שתף קטע נבחר

הסיגד - חג של כולם

אלפים הגיעו לטיילת ארמון הנציב כדי לקיים את תפילות חג הסיגד, שהיה נהוג באתיופיה ועשה "עלייה" יחד עם בני העדה. בין החוגגים היו גם עשרות חוגגים שאינם אתיופים, שאמרו כי יש להפוך את החג לכלל ישראלי

אלפים מבני העדה האתיופית הגיעו הבוקר (יום ה') לירושלים כדי לחגוג את חג הסיגד, שהיה נהוג באתיופיה מזה מאות בשנים. החג - שמצוין בכל שנה בכ"ט בחשוון - הוא יום צום ותפילה לבורא עולם להשבת עמו לארצו, ויום כיסופים לבניית בית המקדש בירושלים. 

 

ב-30 ביוני הכריזה הכנסת על חג הסיגד יהיה כחג רשמי של כלל החברה הישראלית. על פי החוק, יום זה מהווה "יום בחירה", שכולל גם פעילויות חינוכיות ייחודיות.


רק תפילה אשא (צילומים: אוהד צויגנברג)

 

בעדה האתיופית היו רוצים לראות את החג הופך רחב יותר, במיוחד בהיותו כולל כמה רעיונות כלל-ישראלים, ובראשם רצונו של העם היהודי לשוב לציון, ולהיבנות בה. מעבר לכך, לחג גם פן חברתי, המדגיש ערכים כשיתופיות, עזרה לזולת וסולידריות - זאת לאור הסיוע ההדדי שהעניקו יהודי אתיופיה אלו לאלו בדרכם הארוכה לנקודת ההתקבצות והחגיגה. גם פן דתי קיים, בהיותו החג יום של כפרת עוונות וקבלה מחדש של עול מלכות שמיים.


האלפים בטיילת

 

אחת החוגגות, בת העדה האתיופית, אמרה ל-ynet: "זה חג של כולם, כמו שאנחנו חוגגים את כל החגים - ראש השנה והשאר, אז גם זה צריך להיות חג של כולם".


מחכים לגאולה

 

משתתפת שאינה מבני העדה אמרה: "זה אמור להיות חלק מכולנו. צריך לבוא ולהשתתף ולהראות שבעצם כולנו עם אחד, ויש חשיבות לכולם".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוגגים בסיגד
צילום: אוהד צוינגברג
מומלצים