שתף קטע נבחר

טנג'יר: היצאניות כבר לא ברחוב, הנהגים מנומסים

כך לפי ה"לונלי פלאנט" שבחר בבעיר המרוקנית לאחד מ-10 היעדים החמים ב-2011. הכירו את עיר החוף היפה, ששימשה מקום ריכוז למרגלים ומהווה מקום מפגש בין מזרח ומערב

טנג'יר היא עיר קוסמופוליטית במרוקו בת 700 אלף תושבים, ונמצאת בפתח מיצרי גיברלטר, במקום אסטרטגי וחשוב, ובנקודת המפגש בין הים התיכון והאוקיינוס האטלנטי. תושביה עוסקים במסחר, דיִג ותיירות.

 

בעברה של העיר נרשמו תהפוכות שלטוניות רבות: פעם שלטו בה הספרדים ופעם האנגלים, פעם הפורטוגלים ופעם הצרפתים. מאז שנת 1957 היא תחת שלטון ממלכת מרוקו. מיקומה של העיר, האווירה הבינלאומית המתירנית וחופיה היפים מושכים תיירים רבים, ונופשים מרחבי אירופה.

 

מפת טנג'יר. צאו לסיור וירטואלי

 

טנג'יר שימשה מאות שנים מקום ריכוז לדיפלומטים, קונסולים ומרגלים זרים שלא העזו להיכנס לתוככי מרוקו. העיר היוותה לא אחת רקע לעשיית סרטים באווירה מיוחדת, כשהמזרח פוגש את המערב.

 

לפני כמה שבועות בחר בה מדריך הנסיעות הפופולארי "לונלי פלאנט" כאחת מעשרת היעדים החמים לשנת 2011 וציין ש"מאז שהתמנה מושל חדש לעיר הפכה טנג'יר למקום תוסס ומלא סטייל. היצאניות כבר אינן נראות ברחוב ואפילו נהגי המוניות מנומסים יותר".


נמצאת במפגש בין הים התיכון לאטלנטי. טנג'יר (צילומים: דוד אדרי)

 

מזג אוויר דומה לתל אביב

איך מגיעים: לטנג'יר מקובל להגיע מאירופה בדרך הים. מצרפת (סטה), ספרד (אלחסירס) או גיברלטר (בעונת הקיץ). המעבורות זמינות וזולות. ניתן לטוס דרך אירופה לקזבלנקה או למרקש, ומשם להמשיך ברכבת.

 

ויזה: על התייר הישראלי להוציא ויזה מראש למרוקו, בסיועה של סוכנות תיירות.

 

מתי: העונה המומלצת לביקור בטנג'יר, השוכנת לחוף הים, היא בקיץ או בעונות המעבר. הטמפרטורות נעות בין 30 מעלות בקיץ ל-12 מעלות בחורף. בסך הכל די דומה למזג האוויר בתל אביב.

 

מטבע: המטבע במרוקו הוא דירהם, השווה לחצי שקל. כמו בכל מקום מודרני, ניתן ורצוי להשתמש בכרטיסי אשראי. באופן כללי, מאחר שמרוקאי ממוצע משתכר 300-100 דולר בחודש, ברור שתייר המשלם בדולרים יכול להרשות לעצמו הרבה פינוקים במחירים נמוכים.

 

אטרקציות מרכזיות

בסיור בטנג'יר ניתן להתרשם מחוף הים היפה שמושך אליו אלפי תיירים, ומהווה את אחד הגורמים לכך שטנג'יר נראית כה ססגונית, ובעלת אווירה קוסמופוליטית. הקסבה העתיקה (מדינה) נמצאת קרוב לים והעיר החדשה "לוויל נובל", פרושה מסביבה וקלה להתמצאות. על מנת להתמצא בדרכים בעיר תוכלו להיעזר בשלוש כיכרות. התחילו את הסיור ב"פלאס דה-פרנס". בנייני ציבור, כמו הדואר ומשרד התיירות נמצאים ברחוב בולוואר פסטר שיוצא מהכיכר. רחוב דה-לה ליברטה מוביל לכיכר "גרנד סיקו". כיכר ה"פטיט סיקו" נמצאת בצד הדרומי. מגוון הבתים והסגנונות השונים בעיר הם ערבוב של התרבויות השונות ששלטו באזור והשאירו את חותמם.

 

מפלאס דה פרנס לכיוון הכנסייה האנגליקנית, עברו ברחוב ליברטה אל בתי קפה, חנויות ושווקים שברחובות דה-פורטוגל ואנגטר. עשרות חנויות ובתי מלאכה נמצאים לאורך הרחובות. בכיכר "פטי סיקו" - השוק הקטן - אווירה מיוחדת. בעבר היה מרכז הסחר של היהודים וגם צורפים וסוחרים עבדו וסחרו כאן. בצד הצפוני נמצא המסגד הגדול שנבנה על די מולאי איסמעיל, ובצד הצפון מערבי נמצאת הקסבה. מקום זה נבנה לפני 200 שנה בקירוב, ושימש כמרכז אדמיניסטרטיבי לשליטים.


מגוון הבתים והסגנונות בעיר, הם תוצאה של ערבוב תרבויות. מסגד בעיר

 

מבנה נוסף שנבנה על ידי הסולטן מולאי איסמעיל הוא ארמון הסולטנים - דאר אל מחז'ן, שנבנה במאה ה-17. היום הוא משמש מוזיאון לעבודות אמנות מקוריות ועתיקות מרחבי מרוקו. מוזיאון נוסף של אוסף מיניאטורות ענקי נמצא ברובע המגורים היוקרתי Kamarchan. מוזיאון זה היה בעבר חווילה מפוארת של המיליונר והמו"ל, מלקולם פורבס, שחייו הנוצצים מתועדים בתולדות האליטה הבינלאומית.

 

אטרקציות מחוץ לעיר: למעוניינים לראות את עמודי הרקולס - יש לנסוע לקצר א-סעיר, כפר דייגים קטן וציורי. משם לעלות לג'בל מוסא שגובהו 842 מ'. מולו תראו את מצוקי גיברלטר. המצוקים והג'בל הם עמודי הרקולס, וביניהם המעבר הצר בין האוקיינוס האטלנטי לים התיכון. המעבר מפורסם בנדידת הציפורים, וצַפָּרים רבים באים לחזות ולחקור את התופעה במקום זה.


על מנת להתמצא בדרכים בעיר תוכלו להיעזר בכיכרות

 

המטבח המרוקני שונה מזה שאתם מכירים

איפה לאכול: ארוחת צהריים במסעדה טובה בסגנון אירופאי תעלה 15-10 דולר ובמסעדות עממיות לא יותר מ-5 דולר לארוחה טובה. חדר זוגי במלון משובח יעלה בין 110-70 דולר והתחבורה הציבורית זולה מאוד. במרוקו מקובל להתמקח על המחירים.

 

יש הרבה מסעדות ובתי קפה בכיכרות גרנד סיקו ובפטיט סיקו. המאכלים מסורתיים והמחירים סבירים. ארוחה בעלת אופי אירופי תמצאו בפאלס דה-פרנס. המחירים כאן קצת יותר גבוהים, אבל ההרמה והטעמים שווים כל דירהם.

 

מסעדת אפריקה שב-83 Rue del la Plge מציעה תפריט עם ארוחות טובות, כמוה מסעדות נוספות בסביבה. לאוכלי כשר מומלץ להגיע לבניין הקהילה היהודית. האוכל מרוקני-יהודי, עשיר וטוב, ובמחיר של 100 דירהם לארוחה.

 

קפה Hafa המשקיף על פני הים נוסד בשנת 1921 ושמר מאז על עיצובו הייחודי. בין אורחיו בעבר נמנו להקות ה"ביטלס" ו"האבנים המתגלגלות". בקפה ניתן לשתות את תה המנטה המפורסם שבו מתהדרת העיר.

 

מסעדת 'יקוט' היא המסעדה המהודרת ביותר בעיר ויש להזמין מקום לפחות שבוע מראש. תמורת מאה דולר תקבלו את ארוחת הפנטזיות של המטבח המרוקאי האותנטי, שהוא אגב שונה מהמטבח היהודי-מרוקני המוכר בארץ.


ישנן מסעדות לחופה של העיר. המפרץ ונמל בטנג'יר

 

מלון לכל כיס ולכל רמה

היכן להתאכסן: טנג'יר היא עיר תיירותית. יש עשרות בתי מלון לכל כיס ולכל רמה. רובם של בתי המלון לאורך החוף. בתי המלון ברמה סבירה וטובה, וכמובן מתאימה לצורכי התייר הישראלי.

  • מלון Muniria נמצא ב-Rue Magellan רמה טובה, עם מיזוג וטלוויזיה.
  • מלון Ibn Batouta נמצא ב-8 Rue Magellan רמה טובה, מקום מרכזי ונוח.
  • מלון Miramar נמצא ב-Av des Far על החוף. רמה טובה, בעל אופי ייחודי.
  • קמפינג Caravaning Tungis נמצא 3 ק"מ מערבית למרכז העיר, קרוב לחוף. רמה טובה. אוטובוסים מס' 12, 21, ליד הגרנד סוקו.
  • קמפינג Campung Miramoute נמצא 6 ק"מ מזרחית למרכז העיר. רמה טובה. יש בו בריכה ומגרשי טניס. אוטובוס מס' 15 מגרנד סוקו.
  • אכסניית נוער נמצאת ב-Rue el-Antaki אחרי מלון אל-ג'נינה. המחיר: 31 דירהם לאדם, 5 דירהם למקלחת.


מגוון בתי מלון וחדרי אירוח לכל כיס. מלונות לחופה של העיר

 

ביטחון: היו שנים בהם הומלץ לתייר מערבי לא לצאת מהמלון בשעות הערב. פעילות משטרתית ענפה עצרה את האלימות והזנות ברחובות וחיי הלילה התוססים של העיר קורצים היום לכל תייר. עם זאת, מומלץ לא להסתובב לבד בסמטאות חשוכות בשעות הערב.

 

חיי לילה: חיי הלילה של טנג'יר עוד צריכים לעבור מהפך, בכדי שיממשו אטרקציה בפני עצמה. ובכל זאת, המחפש מקום טוב לשתות בו ולהכיר מקומיים ותיירים נוספים, ימצא אותם סביב כיכר גרנד סיקו. בכיכר נמצאים גם כמה דיסקוטקים המנגנים מוסיקה עכשווית.

 

  • דוד אדרי הוא ראש מחלקת מרוקו בחברת "ימבטבע"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העיר העתיקה בטנג'יר
צילום: דוד אדרי
מומלצים