שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אוכלים הולכים: אהבה בבגט
    אם תשאלו את בני משפחת אטיה, הם לא מוכרים שניצלים - אלא אהבה. אם תשאלו את הסועדים, הם יגידו לכם שאחרי המנה העצומה הזאת יש סיכוי שלא תשמעו מהבטן שלכם עד למחרת. מישל דור ערך ביקור בית ב"שניצל באני" בנתניה

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    אחד ממעוזי האוכל הידועים ביותר בעיר נתניה הוא "שניצל באני" הממוקם באיזור התעשייה הישן של העיר. את המקום מפעילים בני משפחת אטיה: יוסי האב, אשתו נחמה ומי שעל שמו נקרא המקום – הבן באני.

     

    אז מה אוכלים בשניצלייה? אל תצפו לנתח עוף קטן, פריך וידידותי. כאן הגודל בהחלט קובע - כמות הבשר הענקית מוגשת בבגט הנאפה במקום ועם הר של סלטים, כך שמתקבלת מנה ששוקלת כמעט קילוגרם. "שמע, אני מאוד אוהב לאכול", מודה זיו אופנהיים, לקוח קבוע, "המנה לא גדולה, אלא עצומה. מי שמסיים אותה יכול לצום עד למחרת". השניצל אולי לא יערוב לחיכו של אחד, אבל הסיפור הזה נועד לאנשים שעובדים קשה.

     

    "שמע, אתה יכול לאכול שניצל דק וקטן עם תוספת בהמון מקומות", מפטיר אמנון בין ביס לביס, "אבל כאן האוכל הוא מאסיבי ולמרות זאת קל מאוד לאכילה בזכות הסלטים והרכות של הבשר. אתה לא מחפש ציפוי מיוחד או איזו פיקנטריה – לכאן באים כדי לשבוע כמו שצריך. העובדה היא שאחרי שאני יוצא מכאן יש לי שקט מכיוון הבטן למשך שעות ארוכות".

     

    מאחורי כל עסק יש אנשים, והסיפור של "שניצל באני" טמון ביחסים שבין אב לבנו. באני הצעיר מספר: "יכולתי לבחור לצאת ללימודים או לבחור במקצוע זוהר, אבל אבא כל כך שמח כשהייתי עוזר לו עד שהחלטתי לבחור בצורת החיים הזו. כמה בנים אתה מכיר שיכולים להעניק לאביהם כל כך הרבה שמחה מעבודה משותפת במשך שעות ארוכות?". יוסי האב כמעט הזיל דמעה כשסיפר כי החשש הכי גדול שלו היה שבנו לא ימשיך את המסורת: "אני יודע שהוא מקריב קריירה וסגנון חיים שונה לחלוטין עבורי. לאף אחד אין מושג עד כמה אני מעריך את זה".

      

    "לא תקבל מתכון או טיפ", צוחק יוסי. "מה שכן תקבל זו מנה שתשכנע אותך לחזור שוב ושוב כשאתה באזור כי לדעתי השניצל שלי קצת שונה ממה שאתה רגיל לקבל במסעדת פועלים רגילה. רק שיבואו ויאכלו ונשמח לשרת ולהכיר עוד אנשים חדשים שלא רגילים לאוכל שמשפחתי מכינה מכל הלב".

     

    שניצל באני

    כתובת: רחוב צבי שכטרמן פינת רחוב הפלדה, נתניה

    טלפון: 09-8618206

    שעות פתיחה: ראשון-חמישי 16:00-6:00, שישי 14:00-6:00

    מחירים: שניצל בפיתה - 28 שקלים, בבגט - 31 שקלים. חצי מנה - אין

    כשרות: כשר אך ללא תעודות

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים