4.8 מיליון דולר. החברה ציינה בדו"חותיה לרבעון השני כי עליה לגייס מקורות מימון, והעסקה עם ליברמן, במידה ותתבצע, תסייע לה לעמוד בהתחייבויות לטווח הקצר.

 

תפרון, בניהולו של עמית מרידור, דיווחה אתמול כי מלבד מזומנים, יעביר המשקיע גם רשימת לקוחות והזמנות עבודה קיימות ועתידיות. אם יושג הסכם, ביצועו יהיה כפוף למספר תנאים, ובהם בדיקת נאותות לתפרון, אישור הבנקים המממנים ואישור אסיפת בעלי המניות של החברה.

 

החוב אורגן מחדש

ב-2004 נכנסו קרן פימי ומבטח שמיר לראשונה להשקעה בתפרון באמצעות החברה המשותפת נורפת, המחזיקה כיום ב-14% מתפרון. מבטח שמיר מחזיקה לבדה בכ-4.5% נוספים.

 

את 2006, שהיתה שנת שיא עבורה, סיימה תפרון ברווח של 72 מיליון שקל, אך ב-2007 חלה תפנית לרעה, לאחר שנייקי, אחד מלקוחותיה הגדולים, הפחיתה את מספר ההזמנות, בעיקר לנוכח בעיות באיכות המוצרים ובזמן האספקה. באותה שנה צנח הרווח הנקי של תפרון ל-2 מיליון שקל בלבד. ב־2008 עברה החברה להפסד של 68 מיליון שקל.

 

לקראת סוף 2009, שבה רשמה החברה הפסד של כ-63 מיליון שקל (17 מיליון דולר), נחשף ב"כלכליסט" כי תפרון עומדת בפני סגירה, לאור איום הבנקים המממנים, הפועלים, לאומי ודיסקונט, לסגור את קווי האשראי לחברה עקב חוב של 35 מיליון דולר. 

 

במרס השנה הגיע תפרון להסכם עם הבנקים, שכלל ארגון מחדש של מסגרות האשראי. את המחצית הראשונה של השנה סיימה תפרון עם הפסד של כ-19 מיליון שקל (5.2 מיליון דולר).

 

בהכנת הידיעה השתתפו גולן חזני וחנן פיינגנבאום
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל תפרון
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים