שתף קטע נבחר

 

מותר לחמם במיקרו מזון בשרי ואחריו חלבי?

שאלה:

 

האם ניתן להשתמש במיקרוגל גם לחימום אוכל חלבי וגם לאוכל בשרי? (חזי, חיפה)

 

תשובה:

 

המיקרוגל מביא את המאכלים הנמצאים בתוכו לרתיחה באמצעות קרינה אלקטרו-מגנטית. המאכל הרותח מעלה אדים, שנבלעים בדפנות ובתקרת המכשיר. לכן, לא ניתן לחמם במיקרו מאכלים חלביים ובשריים שאינם מכוסים בזה אחר זה.

 

אם מעוניינים להשתמש במיקרו לחלב ובשר, אזי בעת השימוש יש לבודד את המאכל המתחמם - הן מדפנות

המיקרו והן מהתחתית/ הרשת שעליה מונח המאכל. בידוד זה יכול להעשות או על-ידי שימוש בקופסת פלסטיק סגורה (המותאמת למיקרו!) או על-ידי הנחת המאכל על גבי צלחת הגשה, וכיסוי הצלחת עצמה ע"י כיסוי פלסטיק לא מחורר (מעין זה המשמש לכיסוי עוגות).

 

מצד הדין ניתן להסתפק בבידוד של אחד מהשימושים (בשרי או חלבי), אולם כדי למנוע תקלות הנובעות מבלבול וכדומה - רצוי לבודד את שניהם. כאשר מבודדים את שני הסוגים, חימום מאכל פרווה אינו מצריך כיסוי מיוחד. (משיב: הרב אורי סדן)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים