שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    אבוקדו לאמיצים
    אם האבוקדו שלכם כבר עייף מלככב בסלטים ובמטבלים – למה לא לאתגר אותו גם במתכונים מקוריים יותר?

    אף כי האבוקדו הוא בפירוש פרי, ברוב המטבחים נהוג לעשות בו שימוש בסלטים או במטבלים ולהתייחס אליו כאל ירק לכל דבר. שילוב של אבוקדו כרמל במנות ראשונות, בחטיפים ובמנות עיקריות מקובל גם בארץ. בברזיל, לעומת זאת, מתייחסים אל האבוקדו כפרי והוא משמש מרכיב חשוב בקינוחים, כמו קציפות וגלידות. שילוב של אבוקדו במנות אחרות מאשר סלטים מאפשר ליהנות מתכונותיו הבריאותיות גם ביתר חלקי הארוחה ולחבב אותו על מי שאינם מחסידיו המיידיים.

     

    האבוקדו, שהתגלה בדרום מקסיקו ככל הנראה עוד במאה ה-3 לפנה"ס, כונה בפי תושבי האזור אהואקטל (ahuacatl), שפירושו "אשך" – ולא צריך הרבה דמיון כדי להבין למה, בהתחשב בצורתו של הפרי. (ואגב, את השם הקליט יותר, אבוקדו, מייחסים לסר הנרי סלואן, שהציג אותו בפני המתיישבים האנגלו-סקסיים בצפון אמריקה במאה ה-17).

     

    אז לנועזים ביניכם – הנה כמה מתכוני אבוקדו לא שגרתיים, שאולי יצדיקו את השם המקורי...

     

    לחם אבוקדו

    ספק לחם ספק עוגה, עם צבע ירקרק נהדר וללא שומן.

     

    החומרים:

    1 אבוקדו כרמל בינוני

    מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון

    2 ביצים

    1 גביע (200 מ"ל) יוגורט או לבן

    1/4 1 כוסות קמח

    ¾ כוס קמח תירס

    2 כפיות אבקת אפייה

    3 כפות סוכר

    1 כפית מלח

    50 גרם גרעיני דלעת קלויים

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). משמנים תבנית כיכר מוארכת (כמו של עוגה אנגלית) באורך 25 ס"מ.
    2. מקלפים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין ומועכים את הציפה עם מיץ הלימון והקליפה המגוררת.
    3. בקערה גדולה טורפים את הביצים עם היוגורט. מוסיפים את מחית האבוקדו וטורפים היטב.
    4. בקערה אחרת מערבבים את הקמח עם קמח התירס, אבקת האפייה, הסוכר והמלח לתערובת אחידה
    5. יוצקים את תערובת האבוקדו לתערובת הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את גרעיני הדלעת ומבליעים אותם בבלילה.
    6. מעבירים את הבלילה לתבנית ומחליקים את פניה. אופים כ-30 דקות או עד שמזהיב.

     

    אם אין לחם, שיאכלו עוגות אבוקדו (צילום: דלית שחם)

     

    מוס אבוקדו

    אפשר לקשט את המוס במבחר פירות העונה – פלחי הדרים, תותים או פירות יער.

     

    החומרים (ל-6-8 מנות):

    2 אבוקדו כרמל בשלים

    מיץ וקליפה מגוררת מ-1 ליים או מ-1/2 לימון

    קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

    1/2 כוס סוכר

    1 מכל שמנת מתוקה

    2 כפות אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בבלנדר את האבוקדו ומיץ הליים או הלימון ומועכים למחית חלקה.
    2. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר והקליפות המגוררות ומערבבים היטב.
    3. בקערה אחרת מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
    4. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. מעבירים לכוסות או לקעריות הגשה ומצננים היטב.

     

     


    מוס אבוקדו כרמל (צילום: index open)

     

    פרפה אבוקדו

    קינוח קפוא מקורי ומרענן.

     

    החומרים:

    1 אבוקדו כרמל

    מיץ מ-1 לימון

    4 חלמונים

    3/4 כוס סוכר

    1 מיכל שמנת לקצפת

     

    אופן ההכנה:

    1. מרסקים את האבוקדו עם מיץ הלימון במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה.
    2. מניחים את החלמונים בקערה בינונית, טורפים מעט ומניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים.
    3. מקציפים את החלמונים המחוממים על האדים במקצף ידני או חשמלי עד שנוצרת קציפה בהירה. מוסיפים 1/2 כוס מהסוכר, מסירים מעל האדים, וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית הנמשכת כסרטים מהמקצפים.
    4. מקציפים לחוד את השמנת עם הסוכר שנותר לקצפת יציבה. מוסיפים את מחית האבוקדו לקציפת החלמונים ומקפלים את התערובת שנוצרה בקצפת.
    5. מעבירים לתבנית מוארכת (30 ס"מ) ומקפיאים למשך הלילה.

     

    רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אבוקדו כרמל
    חציל כרמל
    תמר כרמל
    צבר כרמל
    עגבניות כרמל
    הדרים כרמל
    הדרים כרמל
    מומלצים