שתף קטע נבחר

קלינטון מגיעה למזה"ת, תגייס כסף לפלסטינים

במרכז ביקורה של מזכירת המדינה יעמדו איראן והסנקציות עליה, והקשרים של מדינות האזור עם עיראק. לצד הניסיון לקדם את תהליך השלום, תבקש קלינטון מהנסיכויות העשירות לפתוח את הכיס ולהגדיל את הסיוע לרשות הפלסטינית

לפני הסבב הבא של השיחות עם איראן ובצל הדלפות ויקיליקס שחשפו את איבתן של ארצות ערב כלפי טהרן, מגיעה היום (א') מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, לביקור בן חמישה ימים במדינות המפרץ. בנוסף לעיסוק המרכזי בסנקציות על איראן ובתמיכה בממשלה החדשה בעיראק, תדון קלינטון עם מנהיגי האזור בהגברת הסיוע הכלכלי לרשות הפלסטינית.

 

 

קלינטון פותחת את מסע הדילוגים במזרח התיכון באבו דאבי שבאיחוד האמירויות, ומשם תמשיך לעומאן ולקטאר. כחלק מניסיונו של ממשל אובמה להמשיך בתהליך השלום, צפויה קלינטון לדחוק במדינות האזור העשירות להרחיב את הסיוע שהן מעניקות לרשות. גורמים בממשל מקווים שקידום פיתוח מוסדות שלטון פלסטיניים ימנע הכרזה חד-צדדית על מדינה פלסטינית או פנייה להכרה מצד האו"ם - צעד שהפלסטינים מאיימים לנקוט בו אם לא תושג התקדמות במשא ומתן.

 

בחזית האיראנית, תיאלץ קלינטון להתמודד עם הקשיים שיוצרות הסנקציות על איראן בקרב ארצות המפרץ. גורם בממשל הודה כי הצעדים נגד טהרן "אכן

פוגעים קשות" במדינות כמו איחוד האמירויות, קטאר ועומאן שמקיימות קשרים עסקיים עם שכנתן השיעית. הגורם תיאר את ביקורה של קלינטון כ"הזדמנות לדבר באופן גלוי על מה עובד, מה לא עובד וכיצד אנו יכולים לסייע להן לשתף פעולה עם הסנקציות של האו"ם".

 

סבב השיחות הבא של שש המעצמות עם איראן אמור להתקיים בסוף החודש בטורקיה, שם הן ינסו שוב לגרום לטהרן למלא אחר הדרישות הבינלאומיות למעקב אחר תוכנית הגרעין שלה, בתמורה לתמריצים. ארצות הברית שואפת להגביר את שיתוף הפעולה הבינלאומי באכיפת הסנקציות הקיימות שהוטלו על איראן ולאחרונה נודע כי היא אף מנסה לגבש עיצומים נוספים.

 

על הכוונת: נישואי קטינות

נושא מרכזי נוסף שיעמוד על סדר יומה של קלינטון יהיה חיזוק הקשרים בין מדינות המפרץ לעיראק, במיוחד על רקע עזיבתם של הכוחות האמריקניים את המדינה השסועה. נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, בירך בשבוע שעבר את העיראקים לאחר שהפרלמנט הכיר בממשלתו החדשה של ראש הממשלה הממשיך, נורי אל-מליכי, וכינה את המהלך רגע היסטורי משמעותי.

 

עם זאת, כמה ממדינות ערב עדיין לא מילאו את התחייבויותיהן לפתוח שגרירויות בבגדד כחלק מנורמליזציה של היחסים עמה. "אנחנו מקווים ליצור ביטויי תמיכה בממשלה העיראקית ואנחנו נקרא למדינות שטרם פתחו שגרירויות לעשות כן", אמר הגורם הבכיר.

 

מזכירת המדינה צפויה לעסוק גם בנושאים חברתיים-כלכליים ובקידום רפורמות בתחומים אלה. קלינטון תשתתף ב"פורום למען העתיד" השביעי שייערך בקטאר,

פורום שנוסד על ידי ממשל בוש כדי לקדם שיתוף פעולה בין ממשלות לקהילה העסקית והאזרחית.

 

גורם ממשל נוסף אמר כי קלינטון תיפגש בכל מדינה עם פעילים חברתיים המעורבים בתחומים של נישואי קטינות ואלימות במשפחה, ובתחומי כלכלה וחינוך. לדבריו, קלינטון "תשמע על האתגרים הניצבים בפניהם ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור להם בעבודתם". 

 

זהו ביקורה השני של קלינטון באזור בתקופה האחרונה, לאחר ביקורה בדצמבר בבחריין.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תקדם רפורמות חברתיות
צילום: רויטרס
מומלצים