שתף קטע נבחר

צילום: AP ,index open

מועמד דמוקרטי קילל את אובמה: הוא יכול לדחוף

פרנק קאפריו, המתמודד על משרת מושל ברוד איילנד, לא אהב את העובדה שהנשיא אובמה לא תומך בו ואמר כי הוא "יכול לקחת את התמיכה שלו ולדחוף אותה". שמונה ימים לפני הבחירות לקונגרס שליש מהאמריקנים לא יודעים למי יצביעו

גם זו דרך למשוך את תשומת לב הבוחרים: מועמד למשרת מושל בארצות-הברית לקח קשה את העובדה שהנשיא ברק אובמה לא מתכוון לתמוך בו, ואמר שהוא "יכול לקח את התמיכה שלו ולדחוף אותה...".

 

המועמד הדמוקרטי למשרת מושל מדינת רוד איילנד, פרנק קאפריו, השמיע את דבריו הגסים בשידור רדיו והגדיר את הנשיא האמריקני, חבר מפלגתו, כ"פוליטיקאי מוושינגטון במירעו",

ביום שבו הנשיא אובמה עומד להגיע לרוד איילנד שבצפון מזרח ארה"ב, ואמור להופיע עם קאפריו בשני אירועים.

 

המתמודד הרפובליקני על משרת המושל הוא לינקולן שייפי, סנאטור רפובליקני לשעבר, שמתמודד כעצמאי והביע תמיכה באובמה בבחירות לנשיאות ב-2008. אתמול הודיע הבית הלבן כי הנשיא אובמה לא יתמוך באף אחד מהמועמדים.

  

במקביל לבחירות האמצע לקונגרס שייערכו בשבוע הבא ייערכו גם בחירות ל-37 מושלי מדינות. אובמה שב בסוף השבוע ממסע בחירות מייגע במדינות החוף המערבי וושינגטון, אורגון, קליפורניה, ונוואדה, הצפויות להכריע את השליטה בסנאט האמריקני, ועצר במיניסוטה שבמערב התיכון בדרכו חזרה לוושינגטון.

 

היום מגיעות למדינת וושינגטון הגברת הראשונה מישל אובמה יחד עם הגברת השניה ג'יל ביידן, כדי לעזור לסנאטורית פטי מארי, באחד הקרבות המכריעים לשליטה בסנאט.

 

שליש מהבוחרים לא יודעים למי יצביעו

שמונה ימים לפני הבחירות כשליש מהאמריקנים טוענים כי יגיעו לקלפיות, אך טרם קיבלו החלטה עבור מי הם יצביעו, או שהם פתוחים להשפעה לשנות את דעתם.

 

אולם מסקר שנערך עבור סוכנות הידיעות איי.פי. עולה כי הססנות הבוחרים עשויה לפעול דווקא לטובת הרפובליקנים, הצפויים לפי הסקרים האחרונים לזכות ברוב בבית הנבחרים. לפי הסקר, 45% מהבוחרים הבלתי משוכנעים תומכים במועמד הרפובליקני שלהם, לעומת 38% במועמד הדמוקרטי. הפער דומה גם בקרב הבוחרים שכבר החליטו באופן ודאי למי יצביעו.

 

פעילים ומומחים פוליטים אומרים שמרבית המצביעים שניתנים לשיכנוע, חוזרים ערב הבחירות למפלגה שהם רגילים לתמוך בה. 50 אחוזים מאלה שפתוחים לשכנוע, רוצים שנציג מפלגתם ינוצח בבחירות קונגרס, שהוא סימן מבשר רעות למפלגה השלטת – במקרה זה הדמוקרטים השולטים בשני בתי הקונגרס.

הבוחרים סומכים עכשיו על הרפובליקנים שיוכלו לטפל בנושא הכלכלי, בפער של 17 אחוזים על פני הדמוקרטים. 59 אחוזים חושבים שהמדינה מתדרדרת וזה עוד סימן רע למפלגה שבשלטון.

 

במצב זה משקיעים פעילי שתי המפלגות את מירב המאמצים לדפוק על הדלתות ולהוציא את התומכים לקלפיות. בחצי השנה האחרונה דפקו הדמוקרטים על דלתות 3 מיליון בתים וערכו 8 מיליון שיחות טלפון, במאמץ לשכנע בוחרים מתנדנדים להבטיח את תמיכתם במפלגה.

 

למרות שתשדירי הבחירות משודרים עד ליום הבחירות ביום שלישי הבא, במדינות רבות יש הצבעה מוקדמת והיא מצויה בעיצומה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"פוליטיקאי מוושינגטון במירעו". אובמה
צילום: AFP
מומלצים