שתף קטע נבחר

בחזרה למקורות

עם תירס ושעועית, פפאיה ואננס, פלפל וצ'ילי - האבוקדו חוזר לשורשי הטעמים הדרום אמריקאיים שמהם צמח והתפתח

האבוקדו, שהפך לאחד השגרירים החשובים של האוכל הישראלי בחו"ל, הוא בעצם עולה חדש. קצת קשה להאמין, אבל הוא לא היה כאן כשחלוצינו ייבשו ביצות, סללו כבישים וגידלו הדרים. זקני צפת לא זוכרים אותו ואפילו בצנע הוא לא שימש עדיין כתחליף לחמאה למריחה על הלחם. ואולם, קליטתו הקלה והחלקה בסל הפרי והירק הישראלי, במחצית השנייה של המאה ה-20, כמעט שהשכיחה את מוצאו האמיתי, אי שם בדרום מקסיקו ובאזורים הטרופיים של אמריקה הדרומית. שלושת הסלטים שלפניכם מתכתבים עם שורשיו המיתולוגיים של האבוקדו וארצות מוצאו.

 

סלט אבוקדו מקסיקני

במקסיקו האבוקדו מוגש בחברת הירקות והדגנים שלא היו מוכרים בעולם הישן עד לגילוי אמריקה: פלפלים, עגבניות, תירס וגם שעועית חומה, מהמצרכים המקובלים ביותר בארץ זו.

 

החומרים (ל-6 מנות)

2 אבוקדו כרמל בשלים

מיץ מ-1 לימון

3 פלפלים – רצוי אדום, צהוב וירוק

2 עגבניות

1 בצל סגול

300 גרם גרגרי תירס מבושלים

300 גרם שעועית חומה מבושלת

1 צרור כוסברה

¼ כוס שמן זית או תירס

מלח, פלפל

מעט טבסקו

 


אבוקדו כרמל, סלט מקסיקני (צילום: index open)

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות. מניחים בקערה גדולה ומזלפים את מיץ הלימון.
  2. חותכים את הפלפלים והעגבניות לקוביות קטנות, פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים לאבוקדו. מוסיפים גם את התירס והשעועית.
  3. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לסלט עם השמן, מלח ופלפל. מתבלים בטבסקו לתוספת חריפות. מערבבים הכול יחד ומשהים במקרר 30 דקות לפחות לפני ההגשה.

 

איך קולפים אבוקדו בלי להתלכלך?

דן חיים מציג דרך מקורית לקילוף אבוקדו כרמל

   

סלט אבוקדו דרום אמריקאי

מוצאה של הפפאיה בדרום אמריקה ושילובה בסלט עם אבוקדו יוצר מנה ססגונית וטעימה. אפשר להחליף את הפפאיה במנגו בשל למחצה.

 

החומרים (ל-6 מנות)

1 פפאיה בשלה

2 אבוקדו כרמל

מיץ מ-1 לימון או ליים

5 בצלים ירוקים

4 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

1 כפית גרגרי פלפל אדום גרוסים גס

1/3 כוס שמן תירס

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הפפאיה והאבוקדו, מוציאים את הגלעינים, וחותכים לקוביות קטנות מאוד. מניחים בקערה ומזלפים מיץ לימון או ליים. קוצצים דק את הבצלים ומוסיפים לקערה ביחד עם הכוסברה וגרגרי הפלפל.
  2. יוצקים את השמן על הסלט ומערבבים היטב. משהים במקרר לפני ההגשה.

 


אבוקדו כרמל חוזר לשורשים (צילום: index open)

 

סלט אבוקדו ועוף טרופי

מתוק, חמוץ וחריף מככבים בסלט בהשראה טרופית, שיכול לשמש מנה עיקרית בארוחה קלה.

 

החומרים (ל-4 מנות)

1 אננס בינוני או 1 קופסה קטנה (400 גרם) אננס

2 פלפלים אדומים

2 אבוקדו כרמל

3 בננות

מיץ מ-1/2 לימון

1 חבילה עלי חסה קצוצים או עלי בייבי

500 גרם רצועות חזה עוף צלויות או מטוגנות (אפשר להשתמש גם בשאריות עוף)

 

לרוטב

3 כפות שמן תירס

2 כפות חומץ תפוחים

1/2 כפית (או פחות, לפי הטעם) פתיתי צ'ילי

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את האננס לקוביות קטנות ומניחים בקערה (אננס מקופסה מסננים מהסירופ וקוצצים). מנקים את הפלפלים, חותכים לקוביות ומוסיפים לאננס.
  2. קולפים את האבוקדו והבננות וחותכים לקוביות. מוסיפים לקערה ומטפטפים עליהם את מיץ הלימון.
  3. להכנת הרוטב מניחים את כל החומרים בצנצנת עם מכסה מתברג ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומקפיצים את כל המרכיבים יחד. משהים במקרר 30 דקות לפני ההגשה.
  4. מניחים את עלי החסה או עלי הבייבי על צלחת או קערת הגשה, עורמים עליהם את הסלט ומניחים מלמעלה את רצועות העוף. מקפיצים את מרכיבי הסלט ממש לפני שמחלקים למנות.

  

רוצים לקרוא עוד? הכנסו לאתר אגרקסקו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו כרמל
חציל כרמל
תמר כרמל
צבר כרמל
עגבניות כרמל
בטטות כרמל
הדרים כרמל
מומלצים