שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    ניחוח של פעם: בית בסגנון פרובנס מהודר

    מפגש בין שתי חברות ילדות הוליד בית מיוחד במינו שכמו לקוח מאגדה: את הלבנים פירקו מטירות עתיקות וייבאו במיוחד מבלגיה, את הספה עטפו בשמלה ורהיטים עתיקים הוטסו משוק הפשפשים בצרפת. התוצאה: בית שאי אפשר להתעלם ממנו

    "היכנסי למושב, פני להרחבה, סעי ישר כל הזמן עד הפינה הפונה לשדות הפתוחים, ושם תראי את הבית", כך הנחתה אותי האדריכלית. ואכן, אי אפשר היה לפספס: הבית המיוחד בסגנון פרובנס מתמזג באופן מושלם עם השדות הנושקים לו ומנוכר לחלוטין מהבנייה המודרנית שסביבו.

     

    צילום: יקי אסייג

     

     

    האדריכלית שירלי דן ובעלת הבית הן חברות ילדות. ההחלטה כי שירלי תבנה ותעצב את הבית לוותה בחששות כבדים, פן תיפגע החברות ארוכת השנים. בדיעבד, מעידות החברות, העשייה המשותפת רק חיזקה את הקשר ביניהן.

     

    בעלת הבית רצתה בית בסגנון פרובנס מהודר וזה בדיוק מה שהתקבל: הקירות החיצוניים חופו בשליכט מינרלי בגוון כורכר. יתרונו של זה טמון ביופיו שרק מתחזק עם השנים. אי האחידות בגוון יוצרת מראה מעניין ועושר מרקמי. חסרונו של החומר הוא הצורך לצפות אותו בשכבת הגנה אחת לשנתיים-שלוש, אך האותנטיות והיופי הכריעו את הכף.

     

    לבנים שפורקו מטירות עתיקות יובאו במיוחד מבלגיה והן מחפות בעדינות את עמודי הפרגולה וחלק מהחזית, הכל במידה ובהתאמה מושלמת לגוון השליכט. כמה מהקירות הפנימיים חופו אף הם באותן לבנים, כך הקיר ממול לדלת הכניסה וזה שמאחורי הקמין, ומילת המפתח היא עדינות.

     

    ריצוף מבואת הכניסה, מחוץ לבית, מורכב מאבנים השונות בגודלן ובצורתן. אלה יובאו מצרפת ואף הן מפירוקים. אף שכל אבן שונה מזו הצמודה אליה, ההרמוניה ביניהן לא נפגמת אלא נהפוך הוא – מתקבל מראה עשיר ואותנטי.

     

    סטודיו לאופנה במרתף הבית

    דלת כניסה בעלת שתי כנפיים, עשויה עץ מלא בעיבוד כפרי עם חלון זכוכית סבתא קבועה וסורג, מקבלת את פני הבאים. יחד איתה מברכים את הנכנסים ספסל וכמה כדים בגדלים שונים מחופים מוזאיקה, מחויכים וצבעוניים, כולם פרי יצירתה של בעלת הבית שלמרבה מזלה עיסוקה הוא גם תחביבה.

     

    לבית 4 קומות: קומת מרתף, קומת כניסה שבה האזור הציבורי, קומה עליונה שבה מרוכזים החדרים הפרטיים (שטח כל קומה כ-120 מ"ר) ועליית גג שבה מרפסת רחבת ידיים המשקיפה על המושב ושדותיו.

     

    בקומת המרתף מיקמה שרון את הסטודיו שלה העוסק באופנה שסגנונה תואם את מראה הבית. את עבודות המוזאיקה היא יוצרת בסטודיו שמחוץ לביתה בשל הלכלוך הכרוך ביצירה מסוג זה.

     

    חצי מפלס מעל הסטודיו, בדרך לקומת הכניסה, נמצאים שירותי האורחים שהשהייה בהם הנה חגיגה מהודרת בפני עצמה. הקירות והתקרה מחופים טפט מוזהב בטקסטורת מעוינים, שידה עתיקה, שנרכשה בשוק הפשפשים בפאריס, משמשת בסיס לכיור ומעליה מראה מעוטרת בסגנון עתיק.

     

    בקומת הכניסה מבואה מרווחת הפונה אל השדות שממול ומחלקת את הקומה לשניים: אגף אירוח ובו הסלון ואגף משפחתי הכולל את המטבח, פינת המשפחה ופינת האוכל. הקומה כולה מרוצפת באבן ג'מעין בעיבוד עתיק בגימור מט משי.

     

    חלל האירוח מואר להפליא מ-3 כיווני אוויר. הפתחים שונים בגודלם ויוצרים קומפוזיציה מעניינת: בקיר הצפוני חלון רחב (2/1.20 מטר), בקיר המערבי 3 חלונות מוארכים במראה רומנטי, שלהם תריסי כנפיים מעץ מולבן (נוסף על תריס החשמלי נסתר) ובצד דרום דלת יציאה למרפסת סיפון דק ובה פינת ישיבה מפנקת עשויה רטאן.

     

    3 ספות רכות מוצבות בחלל הסלון, שעדיין נראה מאוורר ולא דחוס. לכך תורמים הגוונים שנבחרו לריפוד הספות. שתיים מתוך 3 הספות נעטפו בשמלה לבנה בוהקת במראה כפרי רומנטי, ואחת שופצה בסגנון עתיק ורופדה בקטיפה אף היא בגוון לבן עם מרקם פרחוני עדין.

     

    ציורי שמן ריאליסטיים מאירופה במסגרת מוזהבת מעוטרת מוסיפים לאווירה האירופאית יחד עם וילונות בסגנון רומאי מבד דק חצי שקוף הנופל ברכות אל הרצפה. בפינת האוכל, שבצדו השני של האזור הציבורי, נמצא שולחן עץ מלא בסגנון כפרי ויקטוריאני וכיסאות תואמים הצבועים בירוק אפרפר וממרופדים בבד פרחוני.

     

    "אני לא אוהבת לערבב סגנונות ואקלקטיות לא מתאימה לאופיי. אני בן אדם של טוטאליות", אומרת בעלת הבית. במשך שנים היא אספה פריטים גדולים כקטנים במסעותיה בעולם, כיתתה רגליים בשוקי פשפשים ובחנויות של עתיקות. רהיטים, פריטי עיצוב, שאריות בד לכורסה וגלילים שלמים לספות ולווילונות - הכול הובא וחיכה לשיתוף פעולה מלא ויצירתי של בעלת הבית והאדריכלית שבזכותו שובצו בבית כל האוצרות שנאספו.

     

    מטבח בסגנון כפרי אנגלי

    חלק גדול מהרהיטים, שלא נרכשו בחו"ל, יוצרו על פי הזמנה מיוחד "בקרן סטודיו לעיצוב". הרהיטים הותאמו בסגנונם ובמראם לסגנון השולט בבית. אמנם המטבח, שעוצב בסגנון כפרי אנגלי, אינו מתאים כל כך לאזור פרובנס, אך הוא בהחלט מתאים לתקופה המשודרת מכל פינה בבית.

     

    הקומה השנייה, בדומה לקומת הכניסה, מחולקת אף היא לשני אגפים המחוברים ביניהם באמצעות גשר וחלל הצף מעל מבואת הכניסה ומשקיף אליו. באגף המזרחי 3 חדרי שינה, אחד לילד, אחד לילדה ואחד שהוסב לחדר ארונות. גם בחדרי הילדים נשאר אותו סגנון עיצוב.

     

    חדרה של בת ה-11 נראה כחדר של פיה, כולו בגווני ורוד ובטקסטורה פרחונית. חדרו של בן ה-8 עוצב באווירה של חוף ים וכלי שיט. באגף המערבי ממוקמת יחידת ההורים, אשר לה מרפסת צמודה המשקיפה אל הפרדסים הנרחבים. במרכז החדר מיטת אפריון רומנטית עמוסת כריות.

     

    השידות העתיקות, בחדר האמבטיה של ההורים ושל הילדים, נרכשו בתל-אביב ועברו שיפוץ וצביעה מחודשת לגוון ירקרק אפור בגימור מיושן. באריחים המבריקים במרקם חלק עם מראה עתיק, המוסיפים לאווירה הרומנטית, משולבים אריחי פורצלן של מיכל נגרין, המצוירים במלאכת יד.

     

    קומת עליית הגג מיועדת לאורחים שנשארים ללון. אלה יוכלו בבוקר לצפות בזריחה ובערב בשקיעה מהמרפסת הצמודה.

    מחשבה לטווח ארוך הובילה את שירלי ובעלת הבית לכלול בבניית הבית מעלית המקשרת בין כל הקומות מהמרתף עד עליית הגג, כי את הבית הזה הדיירים לא מתכוונים לעזוב בקרוב.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il  - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים