שתף קטע נבחר

ארה"ב תוקפת את נתניהו: הבנייה קשורה לשלום

המשבר עם וושינגטון מסלים, והקשחת העמדות של רה"מ מביאה לתגובה אמריקנית חריפה. דובר מחלקת המדינה, פיליפ קראולי, סתר את דברי נתניהו ואמר כי ההחלטה לבנות במזרח העיר משפיעה ישירות על המו"מ: "ההכרזה פוגמת ברצון שלנו להביא את הצדדים לשיחות"

התגובה החריפה של נתניהו לדברי אובמה מביאה לתגובה אמריקנית לא פחות חריפה: במחלקת המדינה ביטלו הערב (ג') את העמדה הישראלית בנוגע לבנייה במזרח ירושלים, ואמרו כי ההחלטה לבנות משפיעה באופן ישיר לתהליך השלום. "ברור שיש קשר, וזה מחייב את שני הצדדים ליצור את התנאים המתאימים למשא ומתן מוצלח", אמר פיליפ קראולי, דובר מחלקת המדינה.

 

בכך שלל קראולי את דבריו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שאמר כי "ישראל לא רואה קשר בין תהליך השלום לבין מדיניות התכנון והבנייה בירושלים, שלא השתנתה 40 שנה". 

 

"אני חושב שזו טעות להניח שלהודעות כאלו אין השפעה על העמדה הפלסטינית", אמר קראולי בעקבות דברי נתניהו, לפיהם ישראל מעולם לא הטילה מגבלות כלשהן על הבנייה בירושלים. "אנחנו מבינים שלישראל יש עמדה אחרת,אבל הכרזה שכזו, בזמן שכזה, פוגמת ברצון שלנו היא להביא את הצדדים שלנו לשיחות ישירות".

 

לשני הצדדים ברור שהנושא הזה יעלה בפגישת ראש הממשלה עם מזכירת המדינה, הילרי קלינטון, ביום חמישי בבוקר. נתניהו מודע לכך וכבר אמר הלילה, בפגישה עם ביל קלינטון, שהסוגייה תעלה בפגישה הצפויה עם אשתו. דובר מחלקת המדינה אישר זאת: "אני בטוח שהנושא הזה יעלה".

 

נתניהו, שנפגש בסוף השבוע עם סגן הנשיא ג'ו ביידן וישוחח מחרתיים עם קלינטון, דחה את הביקורת האמריקנית על הבנייה במזרח העיר, תקף בחריפות את היחס האמריקני לאותן שכונות והקשיח את העמדות. "ירושלים איננה התנחלות, היא בירת מדינת ישראל", אמר.

 

דברי רה"מ נאמרו זמן קצר לאחר שנשיא ארה"ב, ברק אובמה, טען בביקורו באינדונזיה כי "הבנייה בירושלים אינה מקדמת את השלום". קודם לכן, גינתה את הבנייה גם הממונה על יחסי החוץ באיחוד האירופי, קתרין אשטון. "התוכנית הזו אינה עולה בקנה אחד עם מאמצי הקהילה הבינלאומית לחדש את המשא-ומתן הישיר", מסרה אשטון בהצהרה מטעמה.

 

גדעון סער: רה"מ פעל נכון בעמידה על זכויותינו בירושלים

בתוך כך, שר החינוך גדעון סער, אמר הערב בכנס פעילים של הליכוד שהתקיים בבית הדגן, כי "העם כולו עומד מאחורי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, העומד על זכותנו לבנות בירושלים, בירת ישראל". לדבריו, "ראש הממשלה מנסה להתניע תהליך מדיני, וגם בכך יש לגבותו, אך הוא עשה נכון בעמידה על זכויותינו בירושלים קבל עם ועולם".

 

המשבר הנוכחי עם וושינגטון החל אתמול, לאחר שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיריית ירושלים אישרה את הקמתן של 32 יחידות דיור בשכונת פסגת זאב מזרח,

מחוץ לתחומי הקו הירוק. הבנייה, שנתפשת בעולם כשנויה במחלוקת, אושרה בעת ביקורו של רה"מ בארה"ב.

 

תוכנית הבנייה נחשפה, בעת שנתניהו נפגש עם סגן נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן. ביידן היה האיש שבזמן ביקורו בישראל אושרו 1,600 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה בירושלים, והובילו למשבר שגרם לנתניהו לפקח מקרוב על הבנייה. הבנייה הנוכחית אושרה כמה שעות לפני פגישת ראש הממשלה עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המשבר עם וושינגטון מסלים. נתניהו
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים