שתף קטע נבחר
צילום: Index open

מגרדת לכם: מבחן הפומפיות

חג החנוכה טומן בחובו הרבה מאוד ריסוק, גירור וגירוד של ירקות ופירות. מירי צל דונטי לקחה על עצמה למצוא לכם פומפייה שתעשה את העבודה כמו שצריך

לגרר כרוב, לפרוס תפוחי אדמה ולכתוש אגוזים אפשר בעזרת סכין איכותית וחדה. אך עשרים, חמישים או מאה סכינים שעובדות יחדיו יסיימו את המלאכה מהר יותר, ביתר דיוק ובשיא האחידות.

 

הפּוּמְפִּיָה (וגם מַגְרֶדֶת או מִגְרֶרֶת) היא למעשה משטח מכוסה בלהבים קטנים ואחידים הצמודים לחורים. רוב הפומפיות הן רב תכליתיות - מוכרות לנו היטב פומפיות המתכת המרובעות שכל פאה שלהן תייצר לנו צורה שונה של חיתוכים. גירור - משטח שבו כל אחד מהחורים מוקף בארבעה קוצים קטנים; ריסוק - משטח עם חורים ולהבים קטנים; פריסה - פס עם להב ארוך בודד.

 

בחג החנוכה, הוא חג הלביבות, אנחנו משתמשים יותר מתמיד בפומפייה - מגררים אינספור תפוחי אדמה, ירקות ופירות. לכן החלטנו להקדיש את המדור להשוואה בין פומפיות שונות המוצעות היום למכירה על ידי יצרניות כלי המטבח האיכותיות. אמנם המלאכה עדיין מרובה, אבל פומפייה איכותית הופכת אותה לקלה הרבה יותר, ואולי אפילו מענגת. לשם הבדיקה נידבתי כמה נסיינים ויחדיו ריסקנו תפוחי אדמה וגזרים, כתשנו עגבניות, גיררנו קליפת לימון וגבינות ופרסנו בטטות. להלן התוצאות, ושיהיה חג אורים שמח לכולם!


מגררת עתיקה מהאוסף הפרטי שלי (צילום: דלית שחם)

 

טיפים:

  1. הדרך הכי טובה לנקות את הפומפייה היא בעזרת מברשת, סבון ומים חמים.
  2. כדאי לרכוש פומפייה יציבה ונוחה, עשויה מחומר שאינו מחליד.

 

משטחי גירור וריסוק


משטח ריסוק עבה (צילום: דלית שחם)


משטח ריסוק דק (צילום: דלית שחם)


משטח גירור (צילום: דלית שחם)


משטח גירור עדין (צילום: דלית שחם)


משטח פריסה (צילום: דלית שחם)

 

1. פומפייה מתקפלת של OXO

עיצוב: פומפייה בעלת שני משטחי נירוסטה לריסוק - דק ובינוני-עבה. הידית עשויה גומי לא מחליק, שמקל על האחיזה בזמן השימוש. הסכינים חדים. המגררת מותאמת להתיישב על קערה ומתקפלת לאכסון.

ריסוק: מעולה. בעזרת הסכינים החדים של פומפייה ריסקנו תפוח אדמה, גזר, גבינה ובטטה בקלות ונוחות רבה ישר לתוך קערה.

פריסה: אין

גירור: אין

בשורה התחתונה: פומפייה פשוטה, חכמה ושימושית - אבל מוגבלת לריסוק בלבד.

מחיר: 89.90 ש"ח, להשיג בגו מרקטינג



(צילום: דלית שחם) 

 

2. פומפייה של Amco

עיצוב: פומפייה בעלת ידית וארבעה משטחים עשויים נירוסטה - ריסוק עבה; ריסוק דק; גירור גס; גירור עדין.

ריסוק: תפוחי אדמה - טוב, גזר - קשה, עגבנייה - ללא הצלחה.

פריסה: אין

גירור: בינוני

בשורה התחתונה: פומפייה גדולת מימדים שאיננה נוחה לאחסון, הנירוסטה רכה ומתעקמת. הסכינים אינם חדים מספיק ועל כן קשה - ולפעמים בלתי אפשרי - לגרר ולרסק. הקצוות בין החיבורים של המשטחים דוקרים. אין גומי בתחתית ולכן הפומפייה איננה יציבה.

מחיר: 69.00 ש"ח, להשיג בקיצ'ן וורקס


 


(צילום: דלית שחם) 

 

3. פומפייה של "נעמן"

עיצוב: פומפייה שלה ידית נירוסטה פחוסה עם חיבור פלסטיק ובסיס מפלסטיק. בעלת ארבעה משטחי נירוסטה - לריסוק עבה; ריסוק דק; פריסה; גירור עדין.

ריסוק: טוב.

פריסה: העגבנייה ותפוח האדמה לא נפרסו.

גירור: גבינת הפרמז'ן התגררה בקושי.

בשורה התחתונה: פומפייה יציבה בעלת ידית נוחה, מעט גדולה לאחסון. השימוש בה אפשרי, אך כרוך במאמץ. למרות המשטח המיועד, היא איננה מתאימה לפריסה. מחיר נוח במיוחד.

מחיר: 40 ש"ח, להשיג בחנויות נעמן וששת.



(צילום: דלית שחם) 

 

4. פומפייה רגילה של OXO

עיצוב: פומפייה יפהפייה בעלת ידית מגומי שאינו מחליק ומקל על האחיזה בזמן השימוש. תחתית הגומי מייצבת ומונעת תזוזה. בתחתית הפומפייה קופסה שקופה שאליה יורד הירק המרוסק. לקופסה יש מכסה תואם ועל אחת מדפנותיה מצויינות מידות של רבע, חצי שלשה רבעים וכוס. לפומפייה ארבעה משטחי נירוסטה - ריסוק עבה; ריסוק ;דק; פריסה; גירור עדין.

ריסוק: מעולה.

פריסה: פרסה בקלות גם עגבנייה רכה.

גירור: מצוין.

השורה התחתונה: פומפייה מעולה - יציבה ונוחה לשימוש ללא מאמץ. הלהבים חדים. סכין הפריסה מעט קטנה ולכן מתאימה יותר לירקות ארוכים כגון מלפפון, גזר או קישוא, אך גם עגבנייה קטנה נפרסה ביעילות רבה. גודלה של הפומפייה נוח לאחסון וניתן לשמור גרד של קליפת לימון או גבינה בקופסה לשימוש מאוחר. איננה זולה אך נדמה כי תשרת בעונג שנים רבות.

מחיר: 129.90 ש"ח, להשיג בגו מרקטינג



(צילום: דלית שחם)

 

5. פומפייה של קיצ'נאייד

עיצוב: פומפייה בעלת ידית נירוסטה עגולה עם חיבור פלסטיק ובסיס גומי. בתחתית קופסה חומה עם מכסה תואם שעל דופנה מידות של חצי כוס, כוס, כוס וחצי ושתי כוסות. ארבעה משטחי נירוסטה - ריסוק עבה; ריסוק דק; פריסה; גירור עדין.

ריסוק: תפוח האדמה התרסק טוב מאד, גזר עם מעט מאמץ.

פריסה: טובה.

גירור: התאפשר גירור דק מאוד של גבינה, אך קליפת לימון נתקעה במגררת.

השורה התחתונה: פומפייה יציבה עם ידית נוחה. ניתן לגרר ולרסק ישר לתוך הקופסה הגדולה יחסית, אך חבל שבשל צבע הקופסה הכהה קשה לראות כשהיא מתמלאת. הריסוק והפריסה טובים, הגירור דל. מחיר גבוה למדי. בשל גודלה איננה נוחה לאחסון.

מחיר: 169 שקלים, להשיג בחנויות אביזרי המטבח המובחרות.



(צילום: דלית שחם) 

  

  • לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל שלי 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים