שתף קטע נבחר

האו"ם בודק: איך לסמן גבול ימי ליד מרבצי הגז?

בעקבות המחלוקת המתפתחת בין ישראל ללבנון בעניין הגבול הימי באזור הקידוחים "תמר" ו"לווייתן", החל האו"ם לבדוק כיצד יש להכריע בסוגייה

מטה האו"ם בניו-יורק ביקש ייעוץ ממומחים בשאלה כיצד להתייחס למחלוקת המתפתחת בין ישראל ולבנון על סימון הגבול הימי באזור שבו נתגלו מרבצי גז טבעי במעבה הים התיכון. בלשכת מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, החלו לבחון את הסוגייה למרות שלבנון טרם שיגרה מכתב תלונה רשמי בנושא. עם זאת, אתמול דרשה ביירות כי האו"ם ימנע מישראל "לנצל" את מצבורי הגז בשטחה.

 

 

דובר האו"ם, מרטין נסיראקי השיב לשאלות כתבים ערבים בעניין מחלוקת הגבול הימי והריבונות על האזור בו נמצאו מרבצי הנפט, והבהיר כי "סימון הקו הימי אינו נכלל במנדט של יוניפי"ל".

 

"אנחנו מבקשים ייעוץ בשאלה איזה מנגנון צריך להיות לטיפול בסוגייה זאת", אמר נסיראקי בהתייחסו למחלוקת הימית. הוא הוסיף כי במטה האו"ם מבקשים לקבל ייעוץ כללי בעניין, מעבר לנושא הישראלי-לבנוני.

 

אתמול פנתה לבנון לאו"ם בבקשה למנוע מישראל "לנצל" את מצבורי הגז הטבעי שבמים הטריטוריאליים שלה. הפנייה נעשתה באמצעות מכתב ששיגר שר החוץ של המדינה, עלי אל-שאמי, למזכ"ל הארגון, באן קי-מון. בירושלים מכחישים טענות של גורמים בביירות על קידוחים ישראליים במים הנמצאים בריבונות לבנון.

 

"אנו מבקשים ממך לעשות כל מה שניתן כדי להבטיח שישראל לא תנצל את המקורות של לבנון", כתב אל-שאמי

לבאן. "משאבים אלה נמצאים בשטחה הכלכלי של מדינת לבנון, כפי שרואים במפות שהגיש משרד החוץ לאו"ם ב-2010. כל ניצול מצד ישראל יהווה הפרה בוטה של החוק הבינלאומי ומתקפה על ריבונות לבנון".

 

המחאה של לבנון באה בעקבות ההודעה הדרמטית שפרסמה חברת "נובל אנרג'י" בשבוע שעבר, ולפיה הקידוחים בשדה "לוויתן" חשפו כמות אדירה של גז. מדובר בתגלית הגז הגדולה ביותר שנעשתה בעולם בעשור האחרון. הקידוח ממוקם בעומק מים של כ-1,634 מטר במרחק של כ-135 ק"מ מערבית לחיפה וכ-47 ק"מ דרום מערבית לתגלית "תמר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קידוח לוויתן. בשטח של מי?
צילום: אלברטוס
מומלצים