שתף קטע נבחר

בדרך לקרקע: כל חתול והמזל שלו

חתולה שנתקעה ארבעה ימים על צמרת עץ בגובה של כ-15 מטר, החליטה לזנק וריחפה באוויר לנגד עיניו של המחלץ. חתול אחר, שנתקע בקצה עמוד חשמל, דווקא נלכד והורד בבטחה אל הקרקע. סיפורי חילוץ בין שמיים לקרקע

בין שלל הסכנות הנשקפות לבעלי החיים ביום-יום, יש אחת שכיחה במיוחד כשזה מגיע לחתולים - להיתקע במקומות גבוהים מבלי היכולת לרדת מהם. לפעמים זה ממש מסתיים בנס, כפי שקרה לחתולה שנתקעה לאחרונה על צמרת עץ בגובה של כ-15 מטר, מבלי שתוכל לרדת ממנו.

 

החתולה התגלתה על ידי מאכילת חתולים ברמת החייל בתל-אביב, שהבחינה כי אחת החתולות הקבועות ברחוב נעדרת מספר ימים. לאחר חיפושים קדחתניים, היא הגיעה לגן משחקים סמוך ונדהמה לגלות שם את החתולה תקועה בין שמיים וארץ, ללא מזון, מים ובסכנת חיים. למקום הוזעק אבי קוזי, מחלץ בעלי חיים מנוסה ומנכ"ל "החברה להגנת החי", כדי לנסות לסייע.

 

צילום: עופר עמרם

 

 

"מאכילת החתולים התקשרה אלי נסערת ודיווחה שאחת החתולות הקבועות שלה לא מגיעה לארוחות הקבועות, ושהיא גילתה אותה תקועה מזה כארבעה ימים בגובה עצום. בתחילה היא חשבה שהחתולה תצליח לרדת בכוחות עצמה, אבל ככל שחלף הזמן, היא הבינה שזה לא יקרה", הוא מספר ל-ynet.

 

קוזי, שבעברו חילוצים רבים של חתולים שטיפסו על עצים שונים ברחבי הארץ, מספר שברגע שהגיע למקום הוא הבין שמדובר במבצע מסובך ומסוכן לא רק לחיה, אלא גם למי שאמור לחלץ אותה.

 
"מכבי האש לא יכלו להגיע למקום כי אי אפשר לעבור בגן עם כבאית", מציין קוזי, "מדובר במצב לא פשוט, מאחר שהחתולה דילגה לה בין שלושה עצים גבוהים שהיו צמודים אחד לשני, בעיקר באזור הצמרות, והיא בקלות יכלה לקפוץ לעצים סביבה. ברגע שהגעתי היא עברה לעץ הכי בעייתי, שהיה כמעט ללא ענפים עבים שיתמכו בי בטיפוס".
 

המסע אל הצמרת

לאחר שאיבטח עצמו, החל קוזי את המסע לעבר צמרת העץ, לעיני צופים סקרנים שהגיעו למקום. "החשש הגדול שלי התממש כי כשהגעתי למעלה גיליתי שמרבית הענפים יבשים וברגע שניסיתי להשתמש בהם כמוט אחיזה, הם נשברו. בטיפוס חופשי הצלחתי לנווט את החתולה לנקודה מרוחקת כדי שהיא לא תצליח לעבור לעצים המרוחקים ואז אצטרך להתחיל את כל הטיפוס מחדש בעץ אחר", הוא מסביר. 
 
קוזי מוסיף שהוזהר מראש על ידי המאכילה כי מדובר בחתולה חשדנית ובעייתית מבחינת התנהגות. הוא העלה למקום כלוב נשיאה ומוט לכידה, אך החתולה זזה מענף לענף, וסירבה להישאר במקום אחד. 
 
"ככל שהתקדמתי בטיפוס, נאלצתי לנסר ענפים כבדים כדי להפחית את העומס על הענף בו עמדתי. בסופו של דבר הגעתי לנקודה בה היה חשש שהענף יקרוס והזמן עמד לרעת שנינו", הוא מספר. "הבנתי מההתנהגות והמבטים שלה שהיא עלולה לקפוץ בכל רגע למטה. משום כך השתדלתי להרחיק אותה לנקודה בה תהיה מעל מגרש המשחקים, שם יש רצפת גומי רכה שתבלום את הנפילה, כי בלתי אפשרי היה להגיע אליה עם מוט הלכידה".
 
אבל החתולה, שבחנה את מוט הלכידה מתקרב לעברה, החליטה בו ברגע לזנק מהגובה הרב אל האדמה - היא ריחפה באוויר לעיניו של קוזי, ולבסוף נחתה על הקרקע הרכה בשלום ונמלטה אל אזור השיחים במהירות.
 
"החתולה הבינה שיותר מפחיד להילכד במוט והעדיפה לקפוץ בכוחות עצמה למטה", מסכם קוזי, "מבחינתה, היא ניצחה אותי. בחילוצים גבוהים שכאלה במצבים של אין ברירה, עדיף שהחתולה תיזום קפיצה בטוחה מאשר שאנסה לתפוס אותה עם המוט ואפיל אותה מבלי שתהיה לה שליטה כלשהי על הנפילה והנחיתה".
 
סוף טוב הכל טוב - הבשורות הטובות על מצבה של החתולה לא איחרו להגיע ולאחר מספר שעות כבר דווח לקוזי שהחתולה הגיעה לאכול במקומה הקבוע כשהיא בריאה ושלמה.
 

חילוץ מקצה עמוד חשמל

מקרה חילוץ אחר של חתול מגובה רב בו השתתף קוזי לאחרונה, היה של חתול שנתקע על עמוד חשמל בשעות הלילה באזור תעשייה בדרום תל-אביב. החתול התגלה על ידי אדם שחלף במקום וראה את החיה במצוקה. הוא יצר קשר עם עמותת "תנו לחיות לחיות" ובסיוע המשרד להגנת הסביבה, הוזעק קוזי למקום. החתול הזה דווקא זכה לליווי מאובטח בדרך לקרקע בטוחה.
 
צילום: ירון ברנר

 

מסתבר שהחתול בילה שעות רבות על עמוד החשמל מאז הלילה, בין בנייני משרדים. הסכנה הגדולה היתה שהוא יכול היה לקפוץ למטה לכל אחת מהחצרות של כל בניין ועלול היה להיפגע", אומר קוזי. "כבר נתקלתי במקרים בהם אנשים שרצו לעזור לחתולים שנתקעו לקפוץ ממקום לא גבוה והחתולים נפצעו כשנחתו על אדמה קשה או נפגעו מגדר".
 
קוזי החליט לנווט את החתול כך שיזנק במידת הצורך אל חצר מלאת עשבים וחול, והניח סולם טיפוס על עמוד החשמל. "התנהגתי באופן שהתעלם מנוכחות החתול כדי לא לאיים עליו. הוא היה בגובה רב והתקרבתי אליו לאט לאט עם מוט הלכידה, כדי שיתרגל אליו עד כמה שאפשר ויחליט מה הוא רוצה לעשות איתו".
 
בסופו של דבר הצליח קוזי להשחיל את הכבל סביב גופו של החתול ולכד אותו. "תוך כדי ההתקרבות שלי אליו עם מוט החילוץ, הוא התחיל לזוז למעלה, לנקודה שישב עליה, והתנהג כאילו עוד רגע יקפוץ לאזור המיועד. תוך כדי הפעולה ניסיתי שלא לתפוס אותו מהצוואר כי זה בעייתי לחיה. כשאני מעביר פלצור על חיה, מומלץ לעשות זאת במרכז הגוף, בין הגפות הקדמיות והאחוריות ואז לתפוס אותו כמו ריתמה.
 
"את הצוואר תופסים רק כשאין ברירה, אך לא היתה ברירה ונאלצתי לעשות זאת. סגרתי את הכבל ברמת אחיזה כמו של קולר, לא כחנק אלא כתמיכה, והתחלתי להוריד אותו כשהוא אוחז בעמוד החשמל. הוא נאבק במוט והגפות הקדמיות והאחוריות שלו החזיקו את עמוד החשמל. בשלב מסויים הוא השתחרר מהעמוד חשמל ונאחז במוט החילוץ - באותו רגע ירדתי במהירות למטה, הורדתי אותו לאדמה, שחררתי אותו לחופשי והוא חזר לחיים שלו על הקרקע", מסכם קוזי.
 


 

 

  • עוד חדשות על חתולים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החתולה מזנקת
צילום: עופר עמרם
קוזי בין שמים לארץ
צילום: עופר עמרם
החתול בקצה העמוד
צילום: ירון ברנר
יורד מהעמוד
צילום: ירון ברנר
קוזי בתמונה אופיינית
צילום: עופר עמרם
מומלצים