שתף קטע נבחר

הממולאים של כרמל

כולנו אוהבים ממולאים, הם יכולים להיות מלוחים או מתוקים, גדולים או קטנים, אבל תמיד יש להם משהו בפנים, כמו הפתעה קטנה שמרגשת את בלטות הטעם כל פעם מחדש. הנה עוד כמה ממולאים טעימים

מאכלים ממולאים מתקשרים, אצל רובנו, לאוכל ביתי, כזה שממתין לנו על השולחן, חם ומדיף ניחוחות נעימים שמגרים את התיאבון. כשאנחנו ממלאים ירק או פרי, אנחנו, למעשה, מעניקים לו ערך מוסף ובכך שאנחנו משדרגים אותו, הוא תמיד יימצא אצלנו במטבח כי כל דבר חדש שנכין איתו, יגרה אותנו להמשיך לנסות עוד מתכונים. נציין כי בנוסף לירקות והפירות המופיעים במתכונים המצורפים, אפשר להשתמש גם בקישוא ארוך או עגול (בלאדי) של כרמל - מצויין למילוי ובריאים, כמובן.

 

עגבניות כרמל ממולאות במוצרלה

העגבנייה היא אחת מהירקות המיוחדים שיש לנו, אפשר לאכול אותה טרייה, פשוט לקטוף, לשטוף ולנעוץ שיניים. הפרי עסיסי ומלא כל טוב. ואפשר גם לאכול אותה אחרי בישול או אפייה והיא לא פחות טעימה.

 

אחד המרכיבים החשובים ביותר שמכילה העגבנייה הוא האחוז הגבוה של הליקופן, אחד מנוגדי החמצון החזקים הנחשב כמסייע במניעת סוגי מחלות סרטן

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

8 עגבניות כרמל אדומות גדולות וקשות

200 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות פרורי לחם

1 ביצה טרופה

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מרוקנים את העגבניות מתוכנן.
  2. את רסק העגבניות טוחנים בבלנדר ידני ומניחים בצד.
  3. מניחים את קוביות המוצרלה בפירורי הלחם ומערבבים כך שהם יהיו מכוסות בפירורי לחם.
  4. מניחים את קוביות הגבינה המכוסות פירורי לחם בביצה ומערבבים היטב.
  5. מוציאים את קוביות המוצרלה בעזרת כף מחוררת על מנת לסנן את הביצה העודפת.
  6. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות המוצרלה. מוציאים ומצננים.
  7. באותה מחבת מחממים את רוטב העגבניות, למשך כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.
  8. ממלאים את העגבניות בקוביות המוצרלה ושופכים מעל כל עגבנייה כרמל מעט מרוטב העגבניות. 


עגבניות כרמל ממולאות מוצרלה (צילום: index open) 

 

חצילי כרמל ממולאים באורז ועדשים

החציל הוא אחד מהירקות הנאכלים ביותר במטבח הישראלי ומשתמשים בו במגוון רחב של מנות, אפשר לומר שאין כמעט מסעדה בארץ שלא מגישה משהו עם חצילים.

 

חוץ מזה, הוא בריא מאד ולמזלנו, בישראל, הוא קיים במשך כל השנה, כך שאנחנו יכולים ליהנות ממנו תמיד

 

המרכיבים (ל-4 מנות): 

2 חציל בלאדי כרמל גדול

1/2 כוס עדשים ירוקות מושרות במים למשך לילה

1 כוס אורז

1 בצל לבן גדול, קצוץ דק

1 כפית כורכום

שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. החצילים: חותכים כל חציל ל-2 חלקים. מרוקנים את החצילים מתוכנם, מניחים את תוכן החצילים בצלחת ומפזרים מעל מעט מלח. את חלקי חצילי בלאדי כרמל למילוי מושחים בשמן זית.
  2. מניחים את חלקי החצילים למילוי על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 10-15דקות. חצילים בלאדי כרמל צריכים להיות רכים, אבל מספיק חזקים די להחזיק את המילוי. מוציאים ומצננים.
  3. האורז: מבשלים את האורז על-פי הוראות היצרן.
  4. העדשים: בסיר נפרד מבשלים את העדשים עד שהן מתרככות.
  5. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, למשך 10-15 דקות. מוסיפים למחבת את תוכן החצילים, האורז ואת העדשים ומערבבים, מוסיפים מלח, פלפל וכמון. מערבבים ומטגנים למשך כ-10-15 דקות.
  6. ממלאים את החצילים במלית ומהדקים. מזליפים מעט שמן זית על כל חציל, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-10 דקות.
  7. אפשר להניח מעל לכל חציל פרוסת גבינת עיזים. 

 

אבוקדו כרמל ממולא בסלט אבוקדו

האבוקדו טעים גם כשלא מוסיפים אותו לשום דבר, על אחת כמה וכמה כשמדובר באבוקדו שממולא בעוד אבוקדו. תענוג עילאי

 

המרכיבים:

1 אבוקדו כרמל בינוני בשל

1 ביצה קשה, קלופה וחתוכה קצוץ

1 בצל ירוק קצוץ

מיץ מ-1/2 לימון

 

אופו ההכנה:

  1. מוציאים את הגלעין מהאבוקדו ומרחיבים את השקע באמצעו של כל חצי.
  2. את תוכן אבוקדו כרמל מניחים בקערה.
  3. מקלפים את אבוקדו כרמל בזהירות, בלי לפצוע אותו.
  4. לקערת האבוקדו מוסיפים את הביצה ואת הבצל הקצוץ ומערבבים היטב.
  5. מניחים בתוך כל שקע באבוקדו את סלט האבוקדו כרמל.
  6. מזליפים מעל מיץ לימון.


צילום: (Index Open) 

 

תמרים מג'הול כרמל ממולאים בגבינה

ישנם כמה זנים של תמרים, אנחנו מכירים את הלחים, הנשמרים במקרר או במקפיא, ואת היבשים שאפשר לשמור גם במגירה.

 

הם ממתק נהדר ואפשר למצוא אותו ארוז בתוך מרציפן, שוקולד ועוד. בשל המתיקות שלו, ילדים נהנים לאכול ממנו. תמר מג'הול של כרמל הוא עסיסי וטעים במיוחד

 

המרכיבים:

30 תמר מג'הול כרמל

1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה

1/2 כוס סוכר

1 שקית (100 גרם) פודינג אינסטנט

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הגבינה הלבנה, אינסטנט פודינג וסוכר היטב עד לתערובת אחידה.
  2. יוצרים חריץ בצד כל תמר, מוציאים את הגלעין בזהירות.
  3. לוקחים שקית ניילון, ממלאים אותה בגבינה מתוקה, גוזרים את אחד מקצוות השקית ומזריקים לתוך כל תמר גבינה.
  4. אפשר לטבול את התמרים בכוס מים חמימים מהולים בכפית דבש.

 

 

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו
חציל בלאדי
תמרים
צבר
עגבניות
בטטות
הדרים
מומלצים