שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: index open

    מתחממים עם חמין צמחוני

    הסייטן, חלבון הגלוטן המצוי בחיטה, הוא תחליף מצוין לבשר. מוסיפים קטניות, תפוחי אדמה, תבלינים וביצים - וגם צמחונים יכולים ליהנות מסיר חמין עשיר ומשביע

     

    (הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

     

    חמין סייטן

    החמין מורכב מקטניות וירקות, בין היתר, פטריות שיטאקי, המוסיפות מרקם בשרי לחמין ומוסיפות לנוזלים ארומה של יער. שימו לב, הכנת המתכון מתחילה בלילה שלפני, זמן השריית חלק מהחומרים.

     

    טבעונים, או אנשים שנמנעים מביצים משיקולים בריאותיים, יכולים להשמיט את הביצים

     

    המרכיבים: 

    12 פטריות שיטאקי מיובשות

    1/2 כוס גרגירי חומוס יבש

    1/2 כוס שעועית לבנה

    1/3 כוס שמן

    2 בצלים חתוכים לרצועות עבות

    3 גזרים מקולפים וחתוכים לחתיכות גסות

    2 חתיכות אצת קומבו באורך 12 ס"מ

    1/2 כוס שיני שום מקולפות

    2 כפיות סוכר חום

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1 כפית זרעי כמון

    1 כפית מלח

    450 גרם סייטן חתוך לקוביות של 3 ס"מ

    3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים

    4 ביצים גדולות (עדיף ביצי חופש / ביצים אורגניות)

    3 כפיות רוטב סויה, עדיף מהסוג הטבעי

    1/4 כפית פלפל טחון טרי

    עלי פטרוזיליה קצוצים להגשה

     

    אופן ההכנה: 

    1. בלילה לפני: שוטפים את הפטריות ומשרים אותן ב-3 כוסות מים. מניחים צלחת קטנה או קערית על הפטריות בכדי להשאיר אותן מתחת למים (פטריות שיטאקי נוטות לצוף בתוך מי ההשריה).
    2. משרים את החומוס והשעועית. מוודאים שמי ההשריה מכסים אותם בעוד לפחות 12 ס"מ.
    3. החמין: מחממים תנור ל-100 מעלות.
    4. מוציאים את הפטריות ממי ההשריה ושומרים את מי ההשריה.
    5. מוסיפים מים קרים למי ההשריה לקבלת 6 כוסות של נוזלים סה"כ.
    6. בסיר כבד, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
    7. מוסיפים את הבצל ומערבבים עד שהבצל הופך שקוף, 3-4 דקות.
    8. מוסיפים את הגזר, מוסיפים את אצת הקומבו, השום, הסוכר, הפפריקה המעושנת והמתוקה, זרעי הכמון, וכפית אחת של מלח. מבשלים במשך 2 דקות, עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח.
    9. מסננים את השעועית והחומוס, מפזרים מעל הבצל והתבלינים.
    10. יוצרים שכבות של סייטן, פטריות, ותפוחי אדמה.
    11. את הביצים מניחים בסוף, מעל שאר המרכיבים.
    12. מוזגים בעדינות את מי השיטאקי אל דפנות הסיר כדי שלא לפרק את שכבות התבשיל.
    13. מוסיפים את רוטב הסויה, והפלפל.
    14. מגבירים את האש לחום גבוה, ומביאים לרתיחה.
    15. מכסים את הסיר, מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 100 מעלות, ומבשלים עד שהשעועית והחומוס רכים אך עדיין שומרים על צורתם והנוזלים מצטמצים לרוטב עשיר, בערך 8 שעות.
    16. בסוף הבישול מוציאים את הביצים לקערה נפרדת.
    17. מעבירים את הירקות והסייטן לצלחת הגשה חמה.
    18. עם כף מחוררת מוציאים את החומוס, השעועית, הבצל, והקומבו ומניחים על גבי הצלחת.

     

    • השפית נלי קרפנר היא יועצת התפריט של רשת loveat

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    השפית נלי קרפנר
    צילום: אבישי זיגמן
    מומלצים