שתף קטע נבחר

הרופאים: נתוני האוצר מעוותים את המציאות

"האוצר בוחר לעשות שימוש ציני ופוליטי בשכרם של קומץ רופאים בכירים במקום לספר לציבור את האמת הקשה על שכרם המביש של רופאי ישראל - המשתכרים ללא עבודה נוספת כ-11,000 שקל", כך טוענים בהסתדרות הרפואית בעקבות דו"ח השכר. הממונה על השכר: שיעור ניכר משכרם ממומן מתרומות

"מצער שמשרד האוצר בוחר, שנה אחר שנה, לעשות שימוש ציני ופוליטי בנתוני דירוג שכרם של קומץ רופאים בכירים במשק במקום לספר לציבור את האמת הקשה על שכרם המביש של רופאי ישראל - המשתכרים ללא עבודה נוספת כ-11,000 שקל - ועל המשבר החמור המסתמן בישראל בכל הקשור לכוח אדם רפואי". כך אמר היום (ג') יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, בתגובה לפרסום טבלת שכר הבכירים במגזר הציבורי.

 

דו"ח השכר לשנת 2009:

 

ד"ר אידלמן הוסיף כי כל הרופאים הבכירים המצויים בדירוג הם מנכ"לים ומנהלים של מוסדות רפואיים גדולים ומחלקות בבתי חולים העובדים ימים ולילות, מנהלים אלפי עובדים ואשר על כתפיהם מוטלת אחריות כבדה על חיי אדם.

 

לדבריו "הנתונים שמציג האוצר מעוותים את המציאות, זורים חול בעיני הציבור ומסיטים את תשומת הלב מהבעיה האמיתית של ישראל שהיא המחסור האקוטי ברופאים. טוב, תעשה מדינת ישראל אם תיתן דעתה על מציאת פתרונות קונקרטיים למחסור החמור המסתמן ברופאים ועל הצורך הדחוף בתגמול הולם לרופאים".

 

תוספות מתאגידים הממומנים מתרומות

הממונה על השכר, אילן לוין, התייחס בעת הגשת דו"ח השכר לסוגיית השכר הגבוה במיוחד של הרופאים בבתי החולים שמהווים את שיאני השכר. הוא ציין כי בבתי החולים, הרופאים ועובדים אחרים מקבלים תוספות מתאגידים הסמוכים לבתי החולים אשר ממומנים מתרומות. עוד אמר כי האוצר נמצא ערב המשא ומתן על השכר עם הרופאים ובמהלכו תעלה לדיון סוגיית התוספות המתקבלות בתאגידים.

 

מניתוח השכר הגבוה של שיאני השכר כפי שפורסמו היום, עולה למשל כי שכרו של מספר אחד שהוא מנהל מחלקת ניתוחי חזה בקופת חולים כללית - העומד על 109,918 שקל - מורכב למעשה משכר רגיל של 70,965 שקל. לשכר זה מתווסף סכום לא מבוטל על סך 38,953 שקל תמורת "עבודה נוספת בתאגידים".

 

גם שכרו של מספר 3 ברשימה - מנהל יחידה כירורגית כלי דם בכללית, העומד על סך כולל של 89,911 שקל, מורכב מעבודה הנוספת בתאגידים בסך של 56,495 שקל ומשכר רגיל בסך של 33,416 שקל.

 

גם שכרם של ארבעת מנהלי המחלקות והרופאים המומחים של הכללית שמופיעים בצמרת שיאני השכר מורכב גם הוא מתוספות עבור עבודה נוספת בתאגידים בהיקף של בין כ-19 אלף ל-41 אלף שקל. הוא הדין גם לגבי שכרם של רופאים אחרים בכללית שמהווים את הקבוצה החזקה ביותר בשיאני השכר. הממונה לוין ציין כי מן התאגידים נהנים לא פחות גם עובדים מנהליים בבתי החולים.

 

"התקדמות למניעת חריגות בחברת החשמל"

שר האוצר, יובל שטייניץ, אמר בהגשת הדו"ח כי האוצר רואה התקדמות משמעותית בנושא הויכוח על השכר כתוצאה מעבודת הממונה על השכר. הוא ציין את שיתוף הפעולה החדש עם האוניברסיטאות שלראשונה הסכימו לפני שנה לאחר מאבק להיכנס לפיקוח הממונה והחלו להעביר את נתוני השכר.

 

שטייניץ אמר שרב האוניברסיטאות משתפות עולה אבל עדיין יש תקלות. עוד ציין כי בבנק ישראל אין חריגות יש התקדמות למניעת החריגות גם בחברת החשמל. "השקיפות והפיקוח עושים את חלקם", אמר השר. הוא הוסיף לגבי הפיקוח על השכר במערכת הביטחון "יש התקדמות איטית להשגת שקיפות בנושא השכר, שיש בה היגיון ומקווה שמערכת הביטחון תתחיל לשתף פעולה כמו האוניברסיטאות".

 

הממונה לוין הדגיש כי "יש עדיין מה לעשות כדי להפחית את השכר לעובדים בשכר גבוה במיוחד, שעולה מעל ומעבר לשכר המנכ"לית שלהם, כגון הנתבים בנמלים או פקחים ברשות שדות התעופה".

  

עוד ציין לוין כי השכר הריאלי במגזר הציבורי עלה ב-4% ובמגזר העסקי ב-3% ויש לנתון זה משמעות במשא ומתן על השכר הציבורי שנפתח עם ההסתדרות. הוא הזהיר כי אם יעלו את שכר המינימום יידרשו תוספות צד יקרות לתקציב שהאוצר לא יכול לעמוד בהם.

 

השר שטייניץ הוסיף בהקשר זה כי "יש לאוצר דיאלוג טוב עם ההסתדרות ואני מקווה שיימשך. הפער בעמדות הצדדים הוא משמעותי. אנחנו לא יכולים להתעלם מהקורה בעולם, עד כה ההסתדרות גילתה אחריות ונראה שניפגש באמצע הדרך לשמירת הצמיחה וריסון האבטלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוין ושטייניץ בהגשת הדו"ח
צילום: יעל בן שמחון, דוברות האוצר
מומלצים