שתף קטע נבחר

עוגיות בתחפושת: חיתוכיות ריבה

חיתוכיות - מה שקורה לעוגה שפוגשת סכין והופכת לערימת עוגיות - הן פתרון קלאסי לאורחים שעוד שנייה דופקים בדלת. כשהן מצופות בריבה ובפירורים אנחנו מקבלים גם ארומה נוסטלגית מתוקה

בואו נודה, הכנת עוגיות היא לא הדבר המהיר ביותר שיש. צריך להכין בצק, לקרר אותו, לרדד, לקרוץ עוגיות, לקרר שוב, לאפות, לצנן. התעסקות. אני אמנם מאוד אוהבת להכין עוגיות, אבל ברגעי אמת, בהם אורחים מודיעים שהם מגיעים בהתראה קצרה - עוגיות לא יהיו הדבר הראשון שיעלה בראשי. חיתוכיות, לעומת זאת, ממש כן.

 

חיתוכיות זה שם נוסטלגי במיוחד לעוגיות האלה של פעם, עם שכבות בצק-ריבה-פירורים. אני אוהבת את השילוב המעולה של החמצמצות והרכות של הריבה, ביחד עם הפריכות החמאתית של הבצק. הדבר הטוב ביותר בהכנת החיתוכיות זה העובדה שלוקח בדיוק עשר דקות להכין את העוגיות ולשלוח אותן לתנור. שעה (בהגזמה!) על השעון ויש לכם חיתוכיות לתפארת. אתם עוד פה?

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • שומרים את החיתוכיות בקופסה אטומה היטב בטמפרטורת החדר עד שבוע. החיתוכיות מוצלחות ביותר ביום-יומיים שלאחר הכנתן. לאחר מכן הריבה מעט מרככת את הבצק, והוא מאבד מפריכותו (אך עדיין טעים מאוד).
  • אפשר להכין עם כל ריבה שאוהבים: אוכמניות, תותים, פירות יער, תפוזים וכיו"ב.
  • חשוב לא לוותר על המלח בבצק, שכן הוא שובר את המתיקות ומדגיש את טעמי הבצק.
  • אין ביצה במתכון - זוהי אינה טעות.
  • אם רוצים עוגיות ללא מוצרי חלב - ממירים את החלב במיץ תפוזים או במים ומחליפים את החמאה במרגרינה.


(צילום: נטלי לוין)

 

חיתוכיות ריבה נוסטלגיות

המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 20X30):

2/3 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן

5 כפות (50 גרם) קורנפלור

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

קורט מלח

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות חלב קר

למלית:

צנצנת קטנה של ריבת אוכמניות

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל, קורט מלח וקליפת לימון מגוררת. מעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים 2 כפות חלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים פירורים גדולים יותר (עוצרים את מעבד המזון לפני שנוצר בצק מגובש!).
  3. משטחים 2/3 מהבצק בתחתית של התבנית בעזרת הידיים, ומהדקים היטב.
  4. מורחים את הריבה בשכבה אחידה.
  5. מפוררים את שארית הבצק מעל הריבה בפירורים לא אחידים בגודלם.
  6. אופים 25-30 דק' בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות, עד שהבצק מזהיב בצורה אחידה.
  7. מצננים לחלוטין (!) בטמפרטורת החדר, ורק כשהתקרר חותכים לריבועים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיתוכיות ריבה
צילום: נטלי לוין
מומלצים