שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דניה ויינר

    ראגו: הבולונז האיטלקי האמיתי

    מבין כל המטבחים האתניים, דיאנה לינדר תמיד תעדיף את האוכל האיטלקי. וכמו לכל אוהדת ראויה, יש לה את המתכון האולטימטיבי לראגו מעולה, תודות לשף מריו באטלי

    החיים בלוס אנג'לס חשפו אותי למגוון רחב מאוד של אוכל אתני, ויאטנמי, פארסי, קוריאני, מקסיקני וכו'. אני אוהבת לנסות טעמים חדשים, לגלות חומרי גלם שלא הכרתי ולחוות אוכל מכל העולם. אני נהנית לשבת במסעדות אותנטיות ולרגע להרגיש שאני במדינה עצמה, כאילו אני מטיילת בעולם (התחביב השני האהוב עלי).

     

    • הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

     

    גם היום, בישראל, אני מקפידה לפקוד מסעדות עם אוכל אתני כמו הבית התאילנדי וסאלם בומביי. המפתיע הוא שכשזה מגיע לבישול ביתי, אני מוצאת את עצמי תמיד חוזרת למטבח האיטלקי, המתאפיין בחומרי גלם טריים, איכותיים ומקומיים שלא עברו עיבוד מורכב מדי, מתובל בעדינות וחסר יומרות. קחו את העגבנייה המושלמת, בזיליקום טרי, שמן זית טוב וקצת מוצרלה טרייה ויש לכם סלט מושלם. ויוה איטליה!


    רגע לפני שמערבבים (צילום: דניה ויינר) 

     

    אני אוהדת מושבעת של השף מריו באטלי. בספרו "Molto Italiano" באטלי מציע מתכונים פשוטים וקלאסיים מהמטבח האיטלקי. אחד המתכונים שאני מכינה באופן קבוע הוא הבולונז שלו. לכל אוהד של המטבח האיטלקי יש בארסנל מתכון של בולונז, למי שעדיין לא מצא את המתכון המושלם ולמי שמחפש להשתדרג - זה המתכון בשבילכם.

     

    ראגו (רוטב בולונז) של מריו באטלי

    המרכיבים (ל-6-8 מנות):

    1/4 כוס שמן זית

    1 כוס נקניק פנצ'טה או בייקון חתוך לקוביות

    1 בצלים בינוניים, קצוצים

    4 גבעולי סלרי, קצוצים

    3 גזרים, קלופים וקצוצים

    5 שיני שום, קצוצות

    1 ק"ג בשר בקר טחון (אפשר כבש)

    1 כוס רסק עגבניות

    1 כוס חלב

    1 כוס יין לבן יבש

    1 כפית עלי טימין

    מלח/ פלפל טחון טרי

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש נמוכה. מוסיפים את הפנצ'טה או הבייקון ומערבבים. מטגנים למשך 3 דקות או עד שפריך.
    2. מוסיפים את הבצל, סלרי, גזר ושום ומטגנים למשך 5 דקות נוספות, עד שהירקות מעט רכים אך לא שחומים.
    3. מוסיפים את הבשר הטחון, מגבירים את האש ומשחימים תוך כדי ערבוב נמרץ.
    4. מוסיפים את רסק העגבניות, חלב, יין לבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה עד שעה וחצי.
    5. מתבלים במלח פלפל. מורידים מהאש ונותנים לראגו מעט להתקרר לפני ההגשה. מגישים עם פסטה, אורז או פירה.


    הראגו המושלם (צילום: דניה ויינר) 

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שילוב מצוין. פסטה בראגו
    צילום: דניה ויינר
    מומלצים