שתף קטע נבחר

שר השיכון: הבנייה סמלית, על ברק לאשר ולחתום

הבנייה בהתנחלויות כבר התחדשה בחגיגיות, אבל השר אריאל אטיאס מש"ס, הממונה על הנושא, נאלץ לצנן את ההתלהבות - ובעיקר ממתין להתפתחויות בשטח. ומה אם ההקפאה תחודש? "זה משהו שלא נוכל להסכים לו", אמר בראיון ל-ynet

פחות מיממה לאחר שתוקפו של צו הקפאת הבנייה בהתנחלויות פקע, התייחס בצהריים (יום ב') לראשונה לסוגיה האחראי על הנושא בממשלה, שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס מש"ס. למרות שעיקר תשומת הלב הופנתה לנעשה בהתנחלויות, הוא סבור כי מבחנה האמיתי של ממשלת נתניהו יהיה דווקא בהתפתחויות במזרח-ירושלים.

 

חוזרים לבנות בהתנחלויות - כותרות אחרונות ב-ynet 

 

"אסור שהרשות הפלסטינית תוריד את ישראל על הברכיים", אמר אטיאס ל-ynet. "עם זאת, זה לא אומר שכבר מחר יהיו לנו אלפי יחידות דיור ביהודה ושומרון. המבחן האמיתי יהיה כשנראה האם שר הביטחון יחתום על אישורי הבנייה הרבים שנמצאים על שולחנו. כרגע הכל סמלי, ומה שכולם מצפים לו יהיה לראות אם תהיה בנייה חדשה במזרח-ירושלים. אסור שנתרגל למצב שבגלל מועדים בעייתיים תעוכב הבנייה".

 

המקומות שבהם סבור אטיאס שיש לפתוח בבנייה מיידית הם השכונות רמות והר-חומה במזרח הבירה. "גרים שם יותר מ-250 אלף תושבים ואלו מקומות שנמצאים בקונצנזוס. אסור שההרגל יהפוך לטבע. אנחנו שואפים להתחיל לבנות באופן מדורג, במקביל לתהליך המדיני שהוא אינטרס ישראלי גם כן".


בונים באריאל. ירושלים - "על ראש שמחתנו"? (צילום: עידו ארז)

 

אטיאס רמז כי בניגוד להסכמת מפלגתו להקפיא את הבנייה למשך 10 חודשים, לא ייתמכו אנשיו במהלך דומה נוסף.

"ש"ס לא אהבה את ההקפאה אך היא אפשרה אותה", הסביר השר. "אנחנו לא באים ליצור משברים אך קשה לנו, גם מבחינה מדינית, גם ציבורית וגם פוליטית. אנו מתפללים לשלום, אך רוצים להגיע למצב שבמקביל לתהליך יימשכו חיים נורמליים. עוד הקפאה זה משהו שלא נוכל להסכים לו", הבהיר.

 

ההתנהלות הרצויה, בעיני אטיאס, תהיה אם ינהג ראש-הממשלה בשאלת הבנייה בהתנחלויות כפי שנהג קודמו בתפקיד. "ש"ס מוכנה לתת לנתניהו מרחב תמרון מדיני כדי להתמודד עם הלחצים הבינלאומיים. היא לא מעוניינת לטרפד את התהליך המדיני, אך עם זאת הממשלה צריכה לפעול בדומה לדרך שבה פעלה ממשלת אולמרט. במקביל להליך המדיני יש להמשיך לבנות בשטחים, בעיקר בשכונות היהודיות במזרח-ירושלים, שיישארו בריבונות ישראל בכל הסכם שיושג - אם יושג".

 

בתוך כך, למרות בקשתו של ראש-הממשלה מהשרים לשמור על דממת אלחוט באשר לסיום הקפאת הבנייה, הצטרף לברכות על המהלך המשנה לראש-הממשלה, סילבן שלום. בסיור שערך בנגב אמר כי "ההחלטה שלא להמשיך בהקפאה הייתה נכונה, ובעזרת השם - תהיה בנייה בכל מקום. לא היה הגיון לצעד הזה".

 

באשר לפלסטינים, אמר שלום כי הדרישה להקפיא את הבנייה בהתנחלויות בזמן המגעים הישירים "לא הוצגה מעולם לאף ראש-ממשלה אחר. זה לא היה עניין שהפריע לנהל משא-ומתן. אם הפלסטינים יפרשו מהשיחות, יהיה ברור שזה רק תירוץ".

 

מי שראה את ההתפתחויות האחרונות בעין חיובית הרבה פחות הוא נשיא המדינה, שמעון פרס. במסגרת אירוע "בית פתוח" שנערך במשכנו לרגל חג הסוכות, אמר פרס כי ישראל נמצאת "בתקופה של אי-בהירות" וכי "בכל מצב - אסור להפסיק לפעול למען השלום".

 

בסוכה בבית הנשיא, שאותה פקדו כ-7,000 מבקרים, אמר פרס: "המשקולות שמנגד כה כבדות: הן האיראנים והן הארגונים האחרים. התחלנו במהלך וצריך להמשיך בו. אני מקווה שנעשה זאת בימים הקרובים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אטיאס. הכל בידי ברק?
צילום: ששון תירם
מומלצים