שתף קטע נבחר

מרק אפונה, קבנוס וקרוטונים

לכבוד החורף שהגיע, השף שאול בן אדרת רוקח מרק אפונה חם עם מיני קבנוס וקרוטונים תוצרת בית

 

מרק אפונה עם מיני קבנוס זוגלובק וקרוטונים

 

המצרכים

שתי כוסות אפונה קפואה

1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות שמן זית

שקית של מיני קבנוס זוגלובק

2 פרוסות לחם שחור חתוכות לקוביות

חצי בצל קצוץ

1/4 כפית גרגירי כוסברה

3 עלי מרווה

 


 

אופן ההכנה
מאדים בסיר חצי בצל קצוץ עם כף שמן זית.

מוסיפים שתי כוסות אפונה, כוס מים ומבשלים עד לרתיחה.

מוסיפים נענע, מרווה, כוסברה ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.

טוחנים את כל מרכיבי המרק עם בלנדר ידני למחית חלקה.

במקביל מטגנים במחבת עם כף שמן זית את פרוסות הלחם לאחר שחתכנו אותם לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.

מטגנים מעט ומוסיפים חבילה של מיני קבנוס זוגלובק. מטגנים כדקה נוספת עד להשחמה.

להגשה לצקת כף של מרק, לפזר מעל קרוטונים (מפרוסות הלחם) ומיני קבנוס זוגלובק, ואז לטפטף מעל כמה טיפות שמן זית ולהגיש.

 

 

בתאבון

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק אפונה קבנוס וקרוטונים
חמים וטעים
מומלצים