שתף קטע נבחר

בים-בם-בם: 4 מרקי תירס חם

החורף הואיל בטובו להגיע ואיתו ההזדמנות להגדיל את רפרטואר המרקים. הפעם אנחנו בספיישל מרק תירס, ולכם נותר רק לבחור את הסגנון - סיני, מקסיקני, אמריקני או סופר-מהיר?

מרק תירס מהיר (מאוד)

פשוט להכנה. את כל המרכיבים יש בכל מזווה, ותוך עשר דקות יהיה לכם מרק חם וטעים.

 

 

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

שמן זית לטיגון

1 בצל לבן קלוף וקצוץ דק

1 קופסת שימורי תירס

2 כפות סויה

1 כף אבקת מרק עוף

2 כפות קורנפלור

4 כוסות (1 ליטר) כוסות מים

1/2 כוס מים קרים

בצל ירוק קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל על אש גבוהה עד שהבצל שקוף.
  2. מוסיפים את התירס ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הסויה ואת אבקת מרק העוף, מערבבים ומבשלים יחד למספר דקות..
  3. מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה. מורידים לאש בינונית.
  4. בקערה נפרדת טורפים היטב את הקורנפלור עם 1/2 כוס מים קרים עד שהתערובת חלקה. מגבירים את האש וכשהמרק רותח שופכים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לטרוף היטב.
  5. בעזרת מוט טחינה טוחנים מעט את המרק (שישארו מעט גושים) ואם יש צורך מתקנים את התיבול במלח ופלפל.
  6. מוזגים לקערות ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.


מרק תירס מהיר (צילום: ירון ברנר)

 

מרק תירס מקסיקני

מלא ירקות חם ולוהט מחריפות. להגשה אפשר לצרף שמנת חמוצה ונאצ'וס.

 

המרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 בצל לבן, קלוף וקצוץ

4 פלפלים אדומים מתוקים

4 עגבניות בשלות חצויות

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

1 שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס

4 שיני שום גדולות קלופות וקצוצות

1 פלפל צ'יפוטלה כבוש קצוץ

4 כוסות גרעיני תירס טריים (אפשר גם שקית תירס קפוא)

3 כפות רסק עגבניות

מלח

מעט סוכר חום

2 כפות מיץ לימון

4-5 כוסות ציר ירקות או מים

4-5 כפות קמח תירס לבן

1/2 כוס מים

5 טורטיות תירס או קמח

שמן תירס לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (עד שהקליפה משחירה), מעבירים לשקית נילון וסוגרים היטב. לאחר 10 דקות מוציאים את הפלפלים מהשקית, מקלפים אותם ומנקים היטב מגרעינים.
  2. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף. מוסיפים את ירקות השורש וממשיכים בטיגון. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והתירס ומורידים לאש בינונית, ממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים את פלפל הצ'יפוטלה והרסק, הסוכר והלימון.
  3. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  4. טוחנים את המרק היטב בעזרת מוט טחינה.
  5. את קמח התירס מערבבים היטב, בעזרת מטרפה, עם 1/2 כוס מים. מוסיפים למרק בזמן שהוא רותח וממשיכים לטרוף היטב את המרק. קמח התירס יסמיך את המרק וייתן לו טעים חזק של תירס.
  6. מחממים סיר עם שמן לטיגון, חותכים את הטורטיות לשמיניות ומטגנים עד שהן הופכות לזהובות. מצננים על נייר סופג.
  7. מגישים כל מרק עם כף שמנת חמוצה ולצד נאצ'וס.


מרק תירס מקסיקני (צילום: ירון ברנר) 

 

מרק תירס סיני

המרכיבים:

2 קופסאות תירס משומר

1 ליטר מים

1 כף רוטב סויה

1 כף שמן זית

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס מים

2 חלבוני ביצה

2 כפות אבקת מרק עוף

1 כף סוכר

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את תוכן שימורי התירס ומבשלים את התירס בליטר מים כעשר דקות.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לקורנפלור ולביצה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כעשרים דקות.
  3. את הקורנפלור טורפים בקערה עם 1/2 כוס מים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים למרק תוף כדי טריפה.
  4. כשהמרק עדיין רותח, ממשיכים לערבב אותו ומוסיפים את חלבון הביצה, מערבבים ומבשלים למשך כדקה.
  5. מוזגים לצלחות ומעטרים בבצל ירוק.


מרק תירס סיני (צילום: ירון ברנר)

 

צ'אודר תירס וחזה אווז מעושן

מרקי צ'אודר הם לרוב מרקים מעובים, שמכילים בייקון, תפוחי אדמה ולעתים פירות ים (צדפות, למשל). ישנן גרסאות שונות, והפופולריות ביותר מכילות גם שמנת וחלב ונקראות "ניו אינגלנד צ'אודר" ו"מנהטן קלאם צ'אודר", בהתאמה. אבל מלבד גרסאות ה"ים", נוהגים להגיש גם צ'אודר תירס.

 

המרכיבים (ל-6 מנות)

200 גרם חזה אווז מעושן, פרוס (אופציונאלי)

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ לערך

1 בצל לבן קלוף וקצוץ

1 כף קמח

4 שיני שום פרוסות

1 פלפל ירוק קצוץ דק

1/2 כוס יין לבן

50 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

2 כוסות חלב

4 כוסות גרעיני תירס טרי/ 2 קופסאות תירס משומר ומסונן ללא סוכר

מלח ופלפל שחור

ליטר ציר ירקות/ מים

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מרק ממיסים את החמאה ומוסיפים את חזה האווז. מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  2. לאחר שהפרוסות מתייבשות שוברים אותן.
  3. לאותו הסיר מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הקמח, הבצל והשום ומערבבים. כשהבצל שקוף מוסיפים את התירס ומערבבים. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כדקה.
  4. מוסיפים את ציר הירקות ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  5. לאחר כחצי שעה מוסיפים את השמנת והחלב ומבשלים עד שהמרק מגיע לרתיחה שוב.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל. מורידים מהאש.
  7. בתחתית כל קערת מרק מניחים שברי חזה אווז ויוצקים את המרק. מעטרים בעירית או פטרוזיליה קצוצה.


צ'אודר תירס וחזה אווז מעושן (צילום: ירון ברנר) 

 

  • יואב בלימן הוא השף של מסעדת פרידה קאלו (לילינבלום 43, תל אביב) 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק תירס בגרסה המקסיקנית
צילום: ירון ברנר
מומלצים