שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חטאים קטנים: סופגניות אצבע
    אם גם אתם חושבים שהדרך הכי טובה לאכול סופגניות היא בביסים קטנים, תאהבו את המתכון הבא לסופגניות קטנות ואלגנטיות. קלות להכנה - וקלות לאכילה

    סופגניות אצבע

    מתכון של השף סטפן לייק, באדיבות שמרית 

     

    המרכיבים (לכ-35 סופגניות):

    לבצק:

    1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח

    1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים

    1/2 שקית (25 גרם) משפר אפייה

    1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

    1/4 כוס שמן קנולה

    1 ביצה גודל L

    1 כף רום או ברנדי

    1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל

    קורט מלח

    קליפה מגוררת מ-1 לימון (לא חובה) 

    עד 3/4 כוס מים (190 גרם)

    לטיגון:

    כ-1 ליטר שמן לטיגון עמוק

    לציפוי: 

    דבש, סוכריות צבעוניות, שקדים גרוסים או פרוסים, שוקולד צ'יפס, סוכר, שומשום, סוכר גבישי, קינמון או ממרחים שונים


    (צילום: פיליפ מטראי) 

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים בקערת מערבל את כל מרכיבי הבצק, למעט המים. לשים במהירות איטית כ-3 דקות, עד לקבלת גוש אחיד. מוסיפים מים לפי הצורך. מגבירים את המהירות ולשים כ-5 דקות עד קבלת בצק גמיש ורך.
    2. מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח כ-40 דקות.
    3. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג-פונג (כ-25 גרם כל כדור).
    4. מגלגלים כל כדור לצורה מאורכת באורך כ-6 ס"מ (ראו תמונה). מניחים את הסופגניות עם רווחים ביניהן על מגש מרופד בנייר אפייה משומן. נותנים להן לתפוח במשך כ-30 דקות.
    5. בסיר טיגון מחממים שמן עמוק (בעומק של 3 ס"מ לפחות) לטמפרטורה של 175 מעלות (ניתן לבדוק את טמפרטורת השמן על ידי הכנסת כף עץ לשמן - אם סביב הכף נוצרות בועות קטנות, השמן חם מספיק. אם הבועות גדולות, סימן שהשמן חם מדי).
    6. בעזרת כף מתכת שטוחה ומשומנת מרימים את הסופגניות מהתבנית ומניחים בעדינות בשמן החם.
    7. מטגנים כדקה וחצי על צד אחד, הופכים ומטגנים זמן דומה. שולים בעזרת כף מהשמן ומניחים על נייר סופג.

     

    3 הצעות לקישוט:

    1. סירופ דבש: מחממים 1/2 כוס דבש טהור עם 2 כפות מים ומערבבים. טובלים את הסופגניות בסירופ כ-1/2 דקה והופכים.
    2. פונדנט לבן: מחממים מעט פונדנט לבן (ניתן להשיג בחנויות מתמחות), טובלים חצי מהסופגנייה ומניחים על מגש. מפזרים מייד סוכריות צבעוניות או שוקולד מגורר או שקדים פרוסים.
    3. שוקולד: מחממים מעט ממרח שוקולד במיקרו, טובלים חצי מהסופגנייה ומניחים על מגש. מקשטים בשקדים פרוסים או בסוכר גבישי.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סופגניות אצבע בשלל ציפויים
    צילום: פיליפ מטראי
    מומלצים