שתף קטע נבחר

ריקודי עם בים האדום

מחנה ריקודי העם שהתקיים שנה שנייה ברציפות, הסתיים באילת. ה"גורו" של ריקודי העם, גדי ביטון: "לראות כמות כל כך גדולה של רוקדים במקום אחד זה מחזה מרהיב"

"קמפ בתנועה", סוף שבוע מרוכז ועמוס של ריקודי עם ננעל אתמול (שבת) באילת. זוהי השנה השנייה ברציפות בה מתקיים האירוע, אליו נוהרים אלפי רקדנים חובבים ומקצועיים כאחד, מכל רחבי הארץ. אירועי הריקודים, שנערכו כולם במלון "ישרוטל ספורט קלאב" בעיר, נמשכו בסך הכל שלושה ימים מסביב לשעון.

 

כך זה נראה. צפו בסרטון שיצרו מארגני "קמפ בתנועה"
 

"המשתתפים הלא מקצועיים למדו כיצד לרקוד מהבסיס. החל מצעדי יסוד, אחיזות ועד לימוד של כמאה ריקודים, סיפרה מירי אקוני, מדריכת ריקודים שליוותה את חובבי המחול לאורך כל ההרקדות, בתום 17 שעות בסך הכל של לימוד למתחילים. בנוסף לאקוני, חלקים אחרים במחנה הריקודים הדריכו אנה ארונוב ודני יוחטמן, רקדני "רוקדים עם כוכבים" וכמו כן הועברה סדנת "גאגא", שפת התנועה של אוהד נהרין.

 

גדי ביטון, מארגן "קמפ בתנועה" סיפר ל-ynet שלא רק חובבי ריקודי עם ישראלים השתתפו בסדנאות: "כאלף משתתפים היו מישראל, אך בנוסף אליהם, כ-200 הגיעו מ-13 מדינות, חלקם יהודים וחלקם לא. פשוט אנשים שאוהבים את ז'אנר הריקוד הזה. היו לנו גם מדריכים מהונגריה , ארצות הברית, ואפילו להקות ריקוד מלוס אנג'לס, סקנדינביה, יפן, ארגנטינה, אוקריאנה ועוד.


ארונוב ויוחטמן. הדריכו את החוגגים (צילום: ענת מוסברג)

 

ביטון מספר שאחת המדריכות מיפן "כמעט התעלפה" כאשר לבמת ההופעות של הקמפ עלה אייל גולן לביצוע אחד משיריו. "היא לא מדברת מילה בעברית, אבל שרה ורוקדת לקצב שיריו ומכירה אותם היטב. לראות כמות כל כך גדולה של רוקדים, שמתקבצים במקום אחד ורוקדים יחד, זה מחזה מרהיב", הוא אמר.

 

העניין בריקודי העם גדל? יש תנופה לתחום?

 

"לא עשיתי סטטיטיסטיקה, אבל אין ספק שהעניין מתרחב עם השנים . החוגים שפעם היו נערכים מתחת לבית בקבוצות קטנות, הפכו להרקדות גדולות שיכולות להגיע ל-80 עד 100 איש, ולפעמים גם יותר מאלף בהרקדה אחת. זה כמו שפעם היו מכולות קטנות והיום יש קניונים ורשתות".

 

ומי שמעולם לא רקד מצא את עצמו בקמפ?

 

"בהחלט. היה לנו קמפ למתחילים מצעד ראשון, שלמדו במסגרת האירועים כמאה ריקודים, וכמו כן גם היה לנו 'קמפ מתגלגל' לאנשים בכסאות גלגלים שרקדו ולמדו".

 

סדנאות ריקוד במקום "בטן גב"

איילת אשוואל מרמת גן סיפרה ל-ynet: "אני רוקדת קבוע ריקודי עם פעמים בשבוע. הגעתי לכאן עם חברות ואפילו שכנענו חברה שנמצאת ממש בתחילת דרכה לבוא. בסך הכל זה כיף, האנרגיות מסביב חיוביות.

יש סדנאות למתקדמים בהן משפרים טכניקות ובעיקר רוקדים, ויש סדנאות שבהם נלמדים ריקודים חדשים. הכל תלוי מה הרמה של הרוקד".

 

דרור מהקריות הגיע לאירועים ביחד עם בן זוגו. "בן הזוג שלי לא רוקד ריקודי עם באופן קבוע. הוא יודע כמה צעדים ומעדיף לעשות 'בטן-גב' בבריכה כאשר אני בסדנאות. לחלק מהסדנאות הצלחתי לסחוב אותו . בסך הכל מדובר באירוע מבורך. הופתעתי לראות שיש עניין בריקודי עם גם במקומות אחרים בעולם. הכרתי רקדנים שהגיעו מארצות הברית וסיפרו שיש להם חוגים לריקודי עם , ואפילו החלפנו כתובות כדי שנוכל להיפגש כשניסע לארצות הברית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גולן. המדריכה היפנית כמעט התעלפה
צילום: דלית שחם
נהרין. סדנת גאגא
צילום: גלעד קוולרצ'יק
לאתר ההטבות
מומלצים