שתף קטע נבחר

אוגנדה: עיתון עשה אאוטינג ל-100 הומואים

לצד תמונותיהם, שמותיהם וכתובותיהם של הגברים, הנחשבים למוכרים בציבוריות האוגנדית, נכתב בהבלטה "להוציא אותם להורג בתלייה". מאז הפרסום הותקפו לפחות 20 מהמופיעים ברשימה, ורבים אחרים ירדו למחתרת

"להוציא אותם להורג בתלייה", כך נכתב בעמודו הראשון של עיתון באוגנדה, שבחר להוציא מהארון 100 הומואים מוכרים מתחומי פעילות שונים במדינה. העיתון "רולינג סטון" פרסם רשימה הכוללת את שמותיהם של ההומואים, תמונותיהם וכתובותיהם.

 

"מאז הפרסום הפכו חייהם של רבים מהמופיעים ברשימה לסיוט. לפחות 20 מהם הותקפו ורבים אחרים ירדו למחתרת", סיפר ג'וליאן אונזיימה, פעיל בתנועה לשמירה על זכויות אדם באוגנדה. לדבריו, שכניו של אחד ההומואים המופיע ברשימה, החלו ליידות אבנים לעבר ביתו בעקבות הפרסום.

 


העיתון "רולינג סטון" עושה אאוטינג (צילום: AP)

 

הדיון בהחמרת הענישה על קיום יחסים הומוסקסואליים הוא אחד הדיונים הסוערים ביותר באוגנדה. אשתקד הגיש חבר הפרלמנט דיוויד באהטי הצעת חוק ולפיה יותר לגזור דין מוות על "עבירות הומוסקסואליות מסויימות". הצעת החוק עוררה את זעמן של תנועות לשמירה על זכויות אדם בעולם, ונגנזה בעקבות גינויים בינלאומיים נרחבים.

 

לפי ההצעה, אין להסתפק בעונשים על הומואים ולסביות, אלא יש להטיל אחריות גם על הטרוסקסואלים העוזרים לחד-מיניים או על ארגוני סיוע זרים. כך לדוגמא: מי שלא ידווח למשטרה תוך 24 שעות על הומו, לסבית, ביסקסואל או טרנסג'נדר - יסתכן במאסר של עד שלוש שנים, ניתן יהיה להגיש כתבי אישום נגד ארגונים המסייעים או מייעצים לחד-מיניים, הדיון הציבורי בהומוסקסואליות תיאסר, ואפילו השכרה במודע של נכסי נדל"ן להומואים או לסביות תיחשב לעבירה פלילית.

 

פטריק נדדה, תושב אוגנדה בן 27, סיפר: "לפני שהתחיל העניין הזה עם הצעת החוק - חיינו בשקט. בעקבות ההצעה אנשים התחילו פתאום לומר שהם שונאים הומואים". לדבריו של פרנק מוגישה, יו"ר הוועד להגנה על הומואים ולסביות באוגנדה, ב-2010 הותקפו 20 הומואים ו-17 מהם נעצרו ונכלאו.

 

במערכת הפוליטית באוגנדה מסרבים להתייחס להצעת החוק של באהטי. ראש הקהילה הנוצרית הגדולה במדינה, הכומר סולומון וייל, הביע שביעות רצון מהסרתה, אך אמר כי "יש לפתוח בחקירה שתשפוך אור על העלייה בשיעור ההומואים במדינה".

 

נשיא אוגנדה, יווארי מוסבני, הביע במשך תקופה ארוכה תמיכה בהצעת החוק, אך לבסוף שינה את דעתו לטובת פשרה. זאת, לאחר שהקהילה הבינלאומית, ובעיקר המדינות התורמות האחראיות לשליש מתקציבה של אוגנדה - איימו להפסיק את תמיכתן בתוכניות הפיתוח והסיוע ההומניטארי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד הומואים באוגנדה
צילום: AFP
מוסבני. שינה דעתו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים