מנכ"ל נובל אנרג'י: עליכם להיות יותר סבלניים
על רקע סוגיית תמלוגי הגז, אמר מנכ"ל ענקית האנרגיה ל-ynet כי התשתיות בארץ אינן מפותחות, כך שעלויות פיתוח הגז גבוהות. "היזמים נמצאים בחוסר ודאות שלא מאפשר להם לקדם את הפרויקט וגורם להם לשאול שאלות על המשך ההשקעה"
אזרחי ישראל צריכים להיות יותר סבלניים בקשר לרווחי הגז – זה המסר המרכזי שעולה מדברי מנכ"ל חברת האנרגיה האמריקנית נובל אנרג'ידווידסון לואינט. "שוק האנרגיה בישראל עדיין איננו מפותח, וזה פוגע ביכולת של הציבור הישראלי להרוויח מקידוחי גז טבעי", אמר לואינט ל-ynet.
סוגיית התמלוגים
ששינסקי: "המדינה היא הבעלים של המשאבים"
תומר אביטל, "כלכליסט"
יו"ר הוועדה לבחינת תמלוגי הגז מגן על מסקנותיה שקראו להעלות את המיסוי. "נותנים למוצאי הגז הנחה של למעלה מ-20%", אמר. "בשום ענף בישראל אין מצב דומה"
"שנית, מדיניות המיסוי בארצות אחרות היא קבועה, ואילו כאן היזמים נמצאים בחוסר ודאות שאינו מאפשר להם לקדם את הפרויקט וגורם להם לשאול את עצמם שאלות על המשך ההשקעה".
בתשובה לטענה כי כל ענקיות הגז שפועלות במדינה בנורווגיה אמרו כי יעזבו בגלל העלאת תמלוגים, לא מימשו את איומם, אמר לאוינט: "90% מעבודת הפקות הנפט והגז בנורווגיה נעשית בידי הקרן שבבעלות המדינה. בנוסף, מדובר בשוק מפותח שבו המערכת כבר קיימת ועובדת, וזה חוסך ליזמים המון הוצאות שהם צריכים להוציא כאן.
"אנחנו גם צריכים להוביל את הגז, גם לאחסן אותו וגם להתחייב בפני חברת החשמל לספק אותו. בנורווגיה אין לנו הוצאות כאלה. כך שהייתי מציע לכם להיות זהירים בהשוואות שאתם עושים וגם בהחלטות על התמלוגים".
אתה מדבר על תועלת שהשוק הישראלי יכול להרוויח מהגז, אבל אתם אפילו לא מעסיקים עובדים ישראלים בקידוחים ובמאגרי הגז, בניגוד לחברות שפועלות במדינות אחרות, שבהן יש מחוייבות להעסיק 60% או 80% עובדים מקומיים. האם אין מהנדסים ישראלים שאתם יכולים להעסיק לצד צי המהנדסים שהבאתם מארה"ב?
"בישראל יש כוח עבודה מדהים, אבל כיוון שאין כאן מסורת של עבודה בחיפושי גז ונפט, אין לכם מספיק אנשים שמיומנים בכך. אני מעריך שאם הבעיות האחרות ייפתרו והקידוח ימשיך, נעסיק במשך הזמן יותר ויותר עובדים ישראלים. אנחנו בהחלט רוצים בכך. הייתי מציע לכם להתאזר בעניין הזה בסבלנות".
אסדת קידוח
צילום: רויטרס
מומלצים