שתף קטע נבחר

נתניהו חשף את התלוש, אבל מה מעבר?

מומחה מס בלתי תלוי שבחן את תלוש המשכורת של ראש הממשלה, העריך שהוא מבצע תיאום מס עם הכנסות נוספות. בלשכה מכחישים. ברקע: דיונים בכנסת על שכר הבכירים

למרות שראש הממשלה חשף אתמול (יום ב') את תלוש המשכורת שלו, עדיין רב הנסתר על הגלוי: סעיף הנטו בתלוש השכר של בנימין נתניהו מראה שמשכרו מנוכים כ-24,500 שקלים מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות. נתניהו נאלץ להסתפק במשכורת נטו צנועה של 15,000 שקלים בלבד. אבל האם זו כל ההכנסה של ראש הממשלה?

 

  • בואו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet
  • לצפייה בתלוש השכר של ראש הממשלה
  • השוואה בינ"ל: ח"כים ישראלים מרוויחים יותר

     

    מעיון בתלוש השכר של ראש הממשלה עולה, כי הוא משלם מס גבוה על הרכב אותו הוא קיבל מהמדינה - אאודי A8 משוריינת. משיחה עם מומחה מס בלתי תלוי, עולה שתשלום המס של נתניהו גבוה מזה שהיה מוטל על שכיר במשכורת זהה לשלו, ללא הכנסה נוספת. גם כשלוקחים בחשבון שנתניהו משלם כ-6,000 שקלים בחודש על הרכב היקר שהמדינה מחזיקה עבורו. המשמעות, מעריך אותו מומחה, היא שנתניהו מרוויח הכנסה נוספת ומבצע תיאום מס, שמעלה את שיעור המס שהוא משלם גם על שכרו הרשמי.


    פחות מ-18 אלף שקל בחודש לבני הזוג נתניהו

     

    בלשכת ראש הממשלה התעקשו שאין לו שום הכנסה נוספת, המשכורת מחושבת על סמך חישובי מס שנתיים, והוסיפו בציניות: "אשת ראש הממשלה מרוויחה 2,800 שקל בחודש".

     

    יש לזכור שרוב ההוצאות של ראש הממשלה מכוסות על ידי המדינה. למשל, מאז כניסתו לתפקיד ראש הממשלה ב‭1-‬ באפריל ‭,2009‬ הוציאו בנימין נתניהו ורעייתו שרה סכום של ‭77,980‬ שקלים על בגדים יצוגיים וקיבלו את מלוא הכסף בחזרה בתמורה לקבלות שהגישו. מדינת ישראל שילמה עבור הוצאות הביגוד של השניים ‭3,713‬ שקלים בכל אחד מ‭21-‬ החודשים בהם הוא בתפקיד.

     

    לפי "ידיעות אחרונות", תקציב הביגוד השנתי של ראש הממשלה ורעייתו עומד על 46 אלף שקלים בשנה בצמוד למדד, לפי סעיף מיוחד שנכנס לתוקף בתקופת ממשלת אולמרט. נוסף על סכום זה, כיום זכאית אשת ראש הממשלה, בדומה לרעיית שר החוץ ושר הביטחון, להוצאות ביגוד הזהות לאלה של שר.

     

    נתניהו הרוויח סכומים גדולים בתקופה שבה פרש מהפוליטיקה, בתחילת העשור שעבר - בעיקר מהרצאות ותמלוגים. לנתניהו שני בתים - אחד ברחוב עזה בירושלים ושני, אותו רכש בשנת 2002, בקיסריה. ראש הממשלה רכש את הדירה בקיסריה במיליון דולר.

     

    הקרב על שכר הבכירים

    התלוש נחשף היום בזמן דיונים בוועדת הכספים בנוגע לשכר הבכירים. שכר נושאי המשרה הבכירים ברשויות השלטון יעודכן החודש, אחרי שנתיים של הקפאה, כפועל יוצא של הדיון בסוגיית העדכון שנערך בוועדת הכספים בשבוע שעבר. הדיון התמקד על שכר השופטים, אבל התוצאה תחול על שכר כל הבכירים האחרים.

     

    כיום מדובר בשני מנגנונים היסטוריים שונים. שכרם של נשיא המדינה, חברי הכנסת והשופטים מעודכן בשיעור עליית השכר הממוצע במשק. שכרם של ראש הממשלה, השרים וסגני השרים, מבקר המדינה ונגיד בנק ישראל, מעודכן בשיעור עליית המדד.

     

    יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), הציע מנגנון עדכון אחיד שיורכב מ-50% של עליית השכר הממוצע ומ-50% של עליית המדד. בוועדה הוא נותר במיעוט. לכן הוא דחה את ההכרעה לחודש הבא, ולקראתה הוא ביקש נתונים על השכר והתנאים הנלווים של המגזרים השונים.

     

    מהמנגנון האחיד המשולב עלולה להפסיד הקבוצה ששכר מתעדכן לפי עליית השכר הממוצע, שהוא בדרך כלל גבוה משיעור עליית המדד.

     מסיבה זו הובילו השופטים את ההתנגדות למנגנון האחיד, מחשש לפגיעה בשכרם, שכן נשיא המדינה איננו מתערב ושכר חברי הכנסת נקבע על-ידי ועדה ציבורית חיצונית. הוועדה כנראה תאמץ את מנגנון העדכון שייקבע.

     

    התנגדות השופטים, שנהנתה מתמיכת רוב חברי ועדת הכספים, היא זו שאילצה את ח"כ גפני לדחות את ההצבעה לחודש הבא. לפיכך, כל הכרעה שתתקבל לא תשפיע השנה על שכר הבכירים המעודכן החודש, אלא לכל המוקדם החל מהשנה הבאה.


  •  

    בהכנת הידיעה השתתפו תני גולדשטיין, צבי לביא ואטילה שומפלבי
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים