שתף קטע נבחר

למה כדאי לאכול אבוקדו כרמל?

אתם יודעים שהוא טעים ושהוא ירוק, אבל האם ידעתם שיש בארץ מעל 10 זנים ? בואו להכיר אותו מקרוב וללמוד את כל הדברים הטובים שיש לו להציע לכם

האבוקדו קיים למעלה מ-10,000 שנים, הוא, למעשה, פרי ולא ירק. ארה"ב הכירה את האבוקדו, שהגיע במקור ממקסיקו, בשנת 1871. עץ אבוקדו נשתל לראשונה בסנטה ברברה, קליפורניה, ע"י אדם בשם אורד. אבוקדו האס נרשם כפטנט בשנת 1935 ע"י רודולף האס. העץ הראשון של זן ההאס עדיין נותן את פירותיו. עץ יכול להניב, מדי שנה, בין 150 ל-300 פירות.

 

אבוקדו כרמל ממוצע מכיל 300 קלוריות ו-30 גרם של שומן בריא והוא בעל כמות הגבוהה ביותר, בין הפירות, בחלבון. כמו כן, אבוקדו כרמל מכיל יותר אשלגן מהבננות, וכן לוטאין שידוע כמסייע בבריאות העיניים.

 

ברגע שאבוקדו כרמל נקטף, לוקח בין 7-10 ימים עד שהוא מבשיל. שמירה בקירור תאט את קצב ההבשלה, בעוד ששמירה בתוך שקית נייר עם תפוח תאיץ את תהליך ההבשלה. אגרקסקו הגתה שקית הבשלה ייחודית לאבוקדו כרמל וניתן למצוא אותה ברשתות השווק הנבחרות בעמדות מכירת האבוקדו.


 

 

ישראל מובילה בעולם ומפתחת זני אבוקדו "ירוק" (ידידותי לסביבה).הפירות אינם מרוססים בחומרים כימיים ובעת הצורך מתבצעת הדברה ביולוגית.

 

מעל ל-2/3 ממגדלי האבוקדו בישראל מאוגדים ב"התאחדות מגדלי האבוקדו" שלה שותפות אסטרטגית עם אגרקסקו המייצאת את תוצרתה ומתווה את שיטות הגידול של הפרי ואופן הטיפול המסורתי בו.

 

90% מהמסחר העולמי מתבצע בזן האס (שקליפתו שחורה). ישראל מובילה בעולם בזני האבוקדו שצבעם ירוק גם בהבשלה. אגרקסקו מייצאת שמונה זנים שונים של אבוקדו ירוק, לעומת מרבית המדינות האחרות שלהן יש זן אחד או שניים. אם נוסיף לכך את עובדת היותו נקי מחומרי הדברה, מתקבל מוצר ירוק מכל הבחינות.

 

  • אבוקדו כרמל עשיר בסיבים תזונתיים המסייעים להורדת כולסטרול בדם. 
  • אבוקדו כרמל עשיר בויטמינים ובמינרלים החיוניים לתפקודו התקין של הגוף.
  • אבוקדו כרמל בעל מרקם וטעם ייחודיים - מאפשר מגוון רחב של אופני הכנה והופך כל מנה לחוויה קולינארית .
  • אבוקדו כרמל אידיאלי בכל גיל בעיקר לתינוקות ילדים נשים הרות ומבוגרים.

 

רוצו לקחת אבוקדו כרמל, הזליפו מעט לימון ואכלו עם כפית. אם אתם רוצים לשדרג אותו, הכניסו אותו לסלט עשיר בירקות כרמל.

 

סלט כרמל עשיר

המרכיבים:

1 אבוקדו כרמל גדול פרוס לרצועות

2 עגבניות כרמל אדומות חתוכות לקוביות

2 מלפפונים כרמל חתוכים לקוביות

1 ראש חסה, עלים חתוכים לרצועות

1 צרור עליי בייבי

1 בצל לבן פרוס

1 גזר חתוך לרצועות

3 צנוניות פרוסות

1 לימון כרמל

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את העגבניות, המלפפונים, החסה, הגזר, הצנוניות, הבצל ועלי הבייבי, מפזרים מעל את רצועות האבוקדו.
  2. מזליפים את זמן הזית והלימון, מתבלים, ובתיאבון.


סלט בריאות של כרמל (צילום: index open)

 

 

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו
חציל בלאדי
תמרים
צבר
עגבניות
בטטות
הדרים
מומלצים