שתף קטע נבחר

למראית עין: עוגת גזר

אז מה אם אתם לא בוגרי מגמת הקונדיטוריה בקורדון בלו - גם לכם מגיע להתפנק בסוף השבוע עם משהו מתוק שהכנתם בעצמכם. השף-קונדיטור אורן בקר יהיה כאן מדי יום חמישי עם מתכון מיוחד בשבילכם, מלווה בתמונות הכנה. הכל כדי שתצליחו

עוגת גזר מתובלת

עוגת גזר עסיסית וריחנית, קלה להכנה, בעלת מרקם קל ונימוח בפה, מצוינת כתוספת ליד הקפה ועוזרת לשיפור הראייה. השילוב של אגוזים, צימוקים ותבלינים מקנה לה מרקם עשיר, וגם מי שחושב שהוא "לא אוהב גזר" לא ירגיש בו. העוגה הזו נשמרת היטב מספר ימים מחוץ למקרר. הבעיה היא שהעוגה מתחסלת ברגע שהיא יוצאת מהתנור. לכן, מומלץ מראש להכפיל כמויות ולהכין שתי תבניות. יתרון נוסף, העלויות הזולות של המרכיבים בה, שיקול שיש לקחת בחשבון בימינו.

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

2 ביצים שלמות

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

3/4 כוס קמח

1/4 כף קינמון

1 גזר בינוני מגורר

2 כפות אגוזי מלך

2 כפות צימוקים כהים

1 כפית שטוחה אבקת אפייה


עוגת גזר מתובלת (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק.
  2. משנים את המהירות לנמוכה ומוסיפים את השמן לתוך התערובת.
  3. מנפים את החומרים היבשים יחדיו: קמח, אבקת אפייה וקינמון, ומקפלים פלתוך התערובת. תוך כדי, מוסיפים את הגזר המגורד, האגוזים והצימוקים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתוך תבנית אינגליש קייק ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך כשלושים דקות.

 

טיפים:

  • כשמוסיפים את הצימוקים והאגוזים מומלץ לקמחם תחילה על מנת שלא ישקעו בתחתית העוגה בזמן האפייה.
  • יש להוסיף את השמן לתערובת הביצים והסוכר באיטיות, כדי שייספג בתוך התערובת היטב.
  • כדאי לקשט את העוגה לאחר שהתקררה באבקת סוכר.
  • רוצים לגוון? אפשר להמיר את הגזר בדלעת ואפילו בטטה. נשמע מוזר? תנסו אותי ותופתעו.

 

צילום: דודו אזולאי

 

  • אורן בקר הוא שף-קונדיטור של רשת הקונדיטוריות "בליקר בייקרי"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים