שתף קטע נבחר

הגולשים חלוקים: טיסת לואו-קוסט שווה או לא?

טיסת הלואו-קוסט העברית הראשונה עוררה תגובות רבות של גולשי ynet. "לא שווה בכלל", או זול וכדאי? איך אפשר להסתדר בלי הגשת מים במטוס, ומי בודק את הכריכים מהבית?

הישראלי אוהב לטוס בזול, אך לא פחות מכך – נראה שהוא אוהב להשמיע את קולו. סיקור טיסת הלואו-קוסט העברית הראשונה של חברת "ארקיע" לפריז עורר אצל גולשים רבים דחף עז להביע את עמדתם בנושא.

 

"לא שווה בכלל", פסק יהודה מטבעון והסביר: "רק למי שמזמין שלושה חודשים מראש זה שווה, אז ניתן להיערך לטיסה, להביא בקבוק ריק ולמלא מים בהמתנה למטוס, להגיע מוקדם ולתפוס כיסא טוב".

 

חוקי טיסות הלואו-קוסט שונים לחלוטין ממה שהורגלנו אליו במשך עשרות שנים, ולמעשה כל החברות המפעילות טיסות שכאלה "מקלפות" מעיסקת רכישת הכרטיס שורה ארוכה של שירותים נלווים למושב במטוס - אוכל, שתיה, מזוודות ומשקל עודף בהן, שמירת מקומות על המטוס ועוד. כל אלה נמכרים תמורת סכומי כסף נוספים.

 

שווה או לא? מתמטיקה לא פשוטה

הגולשת ליאת מבאר שבע טוענת כי לואו-קוסט אמיתי טרם הגיע לארץ: "הטיסה בכלל לא זולה, בחישוב קל טיסה לפריז או אמסטרדם עולה בדיוק כמו טיסת צ'רטר. בחישוב מהיר, גם פה דופקים אותנו. 100$ לכל כיוון+16$ להעלות מזוודה (כאילו אפשר לצאת לחו"ל בלי מזוודה ובגדים)+תשלום על מים ואוכל (באמת תודה שהשירותים לא עולים כסף)+מיסי נמל וביטחון והגענו כבר לסכום של טיסה בכל חברה אחרת".


נוסעים בטיסת הלואו-קוסט הראשונה (צילום: יואב זיתון) 

 

רונה ערכה חשבון משלה: "לפי דעתי אם כבר טסים בטיסה הזאת אז לקנות את הכרטיסים מראש שהם הכי זולים, ואז להוסיף כסף מראש גם על המזוודה וגם על ארוחה חמה וגם על מקום טוב בישיבה. סך הכל עם כל התוספות האלה עדיין זה יוצא יותר זול אם מזמינים מראש מהאינטרנט".

  

"כל הכריכים האלה מהבית עוברים בידוק בטחוני?", תהה אחד הגולשים. "הרי בקלות אפשר להחביא חומר נפץ בתוך בגט". גולש אחר השיב לו כי ממילא הכל עובר שיקוף ובידוק.

 

צימאון באוויר: שאלת המים 

דיון ער נוסף שהתפתח בין הגולשים עסק בשאלה האם חברת התעופה מחויבת להגיש מים לנוסעים, או שניתן לגבות על כך תשלום נפרד. "מים אמורים להינתן לכל דורש בכל עת בכל בית עסק שהוא", כתב הגולש D מהרצליה. "אמנם מטוס הוא לא בית עסק, אבל בהחלט שייך לחברה העושה עסקים ולכן גם היא והמטוס שברשותה כפוף לחוק. מה אתם רוצים, שהם יתחננו לדיילת או ישתו מהשירותים?". לשאלתו השיב "דראקולה": "תתחברו לדיילת ותשתו לה את הדם".

 

לימור הציעה לחברות התעופה השונות מודל חדיש – טיסות בעמידה. "מוציאים את כל הכסאות שסתם מתלכלכים ומעמיסים משקל על המטוס, מתקינים עמודים עם משענת גב + ראש כולל חגורת בטחון,

נוסעים עולים למטוס מתמקמים במקומות ונחגרים. המטוס ממריא וזהו". לצד התאוריה המחויכת, היא הסבירה: "צריך להבין שהתיירות הישנה התבססה על עקרונות של מיליונרים שיצאו למסעות בטיסות יוקרתית. אבל בשביל כל המוני התיירים צריך להתאים סטנדרטים נמוכים".

 

גולשים לא מעטים התייחסו לתייר הישראלי המצוי שעולה על הטיסות – וסיפקו כמה אבחנות משל עצמם. "בקרוב טיסות ערסלואו-קוסט", הכריז "ערסטורס" ופירט: " 99 דולר לכיוון, אפשר להביא לאפות, דרבוקות, וודקה רד בול, לראות ערוץ 2 חופשי : אח גדול, כוכב נולד, אל תפיל את המיליון וכל התוכניות שאתם אוהבים".

 

"לא מכריחים אף אחד לטוס"

"מוכר הטישו" קבל על שלל התלונות מצד הגולשים – והזכיר כי יש עוד אפשרויות: "כמה בכיינים – מישהו מכריח אתכם למשהו? בסה'כ מציעים לכם דרך אחרת לטוס לחו'ל, יש בה יתרונות, יש בה חסרונות. מי שמספיק אחראי לטוס לחו'ל שיהיה מספיק אחראי לעשות עם עצמו חשבון מה מתאים לו. לא מכריחים אף אחד לטוס". 

 

גולשים לא מעטים בחרו בגישה כי יש לנהוג פחות בחיסכון בטיסות. דנה מרמת גן טענה כי "אם כבר נוסעים לחו"ל לטיול ולהנאה, אז להנות מכל הלב, לטוס בכיף ולא להתקמצן ולטוס כמו חורני". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוסעים מגיעים לטיסת הלואו-קוסט
צילום: יואב זיתון
כל ק"ג נחשב
צילום: יואב זיתון
מומלצים