שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

לקטנים כגדולים: מאפה פסטה וגבינות

אחת הבעיות שיש להורים היא מה לתת לילדים לאכול, בעיקר לאור הפרצופים שהם עושים על כל דבר שמציעים להם. אלומה בליליוס מביאה לכם מתכון קליל שיש בו את הדברים שילדים אוהבים, וגם המבוגרים לא יסרבו ויתנו ביס

כשפונים אלי הורים שרוצים לחגוג אירוע משמח לבני משפחתם, לרוב, השאלה הראשונה שלהם, ובצדק, היא מה יאכלו הילדים. התשובה היא שהילדים, בדרך-כלל, לא אוהבים אוכל של מבוגרים, ואם כן, אלו דברים פשוטים בטעם ולא בהכרח מתוחכמים.

  

עם השנים צברתי ניסיון והבנתי כמה דברים - 99% מהילדים אוהב קטשופ ורבים מהם אוהבים פסטה, בעיקר כזו בצורת צינורות (פסטה פנה). לכן, כשהורה דואג לאורחים שלו, ובעיקר לילדים, אני נותנת לו כמה אפשרויות בחירה, וכשמדובר באוכל חלבי, הם תמיד בוחרים מאפה פסטה גבינות המתאים גם לילדים, ושהמבוגרים אוהבים לנשנש.

 

טיפים:

  • בחירת סוג פסטה: עדיף ורצוי לבחור פסטה פנה, פפיון, או קונכיות – אלו פסטות שיכולות להכיל את רוטב הגבינות ולא לאבד את צורתן.
  • בישול הפסטה טרם אפייתה: רצוי לבשל את הפסטה לדרגת אל דנטה ואפילו פחות. הפסטה תאפה בלא מעט נוזלים ולכן היא תבושל כליל.
  • סוגי גבינות: הבסיס הוא תמיד שמנת מתוקה ומעט חמאה. הגבינות צריכות להיות בטעמים יחסית נייטרלי כגון: פטה, צפתית, חמד, בולגרית וגבינה צהובה פשוטה. למה? כי ילדים לא אוהבים טעמים חזקים.
  • תוספות: אפשר להוסיף לבלילת הגבינות כוס קטשופ, כוס רוטב עגבניות, פטריות פרוסות, כרשה, תרד או כל ירק אחר שאתם אוהבים או שילדכם אוהב.
  • אפייה: האפייה היא בטמפ' של 180 מעלות לערך למשך חצי שעה עד שפני הפסטה זהובה והרוטב מבעבע קלות.
  • שמירה במקרר: ניתן לשמור את המאפה במקרר עד יומיים כשהוא סגור בכלי אטום השמור על הלחות הטבעית של המאפה. לחמם בתנור שחומם מראש למפ' של 160 מעלות למשך 10 דקות.
  • הקפאה: ניתן להקפיא את המאפה לפי מנות ולחמם בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך 15 דקות.


משהו שכולם אוהבים (צילום: אסף רונן)

 

מאפה פסטה

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 חבילה (500 גרם) פסטה פנה

1 שמנת מתוקה עד 15% שומן

50 גרם חמאה מומסת

200 גרם גבינת פטה מפוררת

2 קופסאות קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

3 ביצים

1/2 כפית פלפל שחור גרוס – לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, אך מורידים מהאש לפחות 3 דקות לפני שהיא מוכנה, כלומר שהבסיס שלה יהיה קשה יחסית. מצננים.
  2. מניחים בקערה את השמנת, החמאה, הקוטג', גבינת הפטה, הגבינה הצהובה, הביצים והפלפל השחור, ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפסטה לקערת הבלילה ומערבבים היטב – מומלץ לוודא שצינורות הפסטה מלאים ברוטב.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שפני הפסטה זהובים.

 

  • אלומה בליליוס הבעלים של "קייטרינג לאירועים קטנים " הנותנים שירותי קייטרינג למסיבות ואירועים.
  • אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
  • סטיילינג ועיצוב: שרון טמיר 052-8393236

     

    רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים