שתף קטע נבחר

"לא מדובר בניסוי במתן תרופות ניסיוניות בבני אדם"

כך טוענים, בתגובה לטענות, במשרד הבריאות. פרופ' יורם מור סירב להגיב לטענות שהועלו בכתבה ואמר כי את תגובתו ימסור בשימוע שייערך לו

ממשרד הבריאות נמסר כי "הנושא מועבר לבדיקת נציב קבילות הציבור במשרד הבריאות וסיבת העיכוב של העברת הנושא תיבדק על ידי הנהלת המשרד". עוד נמסר כי "על פי חוזר מינהל הרפואה משנת 2000, מותר להשתמש בסיליקון לצרכים קוסמטיים על פי שיקול דעת הרופא המטפל, לאחר שהסביר למטופל אודות הטיפול והשלכותיו, לרבות תופעות לוואי אפשריות. נושא המקובלות של הזרקות סיליקון נמצא בבחינה במשרדנו".

 

לגבי מחקרו של פרופ' יורם מור, נמסר בתגובה מהמרכז הרפואי שיבא בתל השומר כי "מדובר באיסוף נתונים משימוש בשתי תרופות רשומות ומקובלות לסדציה. זאת אכן פרקטיקה שגרתית שהייתה מקובלת לפני שבע שנים, בעת שנתונים אלה נאספו, והיא אינה רלבנטית לזמננו אנו. כיום, גם איסוף נתונים מחייב הגשת בקשה לוועדת הלסינקי. נדגיש כי לא ניתנו תרופות חדשניות או מסוכנות לחולים, אלא אך ורק תרופות רשומות על-פי התווייתן. שתי שיטות טיפול מקובלות ומוכרות הושוו האחת לשנייה, ואלמנט המחקר היה קשור אך ורק לאיסוף הנתונים ולניתוחם.

 

"גופים מקצועיים שונים ורמי דרג, כמו למשל הוועדה האתית של הסתדרות הרופאים, או דקנאט בית הספר לרפואה, נדרשו לסוגיה, ניירות נכתבו ומסקנות הוסקו. אנו תמהים, ותעיד כמות הפרסומים האחרונים מפרי עטו של הכתב, על טכניקה שכל עיקרה היא 'מלשינופקס' לסגירת חשבונות בין רופאים על-ידי העלאת 'פרשיות עתיקות' מהעבר, והפיכתן לפסאודו-חדשות טריות.

 

"לאחר שדוח ועדת האתיקה הועבר אלינו ולאחר שראיינו את הרופא, המלצתנו הייתה לסמוך ידנו על החלטת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, שעל שולחנה הונחו כל הנתונים הרלבנטיים, כולל הדוח של ההסתדרות הרפואית עליו מסתמכת הכתבה.

 

"לסיום, נדגיש שוב כי לא מדובר בניסוי במתן תרופות ניסיוניות בבני אדם, וחשוב שלא ישתמע מהפרסום כאילו התבצע כזה ניסוי ללא אישור ועדת הלסינקי".

 

פרופ' יורם מור סירב להתייחס לנאמר בכתבה ואמר כי את תגובתו ייתן בשימוע שייערך לו.

 

ממרפאת התאומים נמסר בתגובה: === === ===

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים