שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בון אפטיט, מסייה! לדבר עם מלצר בצרפת
    אמרתם חופשה בצרפת - אמרתם אנינות טעם. בַּגֶט, פַטֶה, קרם ברולה ושאר מטעמים מהמטבח הצרפתי, כבר הפכו חלק משגרת האוכל הישראלית. אז מה הכי כדאי להזמין לתייר - הנה תפריט מומלץ וקצר, כפי שפורסם במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

    הגעתם לארץ זרה, התיישבתם במסעדה מקומית, קיבלתם תפריט ולא הבנתם כלום? מדריך למושגי יסוד שיעזרו לכם לקבל בדיוק את המנה שרציתם.

     

    תפריט צרפתי: ארץ הקינוחים  

    במדינה כמו צרפת שמתגאה כל כך במסורת הגסטרונומית במסעדות שלה, ובצדק, צריך לפתוח את התפריט בהדרת כבוד. התפריט המוגש במסעדות ברחבי צרפת אמנם הפך עם השנים למגוון יותר ויותר, אך עדיין נשמרת בו החלוקה המסורתית לשלושה חלקים: מנות ראשונות ‭,(Entre'es)‬ עיקריות ‭,(Plats)‬ ולסיום מצעד קינוחים ‭(Desserts)‬ מכשף. עם זאת, במסעדות מסוימות עשויים להפתיע אתכם ב‭- Amuse Bouche-‬ מתאבן בגודל ביס שיגיע עוד לפני המנה הראשונה.

     

    המנות הראשונות קרות או חמות. בין הקלאסיקות הגדולות תוכלו למצוא את ממרח כבד אווז נימוח ‭(Foie Gras)‬ ושלל ממרחי בשר ודגים אחרים ‭terrine)‬ או pate); את החלזונות (Escargots) המפורסמים; וסלט שיכול להופיע גם במנה העיקרית.


    מנה ראשונה, אחת מבין הקלאסיקות הגדולות. אסקרגו (צילום: דוד אזולאי)

     

    אחד הסלטים הטעימים שאתם עשויים להיתקל בהם הוא סלט פשוט שמתהדר בטוסט מתובל עם גבינת עיזים חמה מעליו ‭Salade De Chevre Chaud)‬). סלט זה יוגש לרוב כמנה עיקרית ויכול גם להיות פתרון יעיל לארוחה קלה.

     

    כל מחוז והמנות שלו

    תפריט המנות העיקריות מתבסס על תבשילים צרפתיים מסורתיים, מנות דג ובשר או סלט גדול לצמחוניים. לכל מחוז בצרפת יש את המנות העיקריות המאפיינות אותו, אך המסעדות הפריזאיות מגישות לרוב תפריט שכולל מבחר מהמנות האזוריות השונות.

     

    בחבל בורגון, לדוגמה, מתגאים בביף בורגיניון (Boeuf Bourguignon) תבשיל בשר חורפי ברוטב עשיר. את חבל לורן מייצג קיש לורן (Quiche Lorraine) פשטידה שרחוקה מלהיות כשרה (מכילה בשר חזיר ומוצרי חלב‭.(‬ באופן מסורתי קיש לורן מוגשת כמנה ראשונה חמה, אך בפריז ניתן למצוא אותה לרוב כמנה עיקרית שמלווה בסלט. אחרי המנות העיקריות יגיע בדרך כלל תורן של הגבינות (Fromages): פלטת מגוונת וריחנית שתאפשר לכם לטעום שלל גבינות מצוינות (ומצחינות).

     

    הגבינות יתנו לכם כוח להמשיך אל הקינוחים. ואו-הו, איזה קינוחים! מגוון כזה של מאפים ומעדנים שקשה לבחור. ברוב המסעדות יציעו לכם קרם ברולה (Creme Brulee) שיכול להופיע בשלל ואריאציות; עוגות שוקולד נימוחות כמו פונדנט או שוקו-לה ‭(Fondant Au Chocolat)‬ וגלידות.


    מגוון של מעדנים שקשה לבחור. קרם ברולה (צילום: ירון ברנר)

     

    מילים להחלפה:

    • אפשר לקבל חשבון בבקשה? - ? Est-ce qu'on pourrait avoir l'addition s'il vous plait (אֶס קוֹן פּוּרֶה אווּאָר ל'אַדִיסְיון סִילוופְּלֶה)
    • אפשר להזמין בבקשה? - ?Est-ce qu'on peut commander s'il vous plait (אֶס קוֹן פּוּרֶה קוּמַנְדֶה סִילוופְּלֶה)
    • כוס מים בבקשה - Un verre d'eau s'il vous plait (אן וֶר ד'אוֹ סִילוופְּלֶה)
    • איפה השירותים? - Ou sont les toiletts? (אוּ סוֹן לֶה טוּאָלֶט?)

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מצחינה אבל טעימה. גבינה צרפתית
    צילום: שי רוזנצוויג
    מומלצים