שתף קטע נבחר

הווידוי המלא של "המחסל מהמוסד": עבדו עליי

איראן שידרה את הראיון המלא עם הצעיר הטוען שהתנקש במדען גרעין בטהרן. מג'יד ג'מאלי פש סיפר בהרחבה על גיוסו בטורקיה, על לינה במלון בהרצליה ועל סוכני המוסד שאימנו אותו: ג'וני, עומר ומיקי. וגם יש לו טענות: "שילמו רק חצי מהסכום שהובטח"

סוכנות הידיעות הרשמית של הרפובליקה האיסלאמית פרסמה היום (ה') את הראיון המלא עם הצעיר שהודה ברצח מדען גרעין אשתקד. מג'יד ג'מאלי פש תיאר בהרחבה את ביקורו בתל אביב ובהרצליה, את האימונים שקיבל במטה המוסד ואת יום החיסול.

 

ממשלת איראן טענה השבוע שעצרה יותר מעשרה בני אדם בחשד שהתנקשו בחייו של הפיזיקאי הבכיר פרופ' מסעוד עלי מוחמדי באמצעות אופנוע ממולכד שהופעל ליד ביתו ב-12 בינואר 2010. החשוד המרכזי בחיסול, ג'מאלי פש בן 28, אף הובא בפני המצלמות כדי לספר על גיוסו למוסד.

 

חלק מהראיון פורסם השבוע, ובו סיפר הצעיר כי ביקר בתל אביב ואומן על ידי המוסד בשימוש במטעני חבלה. הווידוי המלא שודר היום באיראן וסיפק הצצה למערכת התעמולה האיראנית. ג'מאלי פש לא נקב במילה "המוסד", אלא רק דן בביקור שאירע לכאורה בישראל ועל "הקצינים הישראלים ג'וני, עומר ומיקי" שאימנו אותו למען המשימה.

 

הוא לא הסביר בראיון מדוע הסכים להתגייס למוסד, ומדבריו עולה כי לא ידע כלל במי הוא מתנקש. בנוסף, הוא התלונן כי בסופו של דבר מפעיליו שילמו לו רק מחצית מהסכום עליו סוכם. "הבטיחו לי 50 אלף דולר, אבל שילמו רק מחצית. אני לא יודע מה קרה".

  

"המדריכים הכי טובים בישראל"

"קוראים לי מג'יד ג'מאלי פש, וההיכרות הראשונה שלי עם שירות הביון של ישראל היה לפני בערך שלוש שנים, כשנסעתי בפעם השנייה לאיסטנבול", אמר הצעיר והוסיף כי בביקורו בטורקיה פנה אליו אדם בשם רדפור. לטענתו, רדפור הציע לו להתלוות אליו לקונסוליה של ישראל באיסטנבול, ושם שאלו אותו שאלות רבות ונתנו לו למלא טפסים רבים.

 

"נכנסתי לחדר אבל הפרידו ביננו ושאלו אותי שאלות רבות", אמר החשוד האיראני. "לפי זה, נתנו לי טפסים עם פרטים ואופן שיתוף הפעולה שלי עמם. כמובן שלא ראיתי אף אחד ודיברנו באמצעות מיקרופון". לטענתו, ישראל שילמה על חדרו במלון במשך שבוע ולבסוף שלחה אותו חזרה לאיראן כדי לאסוף מודיעין "על מקום מסוים".

 

אחרי שלושה חודשים הוא שב לטורקיה, ואז הכיר את האיש הקשר שלו למוסד, בהראם. "בביקור הבא שלי הם ערכו לי בדיקת פוליגרף. דוקטור ישראלי ואדם איראני שתרגם היו שם, וכמובן שגם בהראם". מג'אלי פש טען שבשלב זה הוא קיבל הכשרה מאנשי המוסד לגבי איסוף מודיעין במקומות ציבוריים.

 

צילום: רויטרס

 

"לאחר שחזרתי, הם שלחו לי מייל ואמרו שעוברים מעכשיו לדבר בקודים: תאילנד מכונה 'דרום', טורקיה 'צפון', וכך נוכל לקבוע תאריכים ומקומות מפגש", הוסיף. "הנסיעה הראשונה שלי היתה לדרום-מזרח אסיה, הם קבעו לי תאריך ונסעתי לשם. אחרי שהגעתי, הם התקשרו לטלפון שנתתי להם ובהראם הגיע. זו היתה הפגישה הראשונה שלי ושל בהראם לבד מחוץ לקונסוליה.

 

"הוא אמר לי שהם יאמנו אותי מבצעית על ידי המדריכים הכי טובים שיש בישראל", טען ג'מאלי פש "למחרת הופיעו שני אנשים חדשים, קצינים ישראלים, שדיברו עברית ובהראם תרגם ביננו. שמם היה עומר וג'וני. ג'וני היה מומחה טכני למחשבים ועומר מומחה בנושאים מבצעיים".

 

לאחר מכן תיאר הצעיר האיראני את סדרת האימונים שקיבל בחו"ל: מעקב אחר בני אדם ומכוניות, בריחה ממעקב, איסוף מודיעין, הטמנת פצצות וכן הסתרת מטעני חבלה תחת כלי רכב. בנוסף הוא קיבל מחשב נייד עם קשר מאובטח למפעיליו.

  

"הביקור בישראל"

על הגעתו לישראל לא נידב פרטים רבים, אך אמר כי איש הקשר בהראם טס איתו ממדינה שלישית. "הגענו לשדה התעופה בתל אביב, ואז בביקורת הדרכונים שאלו אותי משהו, ולא ידעתי עברית. אז התעורר אצל הפקיד חשד. באותו הרגע האיש ששמר עלי הציג כרטיס ולקח את הדרכון שלי ושל בהראם, ויצאנו מדרך אחרת".

 

לאחר מכן סיפר כי "עומר" נהג ברכב מסוג טנדר טויוטה לכיוון תל אביב. "משם המשכנו לכיוון הרצליה והשתכנו במלון ליד הים. הם הראו לי את החדר שנראה כמו סוויטה. לדבריהם, זה עלה אלף שקל ללילה. הם נתנו לי כסף ישראלי וטלפון

סלולרי עם כרטיס SIM ישראלי מסוג מוטורולה והלכו". כבר במלון החלו האימונים, לפחות על הנייר, "ג'וני ועומר באו והסבירו לי תיאורטית מה התוכנית ומה הולכים לעשות".

 

האימון המבצעי, לטענתו, החל למחרת. "ג'וני בא בבוקר ונסענו במכונית שכורה לתל אביב. קנינו כמה דברים ותוך חצי שעה היינו בבסיס. יצאנו מתל אביב לכביש המהיר תל אביב-ירושלים ואחרי כחצי שעה הגענו. עברנו דרך גשר עילי בכביש שלאורכו היו חומות באורך 3-4 קילומטרים, כל המטה מוקף בחומות".

 

במטה המוסד אימן אותו "מיקי" שעימו שוחח באנגלית. "הוא לימד אותי כמה ימים בתל אביב איך לרכוב על אופנוע 125 סמ"ק". מלבד זאת סיפר כי עבר שני ימי אימוני ירי ובסופם נערכה לכבודו מסיבת פרידה, "היינו עומר, ג'וני בהראם ואני. יום לאחר מכן טסנו אני ובהראם ואחראי הסיוע למדינה הגובלת באיראן".

  

"הפעולה בלב טהרן"

כמה ימים לפני ההתנקשות, הוא המשיך בוידוי, "הם נתנו לי את הכתובת של מר עלי מוחמדי, שאת המודל של הבית שלו הראו לי קודם. באותו היום הלכתי לאסוף מודיעין על הכתובות ולראות איך הבית נראה במציאות. הם אמרו לא למשוך תשומת לב".

 

הציוד הכולל טלפון נוסף, כך טען, חיכה לו במחסן בטהרן "בדיוק כמו שהיה באימונים בישראל". לדבריו, השיחה האחרונה עם מפעיליו התקיימה יומיים לפני ההתנקשות, "אמרו לי מחר ב-5:00 בבוקר עליך להביא את האופנוע ולשים אותו מול הבית. כיביתי את הטלפונים והלכתי לבית. באמצעות המחשב הנייד יצרתי קשר וסיפרתי מה עשיתי. הייתי צריך להתעורר ב-4:00 ולבדוק את המחשב כדי לדעת אם הפעולה לא בוטלה. לפי התוכנית, אם אין הודעת ביטול מהם, התוכנית תצא לפועל.

  

"הגעתי במונית לפארק ומשם הלכתי ברגל עד המחסן. שם לקחתי אופנוע, קסדה וכפפות ועשיתי שורה של פעולות בקופסה של הפצצה". יום לאחר שביצע את כל הפעולות "על יבש" הגיעה שעת השין. הוא סיפר כי שוב עשה את כל הפעולות.

 

"קמתי ב-4:00 בבוקר, יצרתי קשר וגיליתי שהתוכנית לא שונתה. הלכתי לנקודת המפגש בכיכר טג'ריש כמו ביום הקודם. שלוש או ארבע שעות אחר כך ביצעתי את מה שהייתי צריך לעשות לפי התוכנית".

 

ג'מאלי פש לא נכנס לפרטי פרטים לגבי רגע הפיצוץ או כיצד נמלט, אלא הסביר כי לאחר הפעולה השמיד את הציוד והמכשירים שניתנו לו והשליך אותם במרחק רב זה מזה. "באותו יום ראיתי בטלוויזיה מה קרה ומי הוא היה. רק אז הבנתי כי החדשות דיברו רק על זה 24 שעות. רק אז הבנתי מי היה אותו איש".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אימונים בישראל. פש
צילום: AFP
הקורבן. פרופ' מוחמדי
מומלצים