שתף קטע נבחר
צילום: דניה ויינר

שונאים סיפור אהבה: מתכוני אנשובי

מה עושים כשהקרובים לכם שונאים את מה שאתם כל-כך אוהבים לאכול? ממציאים תירוץ, ממש כמו הפוסט הזה שדניה ודיאנה כתבו, רק כדי שהן תוכלנה לאכול קצת אנשובי

עכשיו אני בתקופת האנשובי שלי. מדי פעם אני בוחרת חומר גלם כלשהו והוא הופך להיות כוכב המתכונים שלי למשך זמן-מה, אני משלבת אותו בכל דבר שאני מכינה. הייתה לי תקופת הלימון הכבוש, הוא נכנס לכל קציצה, סנדוויץ' ופסטה שהכנתי. הייתה לי תקופה של אריסה, של פרמזן ושל גרידת לימון ואפילו מרווה. עכשיו זה עידן האנשובי.

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

לצערי הרב, בעלי שונא אנשובי. השנאה התפתחה לה לפני שהספקתי לתת לו לטעום אנשובי איכותי ועכשיו הוא לא מוכן לנסות. זה מטריף אותי שאני מוגבלת אנשובי בבית, במיוחד כשהוא אחד כזה שיזהה מייד שהכנסתי את המרכיב השנוא עליו לרוטב הפסטה. הפתרון הגיע בדמות העלאת פוסט בעניין, כדי שאוכל להכין מנות לבלוג וליהנות מהן יחד עם דיאנה.

 

כל הסיפור שלי עם אנשובי התחיל כשטעמתי את האנשובי המשומרים של חברה ספרדית בשם "Ortiz", שמוגדר כרולס רויס של האנשובי בעולם. עד שלא תטעמו את הפחית הקטנה הזאת לא תבינו את ההבדל (יש גם בצנצנת אבל הפחית הרבה יותר טעימה). כשהייתי בברצלונה הבנתי שאנשובי איכותי אוכלים ככה, כמו שהוא, על פרוסת לחם עם עגבנייה. בכל מסעדה בספרד נותנים לחומר גלם הזה מקום של כבוד. אז הנה לכם כמה רעיונות מה לעשות עם אנשובי.

 

לחם עגבנייה ושום עם אנשובי מעל

הכי פשוט והכי טעים: לוקחים בגט טרי וצולים אותו על מחבת פסים או בטוסטר. מייד כשהוא חם משפשפים אותו בחצי שום חי וחצי עגבנייה בשלה כדי שהלחם יספוג את כל הטעמים. מזליפים שמן זית איכותי בנדיבות ומניחים אנשובי מעל. דיאנה ואני פשוט חיסלנו את הצילום תוך 3 דקות בערך תוך השמעת קולות של התענגות.


(צילום: דניה ויינר)

 

בצק בסיסי לפוקאצ'ה

המרכיבים (ל-4 פוקאצ'ות):

לבצק:

500 גרם קמח (עדיף קמח לחם)

15 גרם שמרים יבשים

550 מ"ל מים חמימים

50 מ"ל שמן זית

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, מוסיפים שמן זית, מים חמימים וכפית מלח.
  2. מערבבים במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות עד שהבצק רך.
  3. מתפיחים כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מוציאים מהבצק את האוויר תוך כדי לישה בידיים במשך 1-2 דקות. מחלקים ל-4 כדורי בצק ומניחים לתפוח כ-15 דקות.
  5. בעזרת הידיים (או מערוך) פותחים כל כדור בצק למלבן בגודל התבנית שלכם. ממשיכים לפי אחד מהמתכונים הבאים, או שניהם.

 

Pissaladière - מאפה בצלים ואנשובי

המרכיבים (ל-2 פוקאצ'ות):

2 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים פרוסים

1 עלה דפנה

8 פילטים של אנשובי משומר

1 ענף תימין

100 גרם זיתים שחורים (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את פרוסות הבצל ועלה הדפנה. מבשלים על אש בינונית עד שהבצל מזהיב. מסירים מהאש.
  3. מרכיבים את המנה: מניחים את הבצל על הבצק ומשאירים שוליים. מפזרים ענפי תימין, את האנשובי וזיתים.
  4. אופים בתנור במשך 15 דקות (עדיף על אבן שמוט).


(צילום: דניה ויינר)

 

מאפה אנשובי ותפוחי אדמה

המרכיבים (ל-2 פוקאצ'ות):

2 כפות שמן זית

7 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק (מומלץ מזן ראטה)

ענף רוזמרין

8 פילטים של אנשובי משומר

מעט מלח גס (זהירות, האנשובי מלוחים)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את שמן הזית עם פרוסות תפוחי האדמה.
  3. מסדרים על גבי הבצק את פרוסות תפוחי האדמה בשורות מעט חופפות. מפזרים ענפי רוזמרין ואת האנשובי. זורים מעט מלח באזורים חסרי אנשובי.
  4. אופים במשך 20 דקות (עדיף על אבן שמוּט).


פוקאצ'ה אנשובי ותפוחי אדמה (צילום: דניה ויינר) 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנשובי
צילום: דניה ויינר
תפוחי אדמה מזן ראטה
צילום: דניה ויינר
מומלצים